Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.10.2011 09:31
veska

XXX.XXX.204.119

1.10.2011 09:35
veska

XXX.XXX.204.119

Chytá vše, ptáků si nevšímá, funguje to už 4 roky, žádné ztráty u papoušků.

1.10.2011 12:33
jajina.k

XXX.XXX.48.123

:-) Tak to je paráda. Taky mám kočky,dva psy(pražskýho krysaříka a ovčáka),ale až se bude příští rok stavět voliéra,budu se asi pro jistotu jistit dvojitým pletivem. Kunu ani lasici jsem tady zatím neviděla(před lety nám ale kuna zlikvidovala slepice),kočky chytly mega potkana,krysařík zlikvidoval několik králíků:-),ale jistota je jistota.
Známý chovatel má taky kočky,čtyři psy-z toho dva lovecké a kuna mu nepěkně potrhala alexe čínské a malésmajlík

2.10.2011 19:44
ptáčci

XXX.XXX.80.103

Kuna to nebyla ,udělal to pes , když se ptáci - mladí- plašili v noci a dosedli nízko v kleci na pletivo,pes je lovec stalo se mi to stejné,než jsem stačil vyběhnout alexandr byl bez nohy.Alexandr má 3 měsíce ,rána se zahojila a užívá si i s hendikepem.

3.10.2011 08:18
jajina.k

XXX.XXX.48.123

ptáčci napsal(a):
Kuna to nebyla ,udělal to pes , když se ptáci - mladí- plašili v noci a dosedli nízko v kleci na pletivo,pes je lovec stalo se mi to stejné,než jsem stačil vyběhnout alexandr byl bez nohy.Alexandr má 3 měsíce ,rána se zahojila a užívá si i s hendikepem.

nene,pes to s jistotou nebyl. Byla uškublá celá noha i se stehnem u číňana a nohy u malých. Kunu tam viděl,když další dny číhal,bohužel se nepodařilo ji chytit. říkal,že bude zkoušet sklopec,ale už nevím,zda se zadařilo.
On už má ptáky i psy hodně dlouho,tak jsou na sebe zvyklý,ale neříkám,že se to nemůže stát. Třeba naše krysařice číhá na hrdličky pořád,zakousla nám i dospělého králíka,tak před tou bych si pozor dala:-)

17.10.2011 18:26
svaladone

XXX.XXX.180.2

nevím jak u vás, ale tady v Brně jsou kuny tak odrzlé, že se nějakého psa nebo kočky nebojí a navíc se pohybují po vrchních partiích voliér a i štěkající pes je jim pro srandu. Dokáží běhat po voliéře s rychlostí akrobata na motorce v uzavřené cirkusové kouli. Před lety se mi stalo, že nereagovaly ani na rozsvícené světlo a zmizely ve tmě až když jsem jednu praštil koštětem osobně. Mám s nimi vykopanou válečnou sekeru už asi 20 let. Zatím vedou 8:2.smajlík

17.10.2011 18:52
luck

XXX.XXX.54.103

Co takhle místo s nimi válčit si je hýčkat.Před lety jsem to s nimi řešil jako vy a byl problem.Před osmi roky mi jeden chovatel poradil abych jim na půdě zajistil naprostý klid a že budu mít po problemech.Prý axistuje pověra kde kuny hnízdí tam neloví.Již několik let to praktikuji. Na půdě mají klid a já v náhradních boudách pro kakady nacházím nanošená slepičí vajíčka přestože slepice nemám.Vyvádějí tam i mladé a já mám u ptáků naprostý klid.Luk.

nikolas

17.10.2011 22:41
nikolas

XXX.XXX.204.8

Já jsem měl s kunou problém za 10 let jen jednou a to když mě amputovala nohu u kouřáka. Všude okolo byl jejich trus a v noci jsem často nemohl spát jaký dělali brajgl na půdě. Ale od té doby co mám psa (Bernský salašnický ) tak je okolo voliér absolutní klid a po kunách a kočkách se slehla zem.

18.10.2011 08:57
luck

XXX.XXX.54.103

nikolas napsal(a):
Já jsem měl s kunou problém za 10 let jen jednou a to když mě amputovala nohu u kouřáka. Všude okolo byl jejich trus a v noci jsem často nemohl spát jaký dělali brajgl na půdě. Ale od té doby co mám psa (Bernský salašnický ) tak je okolo voliér absolutní klid a po kunách a kočkách se slehla zem.

Ještě jednou Luk. Pas se na strop voliery nedostane a po čase se kuna i kočka začnou cítit v bezpečí a může to začít nanovo.

nikolas

18.10.2011 22:33
nikolas

XXX.XXX.204.8

luck napsal(a):
Ještě jednou Luk. Pas se na strop voliery nedostane a po čase se kuna i kočka začnou cítit v bezpečí a může to začít nanovo.

A kdy tedy podle vás tato situace nastane, psa mám už 5 let a kuny a kočky se mi po stropech voliér nepromenádují.

19.10.2011 07:47
luck

XXX.XXX.54.103

nikolas napsal(a):
A kdy tedy podle vás tato situace nastane, psa mám už 5 let a kuny a kočky se mi po stropech voliér nepromenádují.

Jen se nebojte ta doba přijde a zrovna kdy to budete nejméně očekávat.Zase nemůžete být tak nedočkavý.Luk.

Přidejte reakci

Přidat smajlík