Koupě chovného páru či mladých ptáků?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.10.2011 21:43
jka12

XXX.XXX.208.46

Dobrý den,
jaké máte zkušenosti při zakládání nového chovaného druhu.
Kupujete chovné starší páry nebo mladé ptáky?
Řídí se koupě starší čí mladí dle druhu?
Mám zájem chovat australské papoušky ve venkovní volieře.
Děkuji za odpověď
Začinající chovatel Jirka

7.10.2011 21:59
boubelka

XXX.XXX.79.172

Dobrý večer,dle mého se na toto téma názory liší,u levnějších ptáků,jako je např rozela,korela a jiné bych klidně doporučil koupit chovný pár,u některých druhů je lepší si koupit mláďata,třeba i více kusů a nechat je vybrat přirozeným způsobem. Záleží co chcete chovat.

7.10.2011 22:11
jka12

XXX.XXX.208.46

Dobrý večer,
mám zájem chovat rosely, korely a možná neofémy.
Díky Jirka

7.10.2011 22:24
boubelka

XXX.XXX.79.172

Dobrý večer,jestli chcete,tak mi na vás napište kontakt na email l.dacia@seznam.cz a můžeme se o tom pobavit.

nikolas

7.10.2011 23:01
nikolas

XXX.XXX.204.8

U korel a neofém je zbytečné kupovat chovné páry pokud nemáte zaručenu jejich kvalitu co se týče odchovu. Když koupíte mladé tak vám jsou schopné zahnízdit už následující sezónu.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.10.2011 23:42

chovne apry by som uz nikdy nekupoval, ani jeden z ,, chovnych parov nebol chovny , mozno u predchadzajuceho majitela ano, u mna nie, zakladam si chov len z mladych vtkaov aj ked sa musi nikedy cakat 2-3 roky u druhov ktore mam, ale viem co to je . takze z mojej strany som zasadne proti

8.10.2011 10:10

zdravím,řekl bych že neoféma vám v zimě venku nevydrží.ohledně chovných párů u austrálie bych koupil i starší páry.pouze však od solidního chovatele,kteří pořád ještě jsou.tomáš

8.10.2011 12:26
docid

XXX.XXX.172.5

Covný pár kupovat bych trochu váhal, pokud by nebyl od známého. Co se týče starších ptáků do chovu tak v tom nevidim problem protože i z mladých ptáků přece vyrostou i ti neřádi, se kterýma budou problemy.

8.10.2011 19:03
svaladone

XXX.XXX.180.2

ahoj Jirko, Já osobně nevěřím těm zaručeným chovným párům a u ptáků jako je rozela, korela a neofémy ti zahnízdí i rok staří ptáci bez problémů. Kup si mladé z jarních hnízd a uvidíš sám. Jsou chovatelé co se chtějí zbavit zaručeně chovného páru a ten pak nejen, že nehnízdí, ale ani se třeba nesnáší a pak putuje od chovatele k chovateli. Problém je u větších papoušků, kdy se musí čekat i několik let než dospějí, ale i tak je lepší dát k sobě mladé a ti si na sebe lépe zvyknou a jsou spolu celý život. U dospělých není totiž nikdy jistota, že je to pár co spolu dospíval nebo je dal k sobě chovatel jen aby je prodal. Vyhneš se tomu, že potom budeš prosit o radu jak to udělat, aby ti zaručený pár odchoval nějaké mladé. Hodně zdaru v chovu.smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík