Vážení kolegové chovatelé,
rád bych Vás pozval na celostátní výstavu Exotika, která se koná na výstavišti v Lysé nad Labem od čtvrtka 27.10. do neděle 30.10., otevřeno každý den 9-17 hodin. Součástí je i burza všech zvířat a bodované expozice, dále prodej ptáků a krmiv a mnoho dalšího.
Nechci prozrazovat vše, z novinek uvidíte například mady modrotemenné a černoramenné, zoborožce strakaté, seriemy, leskoptve malé a špačky červenozobé, čtyři druhy tiriků a další, snahou je představit kompletní spektrum ptačích druhů přes vodní,hrabavé, holuby až po papoušky, drobné exoty a měkkožravé.
Absolutní novinkou je veliká expozice teraristiky a savců, můžete se těšit na takové lahůdky, jakými jsou zemní leguáni a tejové, stromoví klokani, několik druhů drápkatých opiček, ježury a kotě čínského levharta, krokodýl čelnatý a další. Prostě exotika se vším všudy, všichni jste sdrečně vítáni.
Ladislav Žoha, KPEP
Dobrý večer,
komplexní informace poskytují webové stránky výstaviště Lysá nad Labem, viz www.vll.cz
Na stránkách www.kpep.cz byly především vypsány výstavní podmínky pro jednotlivé sekce.
Stránky výstaviště mj. přibližují i novinky letošního ročníku, které nastínil můj kolega L. Žoha: http://www.vll.cz/index.php?pg=veletrh&vel=32&podstr=13
Najdete tam taky harmonogram doprovodného progamu, atd.
Dnes proběhlo bodování ptáků v soutěžní části, tzn. hořejší hale, takže výsledky už známe. Prodej ptáků se už také víceméně zaplnil, především zebřičkami, v nabídce jsou i kanáři, andulky, nějaké panenky, pásovníci, zkrátka obecně astrildovití, hýlové mexičtí, atd...
Od soboty bych, pevně doufám, měl zase vložit nějaké ty fotky ...
S pozdravem
J. Cvrček
Dobrý večer,
první den výstavy byl tradičně plný lidí, neméně se očekává i o prodlouženém víkendu .
K prodeji je samozřejmě i to mnohdy často dotazované krmení a chovatelské potřeby.
Dnes bylo možné vidět reportáž na ČT 1 v pořadu Události v regionech v 18:00, brzy by to mělo být k vidění i na internetu... V reportáži jsou k vidění např. právě ježury novoguinejské, kotě levharta, madové modrotemenní, arrasariové, atd.
No a má už někdo nějaké fotky?
já pár mám.. ale neni to nic moc.. nemám na foťáku stabilizátor a klepou se mi dost ruce, takže se mi jich hoodně zkazilo.. ale tak aspon něco na ochutnávku
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.2100692006156.2092923.1511115296&type=1
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.245.49
Na této adrese je k vidění zmiňovaná reportáž: http://www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/141038-exotika-2011-byla-letos-plna-raritnich-exponatu/
Co se týče bodovaných ptáků, myslím si že mohu naťuknout a zmínit nějaké vítěze: andulky vyhrál pan Groda vč. nejlepšího protějšku VV, chůvičky pan Tomáš Osoba, zebřičky pan Radek Strnad,...
Z vystavených a ještě nezmíněných druhů mohu jmenovat např. drozda šámu, hnědou mutaci panenky hnědoprsé, zvonohlíka afrického, myšáka hnědokřídlého, mutační stříbrozobku malabarskou, apod.
Já moc nadšený nebyl, co se týče druhové pestrosti papoušků a zoborožců. Jinak to zázemí, vybavení paráda. Drobotáři se určitě vyřádili. Ty klece skleněné byli něco teda vám řeknu. To sem zíral. Byl jsem v hlavní dopolední vlně rodičů s dětmi, takže sem nemoch koukat pár minut třeba na ty opičky, lidi by mě ukamenovali jak se sunuli.
zoha
napsal(a):
Vážení kolegové chovatelé,
rád bych Vás pozval na celostátní výstavu Exotika, která se koná na výstavišti v Lysé nad Labem od čtvrtka 27.10. do neděle 30.10., otevřeno každý den 9-17 hodin. Součástí je i burza všech zvířat a bodované expozice, dále prodej ptáků a krmiv a mnoho dalšího.
Nechci prozrazovat vše, z novinek uvidíte například mady modrotemenné a černoramenné, zoborožce strakaté, seriemy, leskoptve malé a špačky červenozobé, čtyři druhy tiriků a další, snahou je představit kompletní spektrum ptačích druhů přes vodní,hrabavé, holuby až po papoušky, drobné exoty a měkkožravé.
Absolutní novinkou je veliká expozice teraristiky a savců, můžete se těšit na takové lahůdky, jakými jsou zemní leguáni a tejové, stromoví klokani, několik druhů drápkatých opiček, ježury a kotě čínského levharta, krokodýl čelnatý a další. Prostě exotika se vším všudy, všichni jste sdrečně vítáni.
Ladislav Žoha, KPEP
Dobrý den,
výstavu v Lysé jsem navštívil v pátek a " klobouk dolů " pánové! Oceňuji mapky s výskytem a určením druhů, kresby, dekorace, pestré druhové zastoupení, prostě parádní akce. Všem co se na této akci podíleli se patří poděkovat.
Dobrá práce pánové! G.Z.
Dobrý den!
přímo z místa činu přikládám nějaké fotky. Na téhle je panenka hnědoprsá hnědá
Uživatel s deaktivovaným účtem

Zdravím,
pěkná výstava, zajímavá zvířata, pěkně udělané expozice. Lidí teda bylo na můj vkus až moc, příští rok budou muset organizátoři najít další, větší, plochu...
Dnes proběhl mj. i křest dvou ježur novoguinejských, které pokřtil hokejista Milan Hnilička s rodinou. Dostali jména Bodlinka a Kuky
... a Mada černoramenný.
Celou kolekci fotek z letošní Exotiky budete brzy moci vidět na webových stránkách KPEPu.
Dobrý den, také přidám pár fotek. Jinak více na www.zebrickyptaci.jsemin.cz
tímto chci pochválit za dobrou práci pořadatelů a vystavovatelům-jen dále pánové, příští rok snad nepojedu jen koukat, ale i něco vystavím.
Chovu zdar Makyňa
papy
napsal(a):
Dobrý den andulka je pana Grody-perlová světle zelená opalinová, zebra je pana Strnada-skořicová a korela pana Nesvorného-šedá perlová.Byl jsem na výstavě v neděli a moc pěkné akorát mě mrzelo, že jsem se nemohl účastnit jako vystavovatel, snad za rok.Nashledanou
Také mě mrzí, že jsem se na tuto výstavu nedostala, ale snad příští rok jako vystavovatelka
Na tomto odkazu http://www.kpep.cz/index.php/ptaci-svet-exotika/241-exotika-2011.html už je možné vidět celou sérii fotek z letošní Exotiky.