Před 10 dny mě vylétly z hnízda tři mníšci,dva jsou v pořádku ale třetí se zdržuje na zemi a skoro nelétá.Lepší se to každým dnem,ale když už vzlétne tak nikdy nesedne na bidlo ale vždycky zpátky na zem.Jednou jsem si všimnul jak po vzlétnutí letěl pozadu až narazil do zdi.Na pohled není vidět žádná vada,je stejně velký jako jeho sourozenci a letky má taky všechny v pořádku.Rodiče ho ještě krmí ale už žere i sám.
tomas jurecka

vlastik
napsal(a):
Před 10 dny mě vylétly z hnízda tři mníšci,dva jsou v pořádku ale třetí se zdržuje na zemi a skoro nelétá.Lepší se to každým dnem,ale když už vzlétne tak nikdy nesedne na bidlo ale vždycky zpátky na zem.Jednou jsem si všimnul jak po vzlétnutí letěl pozadu až narazil do zdi.Na pohled není vidět žádná vada,je stejně velký jako jeho sourozenci a letky má taky všechny v pořádku.Rodiče ho ještě krmí ale už žere i sám.
mám ten samý problém u korel. Letos se vylíhlo 6 mlaďat, 5 je v pohodě ale to 6 po 25 dnech od vylétnutí (u tohoto mláďěte spíše vypadnutí) ještě ani jednou nebylo na bidlech. Sice se snaží létat ale spíše jen tak popolétává. žere již samo ale jen to co spadne z krmících misek
ale někdy ho krmí ještě samec.
Nedávno mě navštívil jeden chovatel, a já jsem se mu svěřil se svým problémem. Tento chovatel mi tvrdil že je to způsobeno nízkou vlhkostí při líhnutí a říkal že by se to mělo samo zlepšit.
Tak uvidíme (vy i já)
P.S. pak dejte vědět jak to s mníškem dopadlo!
Tomáš Jurečka
Fotka: fotka je samička mého mníška které jsem choval ale kvůli hluku a problémy se sousedy jsem jejich chov musel bohužel zrušit