Alexandr malý, prosím o radu.

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

DoMeeno

28.11.2011 15:00
DoMeeno

XXX.XXX.227.6

Dobrý den,
obracím se na vás s prosbou. Měli jsme ve vnitřní voliéře dva Alexandry malé, jednoho modrého samečka a žlutou samičku.

V sobotu jsem byl dát ptákům krmení a oba vypadali v pohodě, modrý sameček lítal po kleci, všechno jako normálně. Přišel jsem o půl hodiny později a sameček ležel schoulený v rohu klece, hlavu měl zabořenou v křídlech. Dýchal a tak jsem ho z podlahy opatrně přemístil do papírové krabice vystlané hadry, aby nebyl na studenym. Další den byl mrtvý.

Nevíte někdo prosím vás čím to? Byli mu necelé dva roky, v poslední době se mu začal dobarvovat obojek, jeho peří chytlo krásný sytý odstín modré, potravu příjmal pořád stejně, ani trus na pohled nejevil žádné známky nemoci. Mám strach o samičku, doufám, že to nebyla nějaká infekční nemoc.

Moje domněnka je, že měl papoušek nějakou vadu, srdce..jestli to je vůbec možné, jiné vysvětlení mě nenapadá. Od malinka jsme měli doma nejrůznější zvířata a nemocné zvíře člověk přece pozná, buď na vzhledu, chování nebo nechutí k potravě, ale tohle bylo ráz naráz během půl hodiny. Za jakékoliv rady vám budu velice vděčný.

Dominik L.

nikolas

28.11.2011 16:40
nikolas

XXX.XXX.204.8

Jestli chcete na 100% vědět co byla příčina úhynu tak dejte ptáka na pitvu. Takhle se to opravdu určit nedá, to musí být přece každému jasné.

28.11.2011 17:29
domeeno

XXX.XXX.227.6

Myslel jsem to tak, jestli někdo nemáte podobnou zkušenost.

28.11.2011 19:20
ptáčci

XXX.XXX.80.103

Mohla by ho třeba honit samice ,jestli nechce hnízdi může být agresívní.

28.11.2011 20:32
domeeno

XXX.XXX.224.2

Mockrát děkuji za radu. Je to možné že to bylo samicí. Všiml jsem si pošťuchování se u jídla, ale nepovažoval jsem to za důležité. :( Samec měl peří jakoby rozčepýřené, úplně jiné než měl před půl hodinou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík