Krásný den,
prosím o radu. Před asi 4 měsíci jsme zakoupili výstavní andulku. Stále se čepýří a nelétá. Ze začátku jsme mysleli, že se to jen ještě nenaučila, protože se o to snažila a vypadalo to, že to půjde časem. Vždy vzlétla, ale pak někde o něco narazila...neuměla přistát...avšak dnes už nelétá vůbec. Dokonce když spadne..tak prostě žuchne v plné síle. Jinak se chová normálně, žere normálně a stále se tulí ke svému andulákovi. Občas má sice průjem, ale to si myslím, že mívá po tom, co sežere více salátu. Ale stále nevím, proč je stále tak strašně načepýřená. Už si snad ani nevzpomenu, kdy jsem jí viděla nenačepýřenou. Poslední týden dává hodně křídla od těla...a já nevím co jí je...
Netušíte co by to mohlo být? Jestli jí třeba něco nechybí..já jsem ale jiné změny u ní neobjevila..
Dobrý podvečer, když není vyloženě nikde na mraze, načepýřený pták = nemocný pták. Bohužel příčin může být hodně. Pokud můžete vložte fotku, třeba napoví. Jinak je třeba napsat víc postřehů. Jak je stará? Z jakých podmínek? Žere normálně? Spí v noci na bidle? Nezdá se Vám, když ji vezmete do ruky lehká? Mohla by být i jen začervená. Má na křídlech dlouhé letky? Mohl by to být tzv. skokan. Vážně by bylo dobré stavit se u veterináře. Péče o ptáky nebývá drahá, pokud nejsou třeba spec. vyšetření a rozbory. V každém případě Vám nepomůže čekat, pravděpodobně se to samo nespraví. Hodně štěstí.