Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.1.2012 12:48
rostin123

XXX.XXX.6.141

Dobry den,

kazdy tyden dvakrat davam nove bidla na okus,predevsim kralovakum a hlavne cinanum a za dva dny jsou oholene pak je otocim a pote vymenim.Pouzivam na bidla prevazne bez.Muj dotaz spociva v tom jestli je bez vhodny,ale hlavne jestli nevadi ptakum na bezu ruzne mechy a take lisejniky???
Moc dekuji za odpovedi nerad bych udelal neco spatne.
Dekuji Rosta

2.1.2012 12:55
jardda

XXX.XXX.213.35

Zdravím, já dávám bidla neraději z bezu, ptáci je dokonale okoušou a jejich drsná kůra je výborná na drápky. Když nedám bez dávám lípu, je měká a ptáci si s ní hrají až do zničení a je pro mě nejdostupnější. JP

2.1.2012 12:58
rostin123

XXX.XXX.6.141

jardda napsal(a):
Zdravím, já dávám bidla neraději z bezu, ptáci je dokonale okoušou a jejich drsná kůra je výborná na drápky. Když nedám bez dávám lípu, je měká a ptáci si s ní hrají až do zničení a je pro mě nejdostupnější. JP

Moc dekuji za odpoved.A s temi lisejniky a mechy co jsou na bidlech bezu myslite,ze neni problem kdyz je ptaci take okusuji?

Dekuji Rosta
Pekny den

2.1.2012 16:16
mirči

XXX.XXX.50.99

Ja to robím tak,že každé bidlo, ktoré idem dať do voliéry vydrhnem kartáčom a teplou vodou. Sú na nich neškodné ale i rôzne škodlivé plesne, ktoré sa potom po nakazení dosť ťažko liečia. Takže robím to tak ako som napísal aspom som si istejší, že si vtákov nenakazím napr. takou aspergilózou. http://cs.wikipedia.org/wiki/Aspergillus_flavus

Uživatel s deaktivovaným účtem

2.1.2012 16:49
Uživatel s deaktivovaným účtem

mirči napsal(a):
Ja to robím tak,že každé bidlo, ktoré idem dať do voliéry vydrhnem kartáčom a teplou vodou. Sú na nich neškodné ale i rôzne škodlivé plesne, ktoré sa potom po nakazení dosť ťažko liečia. Takže robím to tak ako som napísal aspom som si istejší, že si vtákov nenakazím napr. takou aspergilózou. http://cs.wikipedia.org/wiki/Aspergillus_flavus

také bidla vydrbu kartáčem a opláchnu teplou vodou.bez dávám pravidelně a i po kartáčování tam nějaký lišejník zbude.nikdy nebyl problém.dávám taky větve lísky,ale trochu je nařežu na cirgule.jako buřta.:-)

3.1.2012 20:30
docid

XXX.XXX.155.67

V hustých vlhhých lesích je vidět na větvích plísen. Beru je z kraje lesa, kde je to dobře provzdušněné. Lišejníků a mechů je tam hodně. Nikdy jsem s nimi neměl problemy. Dávám z 90% bezová bydla. Tet mám nachystanou hromádku, až budu dávat ptáky do zimoviště. Zatim není potřeba s takovými teplotami.

Přidejte reakci

Přidat smajlík