Alexandr čínský, vousatý - mláďata z voliéry

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Dan75

5.1.2012 16:46
Dan75

XXX.XXX.125.99

Dobrý den.
Chtěl bych si pořídit ručně dokrmené mládě některého z těchto dvou nádherných Alexandrů, ale v inzerci jsou pouze mláďata z voliéry vychovaná rodiči. Hledal jsem snad už všude, ale nikde nic. Zajímal by mně tedy názor chovatelů, kteří mají s těmito papoušky zkušenosti, jestli je také mládě z voliéry vhodné jako domácí mazlík a jestli je nějaký rozdíl v povahách těchto dvou druhů. Děkuji za odpovědi. Dan.

5.1.2012 17:05
mirči

XXX.XXX.12.236

Chovám alexandre fúzaté možno 15 rokov a pravidelne každý rok odchovávam. Mám 2 chovné páry. Počas 5 rokov som ich aj odoberal z búdky a ručne dokrmoval. Samozrejme,že ručne dokŕmené sú vhodnejšie ako mazlíčkovia, avšak ide to aj s mladými z voliéry. Len to chce iný postup. Treba ich odobrať z voliéry čo najskôr a potom pomaly privykať na spoločnosť človeka,čo u ručne dokŕmeného nie je potrebné. Proste chce to viac času a trpezlivosti. Ako príklad toho,že sa to dá by som uviedol prípad, keď si odo mňa kúpila fúzača suseda. Nemal som už ručne dokŕmené tak som jej predal z voliéry.Tak krotkého a hlavne ukecaného vtáka som ešte nevidel.

5.1.2012 17:12
R.B

XXX.XXX.208.100

Dobrý večer, vousatí jsou skvělí mazlíci, akorát ted je menší nabídka z důvodu že je čas hnízdění. U mne dnes první vejce u vousatých, větší výběr bude na jaře a věřím že i dokrmených. Pokud se alexandr vezme čerstvě po vylétnutí z budky, není vůbec žádný problém s ochočením, za chvilku je z něj krotký mazlík. To same u alex. malých ti se taky velice dobře dají ochočit, někteří se naučí i pěkně mluvit. Roman

Uživatel s deaktivovaným účtem

5.1.2012 18:55
Uživatel s deaktivovaným účtem

zdravím,být váma určitě bych pořídil ručně dokrmeného ptáka.pokud už nemáte nějakou zkušenost,mohl by nastat u mládat odchovaných pod rodiči zbytečně problém s ochočením.dokrmený papoušek je prostě jako mazel lepší.

5.1.2012 23:59
alex66

XXX.XXX.204.8

Je to tak , ručně dokrmený papoušek je vždycky to nejlepší řešení. Ale já jsem zažil i opačnou zkušenost. Když jsem od léta inzeroval na prodej mníšky tak dlouho se nikdo neozýval až asi po 3 měsících se ozvala paní z Brna že by chtěla na ochočení. Samozřejmě jsem jí řekl jak se věci mají, ale nedala si to rozmluvit a i když jsem tomu moc nevěřil tak i tento pták několik měsíců držený v hejnu se ochočil i když ne úplně dokonale.
Ale u alex. vousatých si myslím, že by to šlo dost ztuha. Alespoň ty moje dva páry byly celé 4 roky co je mám strašní plašani. Jen poslední dobou se jeden pár uklidnil což už jsem ani nečekal.

6.1.2012 09:26
pecanek

XXX.XXX.39.64

Mám na prodej lonského ručně dokrmeného samce alexandra činského tel 724230191.

6.1.2012 09:42
brona20

XXX.XXX.216.14

Dobrý den chtěl jsem se zeptat jestli je mluvící nebo začíná.Důvod prodeje a odkud jste,popřípadě cena.Tel.776448658.Email:bronislava.kasna@seznam.cz.Předem děkuji Kašná

6.1.2012 09:56
ros

XXX.XXX.59.9

Vousáči jsou plašani pokud jsou odchovámi pod rodiči a jsou už delší dobu odstavení. Dával jsem jako mazlíčky jak ručně dokrmené, tak pod rodiči, ti museli být ale odebráni hned jak začali sami vrtat v krmítku a dnes jsou z nich tak ukecaní ptáci, až jsem tomu nevěřil. Každopádně lepší volba je pták dokrmený, je to méně problematické.

6.1.2012 11:59
fylip

XXX.XXX.225.44

Dobrý den,

Je pravda, že vousáči se teď shánějí špatně. Já jsem sehnal asi před měsícem a půl samici, která údajně nebyla ručně dokrmená, ale byla chována v bytě a je dost ochočená. Údajně každé jaro snášela 3 vajíčka, loni na jaře to bylo po druhé. Samice je rok 07 a k ní jsem sehnal samečka 10, který je plašší. Později jsem sehnal ještě samce 09. Dal jsem je všechny do hromady. Starší sameček je také z klece, ale není tak ochočený, jako samička. Dal jsem všechny ptáky dohromady. Samice už je trošku plašší a naopak oba samci trošku více zkrotli, takže se to poměrně vyrovnalo. Na jaře je plánují dát do venkovní voliéry a snad půjde poznat, kterého samce si samička vybrala, zbývajícího buď prodám, nebo dokoupím ještě jednu samici.
Za poslední dvě sezony jsem odchoval alexandry malé, všechny jsem ale musel odchovat ručně. První hnízdo od 30- dne staří a druhé od patnácti. Tři z těchto ptáků šli do rodin. Jeden z nich, který byl z mé první ''polo úspěšné'' sezony ted' a je to perfektní mazel. Další dva se učí pomaleji, také se už snaží napodobovat zvuky, ale i tak jsou to perfektní mazlíčci. Znám i další případy, kdy se alexandři dobře ochočili, znám případ ochočeného rudohlavého, velkého, zmiňovaných malých a vousatých alexandrů.
Fylip

6.1.2012 12:18
orlosup

XXX.XXX.158.178

smajlík

13.7.2015 21:53
berusska

XXX.XXX.241.241

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jak staré se tyto papoušci prodávají. Na internetu jsem se dočetla, že se líhnou se světle růžovými zobáky, ale na burze jsem viděla mláďata s černými zobáky a časem se bud přebarví na červený nebo zůstane černý. A podle toho se rozpoznává pohlaví. Snažila jsem se najít nějaký vývoj, ale vše končí když vyletí z budky okolo 8. týdne. Prosím jak staré mládě se na burzách může prodávat?

13.7.2015 23:03
alex66

XXX.XXX.204.8

Je to tak jak píšete, mláďata mají všechna po vylétnutí z hnízda růžové zobáky ale asi za měsíc a půl jim zčernají. Za další rok až rok a půl samcům postupně zobáky zčervenají a samicím zůstanou černé.

Přidejte reakci

Přidat smajlík