Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.1.2012 13:40
ondra46

XXX.XXX.227.16

Zdravím všechny,jsem tady nový a chtěl bych se zeptat na nejvhodnější velikost klece pro aratingu.Chceme ji chovat v bytě ,už mám slíbeného ptačka ručně dokrmeného a pán mi řikal že mu mám sehnat klec alespon 1,5x1x1m a tak nevím jestli neni moc velká.Já vím čím větší tím lepší ale do bytu takovou věc asi nevměstnám ,prosím poradte v čem chováte vy . Děkujimoc.

8.1.2012 13:51
alex66

XXX.XXX.204.8

Aratinga je co se týče velikosti střední papoušek, takže klec kterou popisujete je dost velká i když souhlasím s názorem, že čím větší tím lepší. V případě ochočeného ptáka to ale zas tak neplatí, protože má možnost proletu po místnosti. Taky záleží jak často bude vypuštěný, pokud několik hodin denně tak stačí menší klec a pokud o dost kratší dobu tak by byla vhodná větší klec aby měl i v ní možnost nějakého pohybu. Podle mě ale pro tento druh stačí 100 x 70 x 70 cm.

12.1.2012 11:12
ondra46

XXX.XXX.227.16

Diky za odpověd ,rozhodl jsem se že mu klec vyrobím ,jen bych potřeboval vědět dvě věci: zda muzu použít pozinkované pletivo 19x19x1,2 a za druhe jakou barvou natřit ram klece?? Někde jsem četl že pozink neni moc vhodny :-) ,tak proto se ptám . teprve začínam tak at neco nezkazím.

12.1.2012 22:21
alex66

XXX.XXX.204.8

Pozinkované pletivo určitě použít můžete, používá ho 99% chovatelů jak na klecích tak i voliérách. Ale pokud k němu nemáte důvěru tak existuje i nerezové, je sice dost drahé ale na klec by to nemělo být tak strašné. Ale tak mě napadá nevím jestli by vám ho někdo prodal v tak malém množství.

Přidejte reakci

Přidat smajlík