Červenokřídlý, určení pohlaví.

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.1.2012 10:39
mira74

XXX.XXX.35.24

Mám červenokřídlé rok 011a chtěl bych uspíšit určení pohlaví protrháním peří na zádech. Kdy je to třeba provést, aby samcům narostlo již tmavé peří? Kolik peříček asi vytrháváte a za jak dlouho asi tak narostou nová ??? Ptáky chovám v celoročních voliérách bez přitápění.
Moc díky za odpovědi.

10.1.2012 11:01
arnold

XXX.XXX.25.28

mira74 napsal(a):
Mám červenokřídlé rok 011a chtěl bych uspíšit určení pohlaví protrháním peří na zádech. Kdy je to třeba provést, aby samcům narostlo již tmavé peří? Kolik peříček asi vytrháváte a za jak dlouho asi tak narostou nová ??? Ptáky chovám v celoročních voliérách bez přitápění.
Moc díky za odpovědi.

Zdravím,
někdy to neuspíšíte, já mám 5 ks rok 09, už jsem je protrhával několikrát a ptáci jsou pořád zelení. Od známého vím, že nejdříve se to projevilo na podzim po prvním roku věku. Vytrhával jsem asi 5ks na zádech. Typuji, že nárůst nového peří trvá tak 1 - 1,5 měsíce. Kdyby jste později měl na prodej samce kr. 11, ozvěte se, měl bych zájem.

Přeji hodně zdaru.

10.1.2012 11:38
stefanp

XXX.XXX.224.41

Zdravím,určite máte všetky samice.U mna ročník 2010 poznat u 5 samcov pohlavie i bez vytrhania dokonca jeden je preperený na 80%. Nech sa darí.Štefan.smajlík

10.1.2012 13:26
arnold

XXX.XXX.25.28

stefanp napsal(a):
Zdravím,určite máte všetky samice.U mna ročník 2010 poznat u 5 samcov pohlavie i bez vytrhania dokonca jeden je preperený na 80%. Nech sa darí.Štefan.smajlík

:-) škoda, že se neznáme, hned bych se s Váma vsadil, že mám min. 2 samce, no stejně počkám do jara. Také jsem viděl foto jednoho pána od Hradiště, má rovněž kr. 10 a samci už mají černá pírka.

12.1.2012 19:03
stefanp

XXX.XXX.224.39

Zdravím,odpovedém trochu pozde nejak to nešlo .Nepovažujem sa za velkého odborníka.červenokrídle chovám viac ako 30 rokov,a mám ich viacej ako 50 kusov,čiže nejaké skusenosti už mám.čiže samci 09 u mňa asi 5 kusov su už na 100% vybarvení.Takže stávku by ste asi prehral,ale nejde o to.A kby ste prejavil záujem,prídte niekedy na burzu do Nitry a môžte sa pozrieť u mna uvidíte zaujímavé červenokrídle(mutačné) čo ste ešte určite nevidel.Tu je môj tel.00421908130047 Majte sa krásne.Štefan.Bývam kusok od Nitry.

12.1.2012 20:07
mira74

XXX.XXX.195.77

Zdravím, vidím že máte asi zkušeností s červenokřídlýmy dost. Moh bych se zeptat kdy byste doporučil vytrhnout ty pírka u roku 011 ??

12.1.2012 20:42
arnold

XXX.XXX.112.7

stefanp napsal(a):
Zdravím,odpovedém trochu pozde nejak to nešlo .Nepovažujem sa za velkého odborníka.červenokrídle chovám viac ako 30 rokov,a mám ich viacej ako 50 kusov,čiže nejaké skusenosti už mám.čiže samci 09 u mňa asi 5 kusov su už na 100% vybarvení.Takže stávku by ste asi prehral,ale nejde o to.A kby ste prejavil záujem,prídte niekedy na burzu do Nitry a môžte sa pozrieť u mna uvidíte zaujímavé červenokrídle(mutačné) čo ste ešte určite nevidel.Tu je môj tel.00421908130047 Majte sa krásne.Štefan.Bývam kusok od Nitry.

Zdravím, nevadí. No nechci se hádat. Znám také pár chovatelů, co červenokřídlé chovají 20, 30 let a nevěřízně kroutí hlavou. Sám to nechápu, podívejte se na fotky které jsem vkládal na moderku, pokusím se zítra vložit další. Ještě se zeptám, když červenokřídlý sedí na bidle, předklání se, roztahuje křídla jako by chtěl vzlétnout a křičí u toho, může to být samec? Nebo se tak chovají i některé samice? Děkuji za odpověď.
Jinak děkuji za pozvání, v Nitře jsem zatím na burze nebyl, až pojedu, rád bych se zastavil.

Arnold

12.1.2012 21:17
stefanp

XXX.XXX.224.36

mira74 napsal(a):
Zdravím, vidím že máte asi zkušeností s červenokřídlýmy dost. Moh bych se zeptat kdy byste doporučil vytrhnout ty pírka u roku 011 ??

Počkajte pokial preperia,tak asi 5-6 mesiacov.Trochu zaleží i na tom kedy sa vyliahli či skoro na jar alebo pozdejšie.Nech sa darý.:-)

12.1.2012 22:22
stefanp

XXX.XXX.224.36

arnold napsal(a):
Zdravím, nevadí. No nechci se hádat. Znám také pár chovatelů, co červenokřídlé chovají 20, 30 let a nevěřízně kroutí hlavou. Sám to nechápu, podívejte se na fotky které jsem vkládal na moderku, pokusím se zítra vložit další. Ještě se zeptám, když červenokřídlý sedí na bidle, předklání se, roztahuje křídla jako by chtěl vzlétnout a křičí u toho, může to být samec? Nebo se tak chovají i některé samice? Děkuji za odpověď.
Jinak děkuji za pozvání, v Nitře jsem zatím na burze nebyl, až pojedu, rád bych se zastavil.

Arnold

Zdravím,Konečne som pozrel tie fotky,z fotiek sa to tažko posudzuje.I tie názori su u viacerých dost pochibné. či podla hlavy alebo špičiek na chvoste.Dá sa to trochu porovnávat od jednej párky.Lebo každá párka má iné mladé či postavove ale i farebne.Vy ste ich nakupoval a nemohol ste ich kupit so staršíma kružkami?K tomu chovaniu,asi každý 15.samec sa bude predvádzat ako samica,ale tiež i opačne.Dna nedávam robit,lebo raz mi to dobabrali a to u škoric mal to byt samec a bola to samica,ešte že som to nepredal.Bol by som si pekne pošpinil meno,lebo tam je dost velký cen. rozdiel.Majte sa krásne.štefan:-)

2.2.2012 14:58
vasek.88

XXX.XXX.30.155

arnold napsal(a):
Zdravím,
někdy to neuspíšíte, já mám 5 ks rok 09, už jsem je protrhával několikrát a ptáci jsou pořád zelení. Od známého vím, že nejdříve se to projevilo na podzim po prvním roku věku. Vytrhával jsem asi 5ks na zádech. Typuji, že nárůst nového peří trvá tak 1 - 1,5 měsíce. Kdyby jste později měl na prodej samce kr. 11, ozvěte se, měl bych zájem.

Přeji hodně zdaru.

Dobrý den,
kdyby jste měl příp. samičku červenokřídlou na prodej, měla bych o 1 zájem...dnes mi zničehonic padla, měla jsem
pár r. 2007, loni 4 mladé....nechci se samce zatím zbavovat, jsou to krásní papoušci...
Moc děkuji, příp. tel. 777 720 216, vasek.88@seznam.cz

Přidejte reakci

Přidat smajlík