Já jsem si pořídil knihu, kterou prodávají na stránkách exoty, ale ta mi přijde nesmyslná, proto mám zatím knihu chovu v sešitě s tvrdýma deskama, kde na každé stránce mám napsaný jeden chovný pár - u každého jedince informace kde jsem ho koupil a číslo kroužku atd... a pod tento pár si každý rok napíšu kolik mladých odchovali, čísla kroužků, pohlaví a komu jsem je přenechal. Nevím jestli to takhle vést stačí a při kontrole by byli spokojení. Dle mého názoru takovéto vedení knihy není špatné a splňuji tím vedení záznamů. Bohužel prakticky nikde není přesně dáno jak můžou tyto evidence vypadat
V knize z exoty, je na každého ptáka jeden list. V tom případě nechápu jestli mám do knihy kde je pár stran vepsat chovné ptáky za sebe a pak za ně připisovat jednotlivá mláďata každé na jeden další list? A v případě koupě ptáků do chovu je zase zapíšu za mláďata z loňského roku? Přijde mi to takhle nesmyslné a nepřehledné
Ondra.b
napsal(a):
Dobrý den,
když mám vyplněnou evidenci za rok 2011 musím ty údaje přepisovat do nové knihy 2012??? Nebo stačí do evidence 2012 napsat jen např. ty co si pořídím v tomto roce? Nějak jsem tuto informaci nikde nenašel! Díky
Nic nepřepisujte, žádnou novou knihu na rok 2012 nekupujte... Prostě pokračujte v knize, kterou máte z roku 2011 a až ji dojedete do konce tak teprve založte novu knihu kterou označíte číslem 2. Mám to přímo od Honzy Sojky, on jako právník a spoluautor knihy by tomu měl rozumět
jurin
napsal(a):
Nic nepřepisujte, žádnou novou knihu na rok 2012 nekupujte... Prostě pokračujte v knize, kterou máte z roku 2011 a až ji dojedete do konce tak teprve založte novu knihu kterou označíte číslem 2. Mám to přímo od Honzy Sojky, on jako právník a spoluautor knihy by tomu měl rozumět
Díky za reakci! Takže nevadí když na knize je napsáno rok 2011 a já tam budu dávat záznamy z datem 2012?
Ondra.b
napsal(a):
Díky za reakci! Takže nevadí když na knize je napsáno rok 2011 a já tam budu dávat záznamy z datem 2012?
Budu to tak dělat taky, když jsem si vloni v Přerově přímo u stánku Nové Exoty tu knihu kupoval tak jsem měl na Honzu Sojku stejný dotaz a dostalo se mi odpovědi jak jsem psal výše. Prostě až se dojede na konec první knihy tak založím druhou (i když u mě to bude určitě pár let trvat
). Skuste se kdyžtak obrátit přímo na Honzu Sojku ale myslím že by se nic změnit nemělo. Tomáš