Načepýřená zebřička

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.1.2012 09:10
maho

XXX.XXX.223.67

Dobrý den, prosím o radu. Pořídil jsem si údajně bílou samičku zebřičky. Údajně říkám proto, že jsem ji jako samičku koupil, ale po přidání k bílému samci začala zpívat, tak jsem trošku zmatený zda jde o samici nebo samce. Zbarvení zobáku má oranžové tak to opravdu vypadá na samici, ale ten zpěv mně trochu znepokojuje, protože pokud se nemýlím tak zpívá pouze samec. Ale hlavní problém, na který se chci zeptat spočívá v jejím načepýření. Potravu přijímá, vodu pije, je živá pořád žere a poletuje, trus má stejný jako ostatní zebřičky. Klec mám v místnosit kde je stálá teplota 12 stupňů, a není v ní průvan. Ještě mě napadá, že vzhledem ke z pěvu by se mohlo opravdu jednat o mladého samce, který přepeřuje a ještě nemá plně vybarvený zobák. Pokud by měl někdo zkušenosti s podobným chováním, nebo by tušil v čem by mohl být problém budu rád, když poradí. Děkuji.

18.1.2012 15:41
maho

XXX.XXX.44.163

Přidávám fotku načepýřené zebřičky a prosím o určení pohlaví. Děkuji

18.1.2012 15:56
plumosus

XXX.XXX.99.35

Máte dva samce. Nekrmíte směsí pro kanáry? Na fotkách je vidět velké množství řepky, tu bych omezila. Jak vám psali na nemoderce může to být krmením. Zkuste předkládat senegal nebo mohár.

18.1.2012 16:22
maho

XXX.XXX.44.163

Děkuji za radu, řepku vypustím, stejně co jsem si všiml, tak ji neberou. Směs, kterou krmím je složena převážně z prosa, moháru a lesknice, ale je tam i ta řepka, tak najedu na směs bez řepky. Senegal mají nonstop.

Přidejte reakci

Přidat smajlík