Dobry den,
loni jsem si koupil od kamarada starsi par cinanu.Dnes jsem je videl krmit se parit.Mam budku celorocne zavesenou venku respektyve v zaletu,ktery neni vytapeny.Samice me v ni celou zimu spi.Ted se bojim jestli nezacali blaznit nejak brzy :(.Jak to mate Vy kdy Vam nasedaji?Samozrejme to nemusi znamet,ze chteji uz sednout,ale i tak se bojim podle me je hodne brzy:(.Australii budky na zimu zdelavam tedy krome kralovakum a ti jsou zatim rozumnejsi jen samice uz take zacina okukovat budku.Prosim o odpoved.Moc dekuji
Rosta
Hnízdí konec března začátek dubna. Mohou i dříve ale pozor na větší chladno nebo mrazivé noci. Mohlo by dojít k zadržení vejce u samice a tudíž i smrt. Pokud nemáte jistotu kdy sednou, tak budku odeberte a vraťte až koncem března. Samozdřejmě ptáci mohou zahnízdit i teď a nic se stát nemusí ale to záleží jen na vás.
romika
napsal(a):
Hnízdí konec března začátek dubna. Mohou i dříve ale pozor na větší chladno nebo mrazivé noci. Mohlo by dojít k zadržení vejce u samice a tudíž i smrt. Pokud nemáte jistotu kdy sednou, tak budku odeberte a vraťte až koncem března. Samozdřejmě ptáci mohou zahnízdit i teď a nic se stát nemusí ale to záleží jen na vás.
Dekuji za odpoved rozumim Vam,ale abych rekl pravdu nevim co udelat.Nechci nejak riskovat,ale zase jim nechci brat budku kdyz jsou na ni tak zvykly samice tam i spi v noci.Jak to delaji teda ti chovatele,kteri ji maji take zavesenou celorocne?jak se chovaji Vasi cinani kdyz se oteplilo?
dekuji
Dobrý den,nechci zakládat nové téma,tak se zeptám tady.
Mám 3 metry dlouhou smrkovou dutinu(průměr cca 65 na jednom konci a na druhém cca 55cm oboje vnější průměr),chtěl bych z ní udělat dvě budky (jednu pro číňany a druhou pro patagonce),potřeboval bych vědět jaký typ a výšku pro jednotlivé ptáky.S chovem těchto ptáků začínám a nevím jáké budky by měli mít .Uvítám i foto vašich provedení budek a všechny rady okolo hnízdění těchto ptáků.Předem děkuji za odpovědi.