Stavební ohlášení stavby voliéry

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.3.2012 07:28
anri2

XXX.XXX.214.42

Zdravím drobné chovatele exotického ptactva,
chtěl bych se zeptat zda-li mi může někdo poradit, jak by mělo vypadat stavební ohlášení stavby voliéry a zda stačí ohlášení předat na místním obecním úřadě.
Zimoviště pro ptáky uvažuji o rozměrech cca 4x7x2,5 (šxdxv) a k tomu výlety 3-3,5x7x2,5 m (šxdxv). Budova zimoviště zděná.
Předem díky za vaše odpovědi, případně kontakty.

10.3.2012 12:33
kozoroh66

XXX.XXX.207.1

Na ohlášení stavby v mém případě – jedná se o zahradní chatku 4x5m, kotec pro psa 4x3m, dvě venkovní voliery 4x6m a 3x8m potřebuji vyjádření od:
ČEZ ICT Servis, ČEZ Distribuce, RWE Distribuční služby, SČVK a.s, TelefonicaO2, sousedi – i město – mám pozemek u městské komunikace a vyhotovení požárně bezpečnostního řešení.
Na vše potřebujete plánky – kreslil jsem je rukou, rozměr nesmí přesáhnout 25m2 a 5m výšku.
Výše uvedené společnosti to vyřídí přes internet – při vyplňování žádosti lze zakreslit i mapku a umístění předpokládané stavby v jejich aplikaci.
Sousedi Vám to musí podepsat, že se stavbou souhlasí – pokud ne, řeší se to ve správním řízení, jeden soused = 1000,- Kč za řízení.
Pokud má drobná stavba zakryto více jak dvě strany, potřebujete požárně bezpečnostní řešení – to Vám musí udělat osoba k tomu určená – nelze to například získat od hasičů.
Moje dvě voliery – výlety, které jsou u zděné stavby – na to pozor, nesmí být se stavbou propojeny. To znamená, výletová okénka do venkovní voliery nejsou „ výletová“ , pouze prosvětlovací. Až po získání povolení se mi porouchají a začnou se sama otvírat a zavírat. Pokud to uvedete hned, že ptáci budou moci prolétat do zimoviště – potřebujete již stavební povolení!
V případě stavby“ načerno“ se podívejte na internetu na mapě, jak hodně to bude vidět. U nás na úřadě se úředníci nudí a porovnávají staré a nové mapy a pokud tam něco „vyroste“ kontrolují, zda je to ohlášené. Z tohoto důvodu já osobně po kamarádském upozornění stavby dodatečně legalizuji.
Jelikož to není můj případ, tak si to již přesně nepamatuji, ale stavba musí být od hranice pozemku myslím minimálně 2,5m.
Přeji krásný den a pevné nervy.

Přidejte reakci

Přidat smajlík