Genetika barev u andulek

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.3.2012 10:38
Venca Škvor

XXX.XXX.31.3

Dobrý den. Mám dotaz na ty, kteří se vyznají v dědičnosti barev u andulek. Mám pár bílých andulek a zajímalo by mě jaké bude jejich potomstvo (jsou bílé sem tam s modrým nádechem a černooké). Zajímá mě hlavně to, zda v případě vylíhnutí se bílých andulek, nebudou mít problémy s plodností nebo zda budou vůbec životaschopné. Vím že u holubů u některých barevných rázech to tak funguje že se nesmějí dát dva stejní partneři do páru z důvodu neživotaschopného potomstva. Tak proto se tak ptám. Bohužel jejich rodiče neznám, protože jsem si je přivezl ze slovenska z burzy. A zajímá mě to taky pro to, kdyby už oni byly takto odchovaní od páru kde byli oba partneři bílí, zda by byli plodní a rázet tedy by bylo jasné že jsou životaschopné. Ptám se také proto, že tak nějak vím že bílé andulky jsou hodně vybledlé straky tak mě napadlo že by také mohly dávat hezké straky.Tak tedy Vás prosím zda by mi někdo mohl poradit. Nemám vyfocené bohužel přímo je ale jejich sousedy tak alespoň něco na ukázku. Tito snad nějaké pěkné straky dají (na obrázku samice). Děkuji za odpovědi. Škvor. Hezký den Všem...

15.3.2012 12:52
králík33

XXX.XXX.240.90

to je podle toho kaký byly jejich rodiče:-)

15.3.2012 21:49
Venca Škvor

XXX.XXX.31.3

králík33 napsal(a):
to je podle toho kaký byly jejich rodiče:-)

A kdyby ti rodiče byli bílí?

16.3.2012 16:07
saroun

XXX.XXX.89.202

Zdravím, potomstvo bude opět bílé, případně se může objevit modrobílá straka. To v závislosti, jak je na tom jejich vloha dominantní straky.
Životaschopnost záleží na faktorech, na které se neptáte. Jsou to otázky příbuznosti, vitality, prostředí, výživy.

17.3.2012 19:04
Venca Škvor

XXX.XXX.31.3

Příbuzní nejsou na 100%... Tak uvidíme. Už mají 2 vajíčka tak uvidíme. Děkuji za odpovědi... S pozdravem Škvor...

Přidejte reakci

Přidat smajlík