Dobrý den,
když už takhle diskutejete o papoušcích i já si chci pořídit do bytu menšího papoška. Velmi se mi líbí aymara pruhovaná, jak vzhledem, tak i povahou. Větší plemeno by neprošlo hlavou rodiny. Ale kde tohoto papouška sehnat? snad se úplně vytratil chov těchto roztomilých zvířátek. Nemáte někdo kontak na chovatele ze severní moravy?.
Iva
Ahoj, zatím nikdo neodpověděl, tak snad jen doplním, že aymarky jsou opravdu fajn společníci, a chová je u nás celkem dost chovatelů. I přesto si občas pro nějakou zajedu i víc jak 100 km, jako právě třeba zrovna včera
. Ve Vašem případě máte šanci sehnat ji i na burze v Přerově. Jinak pátrejte nejen v inzerci, ale i v tématech, poslední dobou jich tu pár proběhlo, a v nich získáte kontakty na chovatele. Přeji hodně štěstí při hledání.
Radovan 1975
napsal(a):
Dobrý den,chovám aymary pruhované ve všech barvách,jsem kousek od Hranic.Pokud chcete pouze jednu,tak je nejlepší počkat a vzít těsně z budky a trochu s sní vyhrát,taky jsem ručně dokrmoval,ale to by jich muselo být víc.
Aymarky z Hranic mohu jen a jen doporučit.
Dovezli jsme si je před týdnem a jsou to moje zlatíčka, už jdou krásně na prst a zvědaví jsou jako opice. Jsou vážně úžasní, dokonce tak, že časem zvažuju zakoupení i nějakého dalšího zlatíčka jiné barvy
,jen nevím, co by kluci říkali, kdyby jich místo dvou byl lichý počet 
Tímto zdravíme z Petřvaldu