Dobrý den, potřebovala bych poradit zda jde o samce nebo o samici. Mám ve voliéře dvě korelky, kterým jsou 11 měsíců. Nasadila jsem budku a během 3 dnů byla snesena 2 vejce. Druhá korelka by měla být samice, ale nejsem si jistá. Prosím ta korelka skořicově perlová je samec nebo samice? Ta druhá korelka zpívá a ozývá se druhým samcům korel ve vedlejších voliérách, ale je menší a drobnější, proto si myslím, že je to samice. Posuďte sami.....
carmela3
napsal(a):
Dobrý den, potřebovala bych poradit zda jde o samce nebo o samici. Mám ve voliéře dvě korelky, kterým jsou 11 měsíců. Nasadila jsem budku a během 3 dnů byla snesena 2 vejce. Druhá korelka by měla být samice, ale nejsem si jistá. Prosím ta korelka skořicově perlová je samec nebo samice? Ta druhá korelka zpívá a ozývá se druhým samcům korel ve vedlejších voliérách, ale je menší a drobnější, proto si myslím, že je to samice. Posuďte sami.....
Ta korelka vzadu by měla být samice
carmela3
napsal(a):
Pokud Vám ta jedna korela zpívá tak je to samec a ty vejce Vám snesla ta skořicová perlo straka.
carmela3
napsal(a):
Prozpěvuje si právě ta šedá, ale ta je menší a drobnější. Takže jsou to obě dvě samice......., já to tušila. podle čeho usuzujete, že vejce snesla ta skořicová?
To, že je menší a drobnější neznamená, že je samice. Zpívá totiž jen samec a pokud ta menší zpívá tak je to samec. No a pokud je to tedy samec a máte už snesené vajíčka tak je snesla ta druhá.
Ta podle perlování vypadá na samici. Samcům se totiž po prvním přepeření začne perlování vytrácet.
Dejte fotku té druhé, pokud je roční tak u šedé musíte podle zbarvení na 100% poznat pohlaví. Ale pokud Vám opravdu zpívá tak není co řešit.
TAK JEŠTĚ PŘIDÁVÁM DALŠÍ FOTKY TÉ DRUHÉ KORELKY, ALE JÁ SI MYSLÍM, ŽE KDYŽ PÍSKÁ, ŽE TO SAMEC NENÍ. JPRLOVÁ, PERLOVÁNÍ NEZMIZELO
carmela3
napsal(a):
TAK JEŠTĚ PŘIDÁVÁM DALŠÍ FOTKY TÉ DRUHÉ KORELKY, ALE JÁ SI MYSLÍM, ŽE KDYŽ PÍSKÁ, ŽE TO SAMEC NENÍ. JPRLOVÁ, PERLOVÁNÍ NEZMIZELO
OPRAVUJI, MYSLÍM SI, ŽE I KDYŽ TA DRUHÁ PÍSKÁ TAK TO SAMEC NENÍ, PROTOŽE PERLOVÁNÍ NEZMIZELO.DOKONCE NA SPODKU KŘÍDLECH MÁ TAKOVÉ JEMNÉ PERLIČKY A NĚKDE JSEM ČETLA, ŽE TO MAJÍ JEN SAMIČKY.
Takhle zní zpěv korel
http://www.youtube.com/watch?v=7eBcaiRw8I8&feature=related
carmela3
napsal(a):
Mně chovatel řekl u šedých, že poznám pohlaví dle ocasních per - "proužkovaná" je má samice, jen šedá samec. Takže ta vaše šedá by pak byla samička. :)
papek

XXX.XXX.51.90
Dobrý večer ,korely jsou obě samičky.
papek
napsal(a):
Dobrý večer ,korely jsou obě samičky.
No mě to začíná být úplně jasný. Dneska jsem dovezla dva samce, ještě nebyli ani ve voliéře a spustili takový povyk, že jsem pochopila, že moje pískající samice je proti tomu šumař. Navíc jsem prosvítila vejce a jsou zcela prázdná, žádná pavučinka ani flíček, prostě lesklá vejce, takže to bude opravdu samice.
carmela3
napsal(a):
No mě to začíná být úplně jasný. Dneska jsem dovezla dva samce, ještě nebyli ani ve voliéře a spustili takový povyk, že jsem pochopila, že moje pískající samice je proti tomu šumař. Navíc jsem prosvítila vejce a jsou zcela prázdná, žádná pavučinka ani flíček, prostě lesklá vejce, takže to bude opravdu samice.
Obě dvě to budou samice
Dobrý den,mohla bych taky poprosit o pomoc?někdo zpívá,ale když se jdu i nenápadně podívat tak mlčí jak partyzán.děkuji za pomoc.tyhle dva by měli být samečci
Ti dva první jsou určitě samci bělohlavý samec už ma bílou hlavu a šedý také samec ma ocas bez mramorování, a u tech samic pokud mají ze spodni strany ocasu vodorovné mramorování, ale u té vpravo nevím jestli jí nezbělává obličej pak by to byl samec a zmizelo by mramorování. Výhodou u bělohlavých je že samcům zbělá obličej pokud se nejedná o straky ;)
Děkuji za odpověd.to zvíře vpravo je 2 leté.bylo dohromady s tím bělohlavým samcem ,ale ten byl mladý letos je roční a tak jsme mysleli že jsou to d´va samečci.může ještě vybělit když je dvouleté?myslela jsem že je to samice,jelikož si vybrala toho druhého samce s kterým si probírají peří a podobně a bělohlavého napadá.tak nevím