Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.3.2012 15:30
souky

XXX.XXX.194.156

Dobrý den,

tak se nám blíží lepší počasí, a já bych rád papoušíčky vypustil ven na sluneční svit, chovám je několik let v párech v bednových klecích, ale přijde mi, že by potřebovali už konečně nakej pořádnej prolet a sluníčko.

Proto bych Vás chovatele forpusu chtěl poprosit o radu, zda je možné chovat papoušíčky v jedné prostorné volieře. a pokud ano za jakých podmínek a co je potřeba dodržet?

Děkuji Vám moc za Vaše názory a připomínky..

29.3.2012 22:37
forpus

XXX.XXX.6.169

souky napsal(a):
Dobrý den,

tak se nám blíží lepší počasí, a já bych rád papoušíčky vypustil ven na sluneční svit, chovám je několik let v párech v bednových klecích, ale přijde mi, že by potřebovali už konečně nakej pořádnej prolet a sluníčko.

Proto bych Vás chovatele forpusu chtěl poprosit o radu, zda je možné chovat papoušíčky v jedné prostorné volieře. a pokud ano za jakých podmínek a co je potřeba dodržet?

Děkuji Vám moc za Vaše názory a připomínky..

Jistě jste hodně načetl, tak nemá cenu dlouze vysvětlovat. Pokud chcete využít voliéru(y), oddělte samce a samice a bez budek papoušíčky vypusťte na 3-4 měsíce ven. Zesílí, užijí si slunce a deště A až je rozpárujete v září do klecí, odvděčí se Vám odchovy. Ale s budkami je to velmi nebezpečné,odchovají, ale mladé budou ničit. Proto se to nedoporučuje.

1.4.2012 22:27
kubicek612

XXX.XXX.209.135

Papoušíčky pravidelně v létě vypouštím do třímetrové proletovací klece. Jsou v ní od června do září. Vypouštím samce i samice do společné klece bez budek. V kleci mám hodně samostatných bidélek, aby si každý pár mohl nalézt svoje soukromí. Ptáky vypouštím všechny najednou. Přidávat další nejde. První dny je pozoruji a pokud se v hejnu objeví šarvátky, způsobené obyčejně některou ze samic, odstraním problémový pár. Dám ho do jiné klece s jinou sestavou ptáků. Třeba s mladými odchovy. Budky v kleci nemám. Pavel

2.4.2012 15:44
souky

XXX.XXX.194.156

Dobrý den,

děkuji za informace, takhle jsem si to nejak predstavoval, páry vypustit na leto na 3-4 měsíce ven a pak zpět po párech do boxových klecí.

Děkuji za Vaši odpoved.

Soukup

Přidejte reakci

Přidat smajlík