Kakarici - více párů?

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.4.2012 21:46
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda je možno chovat ve voliéře více párů kakariků rudočelých i v době hnízdění. Přes zimu jsem měla 2 páry v zimovišti a ted jsem je přestěhovala a dala jim budky, ale navzájem se od nich odhánějí i když jsou kus od sebe a vchody mají "zády" k sobě. Dá se chovat víc párů po kupě nebo je nutné je rozdělit? máte příp nějaké tipy jak dát budky aby o ně nesoupeřili? díky moc

11.4.2012 18:36
zoha

XXX.XXX.160.160

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda je možno chovat ve voliéře více párů kakariků rudočelých i v době hnízdění. Přes zimu jsem měla 2 páry v zimovišti a ted jsem je přestěhovala a dala jim budky, ale navzájem se od nich odhánějí i když jsou kus od sebe a vchody mají "zády" k sobě. Dá se chovat víc párů po kupě nebo je nutné je rozdělit? máte příp nějaké tipy jak dát budky aby o ně nesoupeřili? díky moc

Dobrý den, podobný chov jsem a dle možností i nadále praktikuji, podstatné je to, aby ve voliéře byl lichý počet párů, tedy minimálně tři. Potom v drtivé většině případů platí nepsaný zákon - dva se perou, třetí je rozežene. Ve dvou párech Vám to s velkou pravděpodobností nebude dělat dobrotu.
S pozdravem Ladislav Žoha

Přidejte reakci

Přidat smajlík