Alexandr vousatý - společný chov

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.4.2012 15:05
fylip

XXX.XXX.162.247

Dobrý den,

V prosinci jsem si sestavil pár alexandrů vousatých. Samec je z roku 09 a samic 07. Už asi měsíc se intenzivně páří, samice často navštěvuje budku a každým dnem čekám snůšku.
Včera jsem dostal nabídku ke koupi chovného páru alexandrů vousatých, kteří mají v budce zrovna mladé, takže koupení by bylo možné až za dva měsíce. Prodává je známý, takže vím, že pár je zaručeně chovný.
Poměrně dost o koupení tohoto páru uvažuji a dostal jsem jeden nápad, nevím ale, jestli by to byla dobrá volba.
Napadlo mě dát příští rok tyto dva páry (můj pár spolu s případně koupeným párem) dohromady do voliéry, která je 4 metry dlouhá, metr široká a dva metry vysoká, kterou bych pro ně mohl uvolnit. Máte někdo s takovýmto chovem zkušenosti? Je to dobrý nápad, nebo bych to raději neměl dělat?
Předem děkuji za odpověď.

11.4.2012 17:25
jurin

XXX.XXX.95.22

určitě to možné je, přečtěte si článek od pana Čermáka v jedné ze starších Exot o společném chovu alexandrů velkých i vousatých. Já osobně bych ale začínal od mláďat.

11.4.2012 19:01
fylip

XXX.XXX.162.247

Děkuju za odpověď. Jde mi právě o to, že to přece jenom už nejsou mladí ptáci, na druhou stranu to je na jejich velikost poměrně velká voliéra.
Mohl by jste pohledat a napsat mi přesné číslo této exoty? Letos exotu odebírám třetím rokem a na tento článek jsem tuším zatím nenarazil, i když je samozřejmě možné, že si ho nepamatuji, ale o tom pochybuju.
Díky

11.4.2012 20:27
cone

XXX.XXX.67.3

Ahoj Fylipe, je to NováExota číslo 9 / 2010 - Skupinový chov alexandrů velkých a růžových - autor Jar. Čermák

11.4.2012 20:37
fylip

XXX.XXX.162.247

Pane Šiška, děkuju za upřesnění, přece jenom jsem se spletl a toto číslo Exoty doma mám, už si článek i vybavuju, hned si jdu číslo najít.

11.4.2012 21:55
jurin

XXX.XXX.95.22

tak pan Šiška už mě s odpovědí předběhl...:-) Asi Vám nezbyde nic jiného než to vyzkoušet, starší ptáci by mohli být problém, to samé platí i dvou párech (lepší je 3 a více párů aby se rozložila případná agresivita). Ale viděl jsem u jednoho chovatele společný chov dvou párů číňanů a šlo to bez problémů...

11.4.2012 22:31
alex66

XXX.XXX.204.8

Jenom detail, na stejný dotaz jsem odpovídal na nemoderce a podle mě je zbytečné dávat stejný dotaz na obě fóra. Kdo sem chodí tak čte určitě oboje.

11.4.2012 22:47
fylip

XXX.XXX.162.247

Dobrý večer,

ano, číňani se dají poměrně dobře chovat ve skupině, znám hned několik chovatelů, kteří je takto chovají.
Ano, nejdřív jsem dotaz položil tady, protože se mi líp diskutuje, když vím s kým si píšu, bohužel ale většině lidí dělá ještě pořád přihlášení problém a je to škoda, protože takto je téměř pořád více odpovědí na ''nemoderce''.

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.11.2015 20:13
Uživatel s deaktivovaným účtem

Fylipe, můžeš napsat jak ten společný chov dopadnul?

Přidejte reakci

Přidat smajlík