LaMon

XXX.XXX.143.249
Dobrý den. Pořídila jsem si od jednoho chovatele údajně samičku rosely pestré a od druhého zase samečka. Vzala je domů a reakce byla taková že "samička" se snažila samečka zabít. Po předělání do venkovní voliéry se uklidnila. Zajímá mne váš názor na tyto dva ptáky,ale především tipy na pohlaví. Nejsem si vůbec jistá. Co se týče povah ptáků,sameček je zvídavý,stále něco okusuje a někde pobíhá se "vztyčenou hlavou" zatímco samička tiše sedí,sem tam se proletí. Mám je doma asi dvě měsíce. Oba by měly mít rok. Jinak sameček je menší než samička. Velmi prosím o radu někoho zkušeného,stejně tak by mě zajímalo jak ptáky navnadit k hnízdění,nejde mi o to mít hned mladé ale spíše o to abych zbytečně dlouho nečekala,a včas jednoho vyměnila. Už jsem viděla i náznaky krmení ale samička hned uletěla. Ostatně to tak dělá vždy když se sameček přiblíží a troufám si říct že on se snaží. Ale z vlastní zkušenosti vím že to mohou dělat i dva samečci. Dále bych prosila o nějaké tipy jak je od sebe rozeznat a jestli existuje nějaké identické chování konkrétního pohlaví,.
Pták č. 1
LaMon

XXX.XXX.143.249
LaMon

XXX.XXX.143.249
Zdravím, tak bohužel máte zcela jistě 2 samečky a dost hezké,tak bych sehnal protějšky a nechal je aby se vybrali...myslím,že by v tom neměl být problém! No a na nemoderce uvádíte,že mají rok,takže ještě nejsou ani dobarvení - přesto už jsou moc hezký - plného dobarvení dosahují ve 3roku života a rozdílnost v pohlaví je u samců jasná barva a hlavně bílé lícní skvrny....samičky jsou celkově matnější i v těch lícních skvrnách! A chov no myslím,že je o nich dost napsáno - vyhledávače IFauna,Papoušci,net.... Takže hodně úspěchů Zappe
Tak na radu jsem vyfotila spodní strany křídel,i když jsem utrpěla hodně ošklivý kousanec do ruky i přes lyžařské rukavice =D
Takže,na této fotce je pták č. 1,je mu rok.
Velmi mě mrzí že stále píšu ale jaké máte názory. Byly koupení jako pták č.1 samec a pták č. 2 samice. Chci jet v neděli na burzu a nevím zda koupit samce,nebo samici,nebo nekupovat nic . Protože mi zas jiní řekli to jsou dvě samice. Tak v tom mám zmatek. Dá se na světlý pruh spolehnout?
lamon
napsal(a):
Velmi mě mrzí že stále píšu ale jaké máte názory. Byly koupení jako pták č.1 samec a pták č. 2 samice. Chci jet v neděli na burzu a nevím zda koupit samce,nebo samici,nebo nekupovat nic . Protože mi zas jiní řekli to jsou dvě samice. Tak v tom mám zmatek. Dá se na světlý pruh spolehnout?
Zdravím, nemám ve zvyku se opakovat,ale už nejsem jsi jist,že Vám někdo odpoví a teda ještě jednou máte určitě DVA SAMEČKY - no a na ten SVĚTLÝ PRUH se dá spolehnou na 100% ,ale jak už tady bylo psáno po roce,ale raději déle 1,5 - 2roky a nebo po kompletním přepeření....no a pak jej už samečkové nemají a samičky jej mají výrazní napořád! Zappe
lamon
napsal(a):
Dobře,v nedeli zajdu nějakou tu samičku koupit. Potom přidám fotku.
Takže samička se nekoná,i přes to že jsem stávala v půl páté a na burzu přijela v 5:40 tam byla jediná samička přírodní 09 za 800-, a než jsem stihla projít zbytek byla už pryč. Jak se tak dívám do voliéry tak "ten menší pták" je zalezlý v budce,semtam tam zajde a sedí tam,těžko říct jestli se jen neschovává před sluncem z vnitřního bidla. Třeba to nakonec bude samice,počkám jestli někdo z chovatelů co jsem psala nemá k prodeji samičku. Takové krásné rosely do výkupu,celkem mě to mrzelo. Díky všem za rady.
zkuste si dát inzerát na výměnu samečka za samičku. nespoléhejte na to, že si samička jednoho vybere, mohlo by se stát, že toho druhého zabijí. Jsou to hezcí ptáci, ale potvory. Vím o tom své. Mám je už několik let a zažil jsem co dovedou. V budce je šest mladých a sotva vyletí budou muset pryč, protože budou hnízdit podruhé a samec je odhání jako sokol. Až nebudou hnízdit tak budou zase spolu.
Dobrý den,tak samička je doma a má se k světu. Sní porci kterou jinak sní dva samci a ještě zbyde. Je krásná,velká,hezky zbarvená. Chci se zeptat,mám ji u dvou samců,oba se z ní první den mohli pozabíjet a zkoušely na ni i vylézat,udělala s nima pořádky a už si tak nedovolují,ale sem tam na sebe samci útočí,není to nic drastického,jen nálety. Tak mě napadlo jestli nebude lepší jednoho oddělit,aby se k ní aspoň jeden dostal,nebo je mám nechat dohromady ať si vybere sama. Co myslíte?