Dobrý den,
moc by mě zajímala mutace této zvláštní andulky, která právě vylítla z budky.
Má červené oko.Otec je tyrkysový (štěpí na lutino), matka je šedozelená/skořicová.
Ptám se, protože jsem takovou andulku ještě nikdy neviděl.
Děkuji za odpovědi,
Olda
asi nezodpovím dotaz, ale takové mi běžně vylétali prakticky v každém hnízdě po spojení dvou modrých šlutohlavých pěrlových rodičů. Buď byli do žluta nebo měli modravý nádech. Ty žluté s věkem žloutli víc a víc. Přiložím nějaké fotky, bohužel mám jen ze zimovací místnosti. Jsou to dvoufaktorové modré perlové.
olda183
napsal(a):
Dobrý den,
moc by mě zajímala mutace této zvláštní andulky, která právě vylítla z budky.
Má červené oko.Otec je tyrkysový (štěpí na lutino), matka je šedozelená/skořicová.
Ptám se, protože jsem takovou andulku ještě nikdy neviděl.
Děkuji za odpovědi,
Olda
Dobrý den,
Andulky, které jsou v tomto vybarvení, se mi v chovu také objevují. Jak tyto červenooké, tak černooké, které vložila uživatelka saluki.
Dle mého názoru jde o mutaci " žlutolící albino typu II ".
U tmavookých 2F perel modré a zelené řady jsou andulky buď bílé tmavooké 2F perly nebo žluté tmavooké 2F perly.
Obě mutace andulek, jak s okem červeným i černým v tomto bíložlutém rpovedení, jsou vcelku dosti rozšířené.
Názor na určení mutace se může lišit a proto správné označení nechám přecejen na širší odborné veřejnosti.
S chovatelským pozdravem
Martin Záruba
K rovnakému záveru som dospel i ja. Len dodám že ak si nie je niekto istý farbou oka, tak tmavooký samci mávajú modré ozobie a červenooký ružovkasté podobne ako ostatné INO. Dvakrát sa mi vyskytla anomália keď samec mal polovicu ozobia modrú a polovicu ružovu- horizontálne a v druhom prípade bolo toto rozdelenie vertikálne. To už som bol uplne mimo, lebo som nevedel či to bude samec alebo samica.