Křepelka čínská - chov v hejnu nebo ne

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

ThierryHenry

29.5.2012 08:20
ThierryHenry

XXX.XXX.154.57

Dobrý den, chci se zeptat. Mám ve voliéře pod andulkama 6slepiček a 4kohoutky křepelky čínské. Voliéra je velká 2,4m dlouhá, 1,4široká a 2vysoká. Myslíte si tento chov v hejnu je lepší než v páru? Krom dvou slepiček vím že všechny jsou vynošené z podslepičky... Děkuju moc, můžete odepsat i do e-mailu D.JIRGALA@seznam.cz

29.5.2012 12:37
lesk

XXX.XXX.50.142

ThierryHenry napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat. Mám ve voliéře pod andulkama 6slepiček a 4kohoutky křepelky čínské. Voliéra je velká 2,4m dlouhá, 1,4široká a 2vysoká. Myslíte si tento chov v hejnu je lepší než v páru? Krom dvou slepiček vím že všechny jsou vynošené z podslepičky... Děkuju moc, můžete odepsat i do e-mailu D.JIRGALA@seznam.cz

Pro chov určitě ne!!! Čínské křepelky jsou monogamním druhem, takže je chovejte jenom po párech. Příroda to tak zařídila a nechtějte to změnit.
Jiná situace ale nastává v zimě. To naopak křepelky slučuji do jednoho hejna. Pak bez problémů přečkají naší zimu venku.

29.5.2012 17:12
thierryhenry

XXX.XXX.154.57

Děkuji za názor. Právě většinu křepelek 9kusů mám od paní co je chová v hejnu a bez problému je právě odchovává a tady zase čtu že většina chovatelů je má po párech. Mě už jako snesly za týden 12vajíček ale nesedla na to.. Sice první 2vajíčka seděla jenže pak jí pod to začaly snášet ostatní, tak z toho slezla. Teď už zase jiná snáší do jednoho hnízda. Obden udělá jedno vajíčko, takže zatím má 3, ale nesedí na to. Ale je pravda že jsou mladý. Jsou z loňského roku...

Přidejte reakci

Přidat smajlík