Odělit samce od mláďat?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
5.6.2012 18:45
jirka113

XXX.XXX.43.78

Včera vylétla z budky čtyři mláďata rosel pestrých (lutino) zatím je samec krmí a žádná agresivita se neprojevuje ale kolega chovatel mi radí abych samce oddělil do jiné voliéry jaký je váš názor.smajlíkděkuji za odpovědi

5.6.2012 20:38
jarouš

XXX.XXX.0.6

pokud mláďata vylétla teprve včera tak je nechte,bylo by to brzo je oddělit,zvlášť pokud je ještě krmí. Někteří samci jsou vůči svým mladým agresivní,ale pokud ten váš je v klidu tak bych to nechal. Oddělit je můžete až v případě že by agresivní být začal.

5.6.2012 21:10
vasutmarty

XXX.XXX.92.42

Já bych samce, pokud není důvod, neodděloval. Výrazně se podílí na krmení mláďat. Já jsem u rosel nikdy žádnou agresi k mláďatům nepozoroval. Dokonce mi vždy nějaká mláďata zbyla do dalšího hnízdění a když vylétala mláďata z toho druhého hnízda, tak se mi zdálo, že se ta starší zapojují do krmení mladších.

6.6.2012 20:35
corvuscorax

XXX.XXX.180.6

když odděláte samce tak je samice nemusí také krmit. mají to rozděleno. Dokud jsou v budce, nakrmí sameček samičku a ta to pak v budce předá mladým. Když mladé rozely vyletí, přechází krmení na samce. Pokud nebude agresivní tak ho tam nechte. Můj sameček začíná "divočit" po pár dnech když jdou podruhé do toku a musím mladé odchytit a přemístit. To už ale samy většinou žerou a není s nimi problém. Mladé z druhého hnízda už nechává na pokoji.

Přidejte reakci

Přidat smajlík