Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.6.2012 22:18
žabčice

XXX.XXX.182.9

zdravim všechny chovatele papoušku,chovam papoušky už 12 let letošní rok začal velikou nadeji a stěstím když muj chovny par amazonanu modročelych přijal budku a nasedl.po dlouhé čekací době 5 let,byli oba koupeny jako domací mazliček.dostavam se k memu problemu letos první snuška činila tři vejce z toho jedno mladě,byli jsme z toho unešení a plni radosti,mlade prospivalo vyborně při kontrolach jednou tydně,z duvodu agrese samce jsem nechtěl časteji.dnes odpoledne šilena scena samec vlezl do budky samici vyhnal.nasledovalo zabití mladete po te vynesení a roztrhaní před nami.jseme z toho hodně špatny.proto piší vam všem jestli my muže někdo pomoc vysvetlit proč? mame rodiny dum zahradu voliery jsou samostatně stojicí,cizí navstěva u nas nebyla,nevím co mohlo toto zpusobit.jestli stres samce nebo to mam čekat pokaždé?jak jsem psal bylo to první tak jsem je chtěl vyžkoušet jestli dovedou mlade k dospělosti,a nebral jsem ho k dokrmovaní.budeme radi za jakoukoliv odpověd nebo nazor.děkuji předem všem.foto sem přidam poždeji nemam je uložené.

15.6.2012 23:20
z jarda

XXX.XXX.139.178

Zdravím, no je to smutné,ale stává se i toto,ale to neznamená,že ten pár to bude dělat pokaždé,ale taky to není vyloučené,bohužel! No určitě si zaslouží ještě další šanci....a přesnou příčinu Vám asi nikdo nezodpoví,ale může to být,že to teda bylo jejich první hnízdění a nebo vyrušení a následné leknutí od sousedních voliér nebo příletu nějakých volně žijících našich ptáků nebo kočka,pes.....to je těžké a všechno možné! Tak jim dejte šanci,hodně úspěchů Zappe

16.6.2012 14:02
romika

XXX.XXX.116.252

U amazoňanů běžný jev. U mě vyházeli tři mladé ze čtyř. To poslední zdárně odchovali.

Přidejte reakci

Přidat smajlík