Dobrý den
Potřeboval bych pomoci s určením pohlaví u korely koupil jsem jí jako zpívajícího samečka od pána co jí koupil jako samici ale právě mu začala zpívat. Je z loňska. Umístil jsem ho do klece s párem korel též rok 2011 a za čas přišli oba údajní samci o chocholky. moje domněnka je že ona samice kterou jsem si koupil jako první bude zřejmě problémová né li starší než jako jakou jsem jí koupil, bohužel nemá kroužek, pokud by si někdo troufnul odhadnout její věk byl bych jen rád. Pohlaví bych potřeboval určit u té straky více bíle. Děkuji za všechny slušné odpovědí.
sahulalukas
napsal(a):
Nikdo neporadí?
Najprv položízte otázku sám si odpoviete a chcete radu.Pokial korela začne spievat je to 100% samec nie je iná mžnost je to najspolahlivejší spôsob určenia pohlavia korely po dna a endoskopii.Inak tá korelka bez chochola je samec a ešte ked spieva tak na 100% chocholy si mohli vybrat aj samci navzájom .Vek tej samice si odhadnút netrúfnem to by bolo z mojej strany asi šarlatánstvo .s pozdravom alex.
Dobrý den
Děkuji za odpověď, pán co jsem od něj korelu kopil říkal že začla zpívat, ale mě zrovna za zpěváčka nepřiadá, osobně jsem se spolehaj spíše na vyzuální rozdíli mezi pohlavími, ale samozřejmě jsem v chovu korel začátečník, a každé rady si cením. Každopádně budu rád za více názorů, případně i za podobné příběhy se zmatkem při určování pohlaví. Děkuji Sahula