Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
29.8.2012 17:56
mischel

XXX.XXX.73.62

Dobrý den,

prosím zkušené chovatele andulek o radu. Mám mládě andulky, samečka a již více než týden přepeřuje. Jsem začátečník a netuším, zda je to normální, zda není nemocný. Vypadá jako strašidýlko. Jinak žere dobře, dovádí a půl dne se čistí. Děkuji všem za radu.

29.8.2012 21:57
mitraton

XXX.XXX.72.41

mischel napsal(a):
Dobrý den,

prosím zkušené chovatele andulek o radu. Mám mládě andulky, samečka a již více než týden přepeřuje. Jsem začátečník a netuším, zda je to normální, zda není nemocný. Vypadá jako strašidýlko. Jinak žere dobře, dovádí a půl dne se čistí. Děkuji všem za radu.

Dobrý večer,

Proces přepeřování andulky není záležitost jednoho týdne. Vaše andulka přepeřuje z šatu mláďat do šatu dospělých a to nějakou dobu trvá. Myslím, že vzhledem ke stavu rozpeřenosti dle fotografie bude za nějaké 3 týdny až max. měsíc zcela přepeřený a bude mnohem více intenzivnějších barev, než byl jako mládě.

Doporučuji mu přidávat více vitamínů, aby proces přepeřování proběhl co nejlépe.

Andulky v době přepeřování bývají zpravidla náchylnější k nemocem, ale nemusíte se strachovat, pokud bude mít dostatek pestré stravy, vitamíny, minerály, přepeří bez problémů.

Přepeřování se opakuje v závislosti na pobytu andulky a může se opakovat 2X (je-li andulka celoročně venku), ale i vícekrát do roka (pokud je andulka chovaná v bytě).

S chovatelským pozdravem
Martin Záruba

30.8.2012 06:02
mischel

XXX.XXX.193.13

Dobré ráno, moc Vám děkuji, hned se mi bude líp spát. Stravu má lepší než rodina, ovoce ,zelenina, zobání při přepeřování, minerální kostičky atd...Nezbývá než se těšit, jaký se to z něj vyloupne krasavec. Hezký den, Michaela.

Přidejte reakci

Přidat smajlík