ahojky, zatím nikdo neodpověděl, tak aspoň doporučení. Vezměte papouška k veterináři, příčin může být více, ale v každém případě je vztah vážný, nepřejde to samo, a bohužel by jste o něj mohli i přijít. Takže neváhejte. Odkud jste? Třeba vám tu někdo dá dobrý tip na osvědčeného veterináře z okolí. Přeji ať se papoušek uzdraví
V posledním čísle čas. PAPOUŠCI 5/2012 je článek od. MVDr Tukače s podobnou tématikou "Mládě po opuštění budky nelétá?" Je tam popsáno dost možných příčin, které se dají přenést i o dospělce.
Z vlastní zkušenosti mohu jen potvrdit, že dospělec který přestane létát je v první fázi odchodu z tohoto světa.
Nemyslím si že to hned musí být smrtelný problém. Dostal jsem aratingu sluneční, samici, která od "vylétnutí" z budky nelétala.. Každý rok vyváděla mladé, než jí uletěl samec (tak jsem ji dal pryč), ale jak píši, byl to problém už od mala, nikoliv že by se to stalo až v pozdějším věku..
To co popisuje zadavatelka mi přijde jako by byl papoušek něčím omámen, nevnímal naplno okolí nebo si "neuvědomoval" následky pádu (nízká hladina dopaminu v krvi)
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je mozne ze mohla do neceho narazit..Muze mit narazene kridlo .To se aspon obas take stava