Žako naráží nelítá

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.8.2012 15:22
zoviad

XXX.XXX.119.148

Dobrý den,
mám dotaz máme 5 letou samičku žaka šedého,poslední dobou je nějaká zvláštní,nechce skoro lítat a když už letí tak nepřistane ale nadazí do něčeho,nevíte čím to může být?? smajlík

31.8.2012 07:55
saluki

XXX.XXX.6.82

ahojky, zatím nikdo neodpověděl, tak aspoň doporučení. Vezměte papouška k veterináři, příčin může být více, ale v každém případě je vztah vážný, nepřejde to samo, a bohužel by jste o něj mohli i přijít. Takže neváhejte. Odkud jste? Třeba vám tu někdo dá dobrý tip na osvědčeného veterináře z okolí. Přeji ať se papoušek uzdraví :-)

31.8.2012 08:15
cone

XXX.XXX.156.5

V posledním čísle čas. PAPOUŠCI 5/2012 je článek od. MVDr Tukače s podobnou tématikou "Mládě po opuštění budky nelétá?" Je tam popsáno dost možných příčin, které se dají přenést i o dospělce.
Z vlastní zkušenosti mohu jen potvrdit, že dospělec který přestane létát je v první fázi odchodu z tohoto světa.

31.8.2012 12:53
bartrand

XXX.XXX.203.180

Nemyslím si že to hned musí být smrtelný problém. Dostal jsem aratingu sluneční, samici, která od "vylétnutí" z budky nelétala.. Každý rok vyváděla mladé, než jí uletěl samec (tak jsem ji dal pryč), ale jak píši, byl to problém už od mala, nikoliv že by se to stalo až v pozdějším věku..
To co popisuje zadavatelka mi přijde jako by byl papoušek něčím omámen, nevnímal naplno okolí nebo si "neuvědomoval" následky pádu (nízká hladina dopaminu v krvi)

Uživatel s deaktivovaným účtem

31.8.2012 18:37
Uživatel s deaktivovaným účtem

Je mozne ze mohla do neceho narazit..Muze mit narazene kridlo .To se aspon obas take stava

31.8.2012 20:01
usak

XXX.XXX.89.160

Nemůže být náhodou zatučnělá, ono se to většinou u domácích mazlíčků dost přehání s potravou. Pak pro ni může být velice namáhavé létat a přistání jsou spíše pád a náraz než plynulé dosednutí.

Přidejte reakci

Přidat smajlík