Dobrý večer, potřebuji radu nebo nějaký fígl, jak skladovat slunečnici. Již několikrát se mi stalo že mi čerstvě koupená slunečnice začala v pytli plesnivět, začali se mi z toho líhnout takové nějaké moli či co je to za verbeš a lezou v ní červy. Schválně jsem to nechal v pytli a zkoušel jsem to nechat jak položené na zemi tak i ve vzduchu tak aby se nedotýkala země, ale finále bylo vždy stejné. Zas tam ty kurvy lezli. Prosím poraďte jak tomuto problému zabránit. Bojím se to dávat ptákům aby z toho neměli problémy. Zatím mám zásoby co jsem si napěstoval přes léto slunečnice ale už pomalu docházejí a tak nechci opět za nějaký čas vyhazovat 5 kilo slunečnice. Díky moc za odpovědi. S pozdravem Venca Š...
marra
napsal(a):
Dobrý den , já ji uchovávám v uzavíratelném kýblu a žádný problém.
A sušíte jí ještě před tím nějak? Mě totiž napadlo jestli to nemůže být tím, že je mokrá a proto následuje ta situace. A jde tam tedy o to jí co nejvíce utěsnit aby se do toho kýble nedostalo nic? Dík Venca...
alex66
napsal(a):
Zrní by mělo být uskladněno v prodyšných obalech a v suchu. Pokud ho dáte do něčeho neprodyšného tak se může stát, že vám zatuchne. V plechovém barelu mě u dna vždy splesnivělo.
Takže raději nějaký ten papírový barel nebo něco na ten způsob... Vy jste tam psal nějaký ten barel od těch svařovacích drátů? Nějak nejspíš nevím o co jde, mohl byste mi to nějak přiblížit? Jsem defako začáteční tak si nevím moc rady... Díky Venca...
Venca Škvor
napsal(a):
Takže raději nějaký ten papírový barel nebo něco na ten způsob... Vy jste tam psal nějaký ten barel od těch svařovacích drátů? Nějak nejspíš nevím o co jde, mohl byste mi to nějak přiblížit? Jsem defako začáteční tak si nevím moc rady... Díky Venca...
Je to barel z tvrdého papíru zhruba o stejné velikosti jako bývají plechové barely na olej. Ale sehnat asi tak lehce nepůjde protože já ho mám z práce. Když tak ho zítra vyfotím a dám to sem.
A je pravda jak psal někdo nade mnou že pokud už koupíte napadené zrní nějakým hmyzem tak ho můžete mít v čemkoliv a stejně ho budete muset za nějakou dobu vyhodit.