Napodobování chování ?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
2.10.2012 20:09
klarq

XXX.XXX.16.229

Dobrý den,
mám takový zajímyvý dotaz, chovám papouška kakariki rudočelého jako domácího mazlíčka. Jeho klec je umístěná v zimní zahradě předělané z balkonu, celá tato zimní zahrada je prosklená a můj papoušek má tedy přímý výhled na dům sousedů. A v létě na tomto domě hnízdí vlaštovky. No a asi před dvěma týdny začal nejspíš napodobovat vlaštovky. Začalo to tím že začal trhat noviny na dně klece na malé kousky a namáčí je ve vodě pak ty kouseky těch novin hází přes bezová bidélka a po šprušlích klece. Zkrátka mi to velmi připomíná to když vlaštovky staví hnízdo z hlíny a slin. Za normálních okolností by mi to nevadilo jenže nykdy ty kousky nechává ve vodě a já ráno nemám zrovna nejvíce času abych mu tu misku čistila a tak. Atak vás chovatele ktěří jste se s tímto chováním již setkali žádám o radu jak jste se s tím vypořádali vy a co by jste mi doporučili udělat?
Velmi děkuji za veškeré odpovědi a přeji hezký den :-)

2.10.2012 20:54
saluki

XXX.XXX.6.82

Ahojky, moc nevím, na co se ptáte.
Papoušci jsou všeobecně známí svými napodobavacími schopnostmi, naučí se a okoukají spoustu věcí.
Pokud Vám vadí ty noviny ve vodě, tak mu buď kupte napáječku a naučte ho z ní pít, misku na koupání mu dávejte jen, když máte čas ho pohlídat. Anebo mu nedávejte do klece noviny, ale omyvatelnou podložku nebo tvrdou dekturu.
Já bych ho nechala, ať se zabaví jak umí, nic škodlivého v tom nevidím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík