V čem nechat hnízdit holuby diamantové

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

cerveny ladislav

27.7.2006 16:54
cerveny ladislav

nevite v čem mam nechat hnizdit holoubky prosim kdyby byly i nake fotky jsem muzete dat svoje fotky holoubku take pridam dik

Uživatel s deaktivovaným účtem

27.7.2006 18:55
Uživatel s deaktivovaným účtem

cerveny ladislav napsal(a):
nevite v čem mam nechat hnizdit holoubky prosim kdyby byly i nake fotky jsem muzete dat svoje fotky holoubku take pridam dik

Košíček je vyroben z ohnutého pletiva, mezi to pletivo je dané seno.

27.7.2006 20:51

Já je nechávám hnízdit buď v košíčkách pro kanáry (používám proutěné),které se dají běžně koupit ve zverimexu nebo v bedničkách asi 13 x 13 cm a kolem dokola je asi 1 - 2 cm vysoká "ohrádka" aby vejce nebo mladí nevypadli...

27.7.2006 22:58

Možností je spousta. Od skořápky z kokosového ořechu, kanářích košíčků, použít se dají také sítka, kelímky od Ramy, nebo květináče či široké sklenice naplněné do 3/4 pískem. Zkrátka všechny nádoby (misky, kastrůlky) přiměřeného tvaru. Vzhledově ale asi nejlépe vypadá dřevěná bednička, případně hnízdo vytvarované z kousku starého pletiva. Vše záleží na Vašem vkusu a dovednosti.
Ten kelímek od Ramy je asi nejrychlejším a nejpraktičtějším řešením. Dá se snadno vyčistit, nebo ho rovnou vyhoďte a vyměňte za nový.
Přikládám foto hnízda upraveného z kovového sítka.

27.7.2006 23:16

lesk napsal(a):
Možností je spousta. Od skořápky z kokosového ořechu, kanářích košíčků, použít se dají také sítka, kelímky od Ramy, nebo květináče či široké sklenice naplněné do 3/4 pískem. Zkrátka všechny nádoby (misky, kastrůlky) přiměřeného tvaru. Vzhledově ale asi nejlépe vypadá dřevěná bednička, případně hnízdo vytvarované z kousku starého pletiva. Vše záleží na Vašem vkusu a dovednosti.
Ten kelímek od Ramy je asi nejrychlejším a nejpraktičtějším řešením. Dá se snadno vyčistit, nebo ho rovnou vyhoďte a vyměňte za nový.
Přikládám foto hnízda upraveného z kovového sítka.

Na této fotce je poměrně pracné hnízdo. Je to vysoustružená dřevěná miska uvnitř vyložená filcem, která se vkládá do vyřízlého kruhového otvoru v podložce.

27.7.2006 23:25

lesk napsal(a):
Na této fotce je poměrně pracné hnízdo. Je to vysoustružená dřevěná miska uvnitř vyložená filcem, která se vkládá do vyřízlého kruhového otvoru v podložce.

Skro bych ale řekl, že je to škoda práce, protože holoubci si příliš na čistotu nepotrpí a brzy hnízdo i jeho okolí znečistí a zaneřádí.

29.7.2006 12:46

Není to sice moc vidět,ale jeto plastový košíček a dovnitř přilepím filc.Po skončení hnízdění,je snadná údržba.A vajíčka jsou vždy v měkém podkladu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík