Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.11.2012 20:08
jip66

XXX.XXX.77.93

Opravuji, recesivní bíloachátový

27.11.2012 21:41
jip66

XXX.XXX.77.93

žlutoachátový a žlutoachátový topas

27.11.2012 21:47
jip66

XXX.XXX.77.93

žlutoachátová slonová kost topas

27.11.2012 22:00
jip66

XXX.XXX.77.93

žlutoachátový eumo (tím eumem si nejsem jistý)

27.11.2012 23:04
jip66

XXX.XXX.77.93

tady nevím, možná žlutočerný mozaik opál

28.11.2012 05:48
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

jip66 napsal(a):
tady nevím, možná žlutočerný mozaik opál

Pastelom rozmazaný opál (budúci jaspis), achátové kanáriky bez achátových fúzov, to je to nadbytočné a komerčné čo sa ponúka vo svete a pravidelne ovplyvňuje a formuje (deformuje:) "výstavný štandard farebných kanárikov".

Ak budete takéto veľké akcie, "výstavy a burzy" pravidelne navštevovať cca 20 rokov, pochopýte to z vlastnej praxi, skúsenosti. smajlík

28.11.2012 07:02
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Vážení chovatelia farebných kanárikov. Pozrite, preštudujte si foto z francúzskeho chovu J. M. Glemet. Dokumentárna ukážka formovania rôznej variability farieb FK;

http://www.aogirondine.fr/jpg/JPGphoto.html

6.12.2013 22:03
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

jip66 napsal(a):
žlutoachátový eumo (tím eumem si nejsem jistý)

žltočierny eumo A

6.12.2013 22:07
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Chovatelia EUMO sa snažia aby oko bolo bordovo červené. Inak je táto farebná varianta na vymretie.

6.12.2013 22:41
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

žltoachátový eumo A (Reggio Emilia 2010 výstava 2.miesto)

6.12.2013 22:52
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

žltoachátový eumo A (Reggio Emilia 2010 výstava 1. miesto, fotené z blízka s bleskom (preto je svetlo červené oko))

6.12.2013 22:58
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

rastislavmpavelka napsal(a):
žltoachátový eumo A (Reggio Emilia 2010 výstava 1. miesto, fotené z blízka s bleskom (preto je svetlo červené oko))

žltáslonovina achátový eumo A (Reggio Emilia 2010 výstava 1. miesto, fotené z blízka s bleskom (preto je svetlo červené oko))

10.12.2013 12:03
zoha

XXX.XXX.160.160

Pane Pavelka,
Jaspis jako takový je dominantní mutace / správně transmutace od našeho čížka lesního nesoucí mutaci dominantní pastel který byl pářen s jihoamerickýma čížkama pro jejich větší plodnost s kanárem / a tito " kříženci mezi čížky " byli párováni s kanárem a takto vznikl jaspis !!! Tito jaspisové jsou dvojí , pod skratkou SF - jednofaktoroví a DF- dvoufaktoroví Je to dominantní mutace na rozdíl od mutace pastel vyskytující se u kanárů, která je recesivní a navíc vázana na pohlaví a taktéž zmiňovaný opál je mutace recesivní !!! Takže Vaše věta " Pastelom rozmazaný opál (budúci jaspis), " je naprostý nesmysl. Přestaňte tady lhát, zvláště pro chovatele, kteří se v genetice tak neorientují, jste škodič prvního řádu. Tato diskuze má sloužit především chovatelům, poradit jim a ne je mást bludy a výmysly. Naposledy Vás upozorňuji, vyjadřujte se pouze k tématům, které znáte, nedovolím Vám zde šířit lži. V opačném případě budete okamžitě zablokován, už toho vážně bylo dost!
Vážení ostatní chovatelé kanárů, pro tato svá tvrzení mám samozřejmě ověření řady erudovaných chovatelů a posuzovatelů, berte to prosím jako fakt a hlavně nevyužívejte rad pana Pavelky - ty Vám nic dobrého nepřinesou.
Ladislav Žoha

10.12.2013 13:04
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

zoha napsal(a):
Pane Pavelka,
Jaspis jako takový je dominantní mutace / správně transmutace od našeho čížka lesního nesoucí mutaci dominantní pastel který byl pářen s jihoamerickýma čížkama pro jejich větší plodnost s kanárem / a tito " kříženci mezi čížky " byli párováni s kanárem a takto vznikl jaspis !!! Tito jaspisové jsou dvojí , pod skratkou SF - jednofaktoroví a DF- dvoufaktoroví Je to dominantní mutace na rozdíl od mutace pastel vyskytující se u kanárů, která je recesivní a navíc vázana na pohlaví a taktéž zmiňovaný opál je mutace recesivní !!! Takže Vaše věta " Pastelom rozmazaný opál (budúci jaspis), " je naprostý nesmysl. Přestaňte tady lhát, zvláště pro chovatele, kteří se v genetice tak neorientují, jste škodič prvního řádu. Tato diskuze má sloužit především chovatelům, poradit jim a ne je mást bludy a výmysly. Naposledy Vás upozorňuji, vyjadřujte se pouze k tématům, které znáte, nedovolím Vám zde šířit lži. V opačném případě budete okamžitě zablokován, už toho vážně bylo dost!
Vážení ostatní chovatelé kanárů, pro tato svá tvrzení mám samozřejmě ověření řady erudovaných chovatelů a posuzovatelů, berte to prosím jako fakt a hlavně nevyužívejte rad pana Pavelky - ty Vám nic dobrého nepřinesou.
Ladislav Žoha

Pán diskutér podceňujete faktor PASTEL, ktorý je príznačný pri existujúcich rôznych farebných variántach, či rôznych mutáciach domestikovaných farebných kanárikoch. Taktiež pri všetkej euro ázijskej či exotickej faune.

Umelecký názov JASPE je ďalšia farebná variánta šedo krídlych farebných kanárikov, kde predchodca „šedo krídlych“ kľudne môže byť obohatený i génom juhoamerického čížika.

AZDA NECHCETE TVRDIŤ, že akýkoľvek vták s PASTELOVÝM faktórom musí mať bezpodmienečne prarodiča, predchodcu juhoamerického, alebo európskeho čížika?!

10.12.2013 14:17
zoha

XXX.XXX.160.160

Dobrý den, já s Vámi nehodlám diskutovat, jen jsem uvedl na pravou míru Vaše nepravdy. Nicméně koukám, že jste nic nepochopil a říci si nedáte. Takže nashledanou za 6 měsíců.
Ladislav Žoha

10.12.2013 14:21
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

zoha napsal(a):
Dobrý den, já s Vámi nehodlám diskutovat, jen jsem uvedl na pravou míru Vaše nepravdy. Nicméně koukám, že jste nic nepochopil a říci si nedáte. Takže nashledanou za 6 měsíců.
Ladislav Žoha

Dovidenia smajlík

10.12.2013 14:58
autoskola

XXX.XXX.12.162

Pan Pavelka celou dobu, co zde přispívá pouze mate a uvádí v omyl mladé chovatele. Ty své komplexy by si měl léčit jinde....

10.12.2013 20:56
Radovan1975

XXX.XXX.40.112

zoha napsal(a):
Ladislav Žoha

Proč jen šest měsíců?Od přispívání na tuto diskuzi odradil spoustu chovatelů nejen kanárů,ale i euro fauny,já bych ho poslal na vojnu.Na dvanáct let,nebo na čtrnáct?smajlík

11.12.2013 08:28
peter_p

XXX.XXX.80.140

Radovan1975 napsal(a):
Proč jen šest měsíců?Od přispívání na tuto diskuzi odradil spoustu chovatelů nejen kanárů,ale i euro fauny,já bych ho poslal na vojnu.Na dvanáct let,nebo na čtrnáct?smajlík

dobry den...len??? nebudte trochar...cim viac tym lepsie....

12.12.2013 08:33
canar

XXX.XXX.245.158

jip66 napsal(a):
červenoachátová mozaika

Zdravím Vás,
kupoval jste v Reggiu nějaké ptáky do chovu?

Přidejte reakci

Přidat smajlík