Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.1.2013 19:37
buckovasimona

XXX.XXX.0.209

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda je to klasické přepeřování, nebo je to něco jiného, náš žako už má takové peří cca měsíc, nejcí teeda pod krkem a na křídlech, chování má pořád stejné, je čilý, žere, vše je ok. Děkuji

11.1.2013 20:13
cone

XXX.XXX.156.5

Dobrý den, řekl bych že se váš sameček začal obírat - poškozuje si peří okusování.

11.1.2013 21:30
zdenekaa

XXX.XXX.117.58

Nezměnilo se u Vás něco,že si začal štípat peří?Např.,jestli jste mu třeba nezastřihly křídla,protože z tohoto pohledu není poznat...

12.1.2013 11:53
petr111

XXX.XXX.104.250

buckovasimona napsal(a):
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat zda je to klasické přepeřování, nebo je to něco jiného, náš žako už má takové peří cca měsíc, nejcí teeda pod krkem a na křídlech, chování má pořád stejné, je čilý, žere, vše je ok. Děkuji

Dobrý den, žaky chovám a odchovávám několik let, doma mám samičku dokrmenou (stáří 8 let), když byla roční tak jsme na 10 dní byli na dovolené a od té doby se škube úplně celá a zůstane jí jen hlava a prachové peří. Také si nevím rady a to chovám papoušky 20 let.

27.1.2013 18:36
buckovasimona

XXX.XXX.0.209

zdenekaa napsal(a):
Nezměnilo se u Vás něco,že si začal štípat peří?Např.,jestli jste mu třeba nezastřihly křídla,protože z tohoto pohledu není poznat...

Křídla jsme mu nezastříhavali, akorát co je jiné, ale to už tak cca čtvrt roku možná i víc předělali jsme ho z místnosti, kde byl většinou sám, do místnosti, kde je více méně pořád s námi.... že by to mělo nějaký vliv? má to pořád zatím ve stejným stádiu, není to ani horší ani lepší....ale když ho škrabkam tak na krku ma po stranách pod tím chundelatým peřím úplně holá místa..... snažíme se, když ho vidíme se obírat, tak ho v tom přerušit....ve zverimexu nám řekli, že se pry nudí, že potřebuje nějakou změnu.... tak nevím....koupili jsme mu nějaký sprej, tak to tím každý den stříkám, ale jak říkam, zatím žádná změna....

29.1.2013 16:04
cancak

XXX.XXX.17.11

buckovasimona napsal(a):
Křídla jsme mu nezastříhavali, akorát co je jiné, ale to už tak cca čtvrt roku možná i víc předělali jsme ho z místnosti, kde byl většinou sám, do místnosti, kde je více méně pořád s námi.... že by to mělo nějaký vliv? má to pořád zatím ve stejným stádiu, není to ani horší ani lepší....ale když ho škrabkam tak na krku ma po stranách pod tím chundelatým peřím úplně holá místa..... snažíme se, když ho vidíme se obírat, tak ho v tom přerušit....ve zverimexu nám řekli, že se pry nudí, že potřebuje nějakou změnu.... tak nevím....koupili jsme mu nějaký sprej, tak to tím každý den stříkám, ale jak říkam, zatím žádná změna....

Vážená přítelkyně,toto je problém u Žaků neřekl bych docela běžný,ale dost se vyskytující.Za 1 prohlídněte papouška jestli nemá čmelíky-malinké,podlouhlé,tmavé,takové "čárky" v peří jestli ano koupit Biokill a postříkat.Za 2,zřejmě se oškubal díky přemístnění do druhé místnosti mám obavy,že byste mu měli nasadit tak zvaný "alžbětinský límec" je to vytvariovaná,rozříznutá plastová trubka,která se nahřeje nad plamenem roztáhne a vsadí na krk,límec by měl byt vylepený molitanem.Límec se dává proto,aby papoušek nepokračoval ve škubání.Nechá se mu i rok.Za 3 koupit partnera a věřit,že přestane se škubáním,ale to chce potom budku,větší volierku atd...Chovu zdar....

29.1.2013 16:43
cone

XXX.XXX.156.5

cancak napsal(a):
Vážená přítelkyně,toto je problém u Žaků neřekl bych docela běžný,ale dost se vyskytující.Za 1 prohlídněte papouška jestli nemá čmelíky-malinké,podlouhlé,tmavé,takové "čárky" v peří jestli ano koupit Biokill a postříkat.Za 2,zřejmě se oškubal díky přemístnění do druhé místnosti mám obavy,že byste mu měli nasadit tak zvaný "alžbětinský límec" je to vytvariovaná,rozříznutá plastová trubka,která se nahřeje nad plamenem roztáhne a vsadí na krk,límec by měl byt vylepený molitanem.Límec se dává proto,aby papoušek nepokračoval ve škubání.Nechá se mu i rok.Za 3 koupit partnera a věřit,že přestane se škubáním,ale to chce potom budku,větší volierku atd...Chovu zdar....

V podstatě bych s vašimi body 1 a 3 souhlasil, no v bodu 2 jen částečně - límec je hovadina při škubání, dlouhodobé nošení žakovi obzvláště pocuchá psychiku. límec bych osobně volil jen v případě chirurgického zákroku, aby se nedostal zobákem k ošetřené ráně.
Jinak asi žakové spolu s eklekty jsou nejčastěji se škubajícími papoušky.

30.1.2013 17:59
buckovasimona

XXX.XXX.0.209

cancak napsal(a):

děkuji za radu, na to peří jsem se koukala už i předtím a neviděla jsem tam nic, stříkám ho beaphar ( anti Veren-pluk Papick Spray) pry je to na to,aby se přestal škubat, nám řekli ve zverimexu a navíc nám poradili, ať změníme místo, ať ho přemístíme někam jinam, přitom si taky myslím, že to může dělat právě to přemístění. Jinak Biokill se může stříkat i přímo na něho jo? ja mu sem tam stříknu klec jak ji čistim proti parazitum a tak... :) a o partnerovi jsme taky už davněji uvažovali a to nám nebylo zas až tak doporučováno, tak ale i přesto mockrát děkuji za radu. Mějte se hezky

Tichacek

25.1.2016 00:34
Tichacek

XXX.XXX.30.21

Dobry den, mam doma pap. Zako jsou mu 4 roky je milej povida i dobře ji jen často když je v kleci se zkrouti do klubíčka aby si dosahl na zadni cervena pericka a oskubava je dokud nevypadne jsem doma ob den nekdy i 2 dny cely den v praci ale jakmile mam volno tak se mu plne venuji je 2 h rano z klece venku a 2 h odpoledne je na me dost fixovany mozna je to samec ostatní pouze bere jako spolubydlici ale moc k nim nechodi jen občas odemne se necha pohladit i se chytit a mazli se se mnou nevim jak tomuto nesvaru predejit oskubavani cervenych krasnych pericek. Dekuji předem za radu s pozdravem J. Ticha.

25.1.2016 18:19
eli22

XXX.XXX.181.33

Zdravím, nějaké breberky bych na 90% vyloučila. Je nesmysl stříkat ho Biokillem, když si nejste jisti. A zjistí se to tak, že se dá na dno klece čistě bílý papír a ráno se podíváte. Pokud jsou tam černé tečky, tak pak to mohou být roztoči, ale myslím, že to bude psychická záležitost. Já mám takto "holého" mníška už několik let a škubat se začal, když jsme domů pořídili párek papoušků jiného druhu. Od té doby se škube stále, zkusili jsme vše, co existuje, včetně pořízení partnera, ale nic nepomáhá. Tak jsme se s tím smířili..

7.1.2017 10:35
sambora

XXX.XXX.233.80

Zdravím, nechtěl jsem zakládat nové téma, tak to hodím sem, dovezl jsem si žaka, který byl v malé kleci a v ní ještě pověšené ruzné lana, hračky, tak že žako nemohl ani křídla roztáhnout, tak si myslím, že to nekvalitní opeření mé díky tomu, co vy na to prosím?nebo se můžu mýlit?Jarda.

7.1.2017 13:17
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

sambora napsal(a):
Zdravím, nechtěl jsem zakládat nové téma, tak to hodím sem, dovezl jsem si žaka, který byl v malé kleci a v ní ještě pověšené ruzné lana, hračky, tak že žako nemohl ani křídla roztáhnout, tak si myslím, že to nekvalitní opeření mé díky tomu, co vy na to prosím?nebo se můžu mýlit?Jarda.

Spíš jsem byl zvědav, jak to kdo vyhodnotí. Tak jen můj dojem, třeba mě někdo opraví.
Žako vypadá pěkně. Nic okousáno, letky a ocas neroztřepené. Malou klecí to peří na zádech nebude.
Já mám dojem, že jeho peří nevidělo dlouhou dobu vodu.
Zeptejte se původního držitele, jak velkou misku s vodou měl, jestli se koupal nebo ho alespoň občas rosil třeba rozprašovačem na květiny, aby byl trochu i na zádech mokrý.
Pokud se nebude bát, zkuste to obden s tím rozprašovačem a uvidíte.

7.1.2017 13:49
sambora

XXX.XXX.233.80

Dík za reakci, už jsem je rosil, sice se ji to moc nelíbí, ale samec taky ze začátku ohrnoval nos(zobák) a teď si v tom lebedí.Misku měla v kleci jen na pití, na to rosení se zeptám, ale taky jsem přemýšlel nad touto možností, že to peří nebylo moc vlhčeno.

Melanoptera

7.1.2017 20:24
Melanoptera

XXX.XXX.57.80

Pane sambora, čo by dali mnohí za to, aby mali ich žakovia takéto operenie. Kolega Moudivláček to napísal presne.

Neregistrovaný uživatel

9.1.2017 11:56
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.242.18

sambora napsal(a):

Vždyť má pšří krásné. akorát byl trochu načechraný, ale nevidím že by byl někde oškubaný, naše Julka má taky takové peří a vypadá úplně stejně když je trochu načepířená.

9.1.2017 14:06
sambora

XXX.XXX.233.80

Zdravím, já nepíšu že je oškubaná, jen proti samečkovi není tak uhlazená a leská.

9.1.2017 15:23
kareta

XXX.XXX.84.6

Prostě se Vám začala škubat tak nemůže být jako sameček který se na rozdíl od ní ZATÍM neškube..

9.1.2017 15:27
kareta

XXX.XXX.84.6

Pardon nevšiml jsem si že je to staré téma.Tak jako Atila.

28.1.2017 14:04
sambora

XXX.XXX.233.80

Zdravím, ještě se chci zeptat na ocasní peří, samec nemá čistě červený jak samice, má v něm šedé peří, je to tím že je mladý, nebo to může být kříženec s liberijským?

28.1.2017 14:49
petajz

XXX.XXX.144.34

sambora napsal(a):
Zdravím, ještě se chci zeptat na ocasní peří, samec nemá čistě červený jak samice, má v něm šedé peří, je to tím že je mladý, nebo to může být kříženec s liberijským?

Je mladý.Čistě červené má po třetím roce, někdy i později.

28.1.2017 15:30
sambora

XXX.XXX.233.80

petajz napsal(a):
Je mladý.Čistě červené má po třetím roce, někdy i později.

Díky.

30.1.2017 14:53
sambora

XXX.XXX.233.80

Tak dnes přišly výsledky Výsledek: APV (BFD) negativní
Výsledek: PBFD negativní
Datum přijetí vzorku: 25.01.2017
Vyšetřovaný materiál: peří.

14.7.2020 13:01
Ruda z Plzně

XXX.XXX.150.82

Dobrý den,já jsem použil Paganol proti vyškubávání peří s kombinací postřikem NO-Pick a papoušek se začal opět zapařovat.Přeji trpělivost a krásný den

Přidejte reakci

Přidat smajlík