Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.1.2013 16:30
Venca Škvor

XXX.XXX.31.61

Dobrý den, minulý týden jsem si z kladna přivezl pár bourků. Když jsem je prohlížel burze tak se mi zdáli v dobré kondici a tak jsem do toho šel. Samozřejmě měli trošíčku počochněné peří ale řekl jsem si že je t tím, jak je třeba chovatel chytal nebo tm že jich bylo v té přenosce na ten prostor až moc.Ale k věci: samec vipadá výborně. Peří se mu vylepšilo do normálu a je čilý a řekl bych na 100% zdravý. Ale samice dostala průjem, má takové načechrané peří a takové rozcuchané a umolousané. A je na ni vidět že se jí špatně dýchá. Vím že je těžké takto od stolu žádat o radu ale jestli máte nědko zkušenosti s něčím podobným byl bych rád za každou radu co jí je a popř. jak to léčit. Dostala písek na trávení, převařuju jí skořápky od vajíček ale pořád je to stejné. Prosím tedy o jajkoukoliv slušnou radu. Díky, s pozdravem Škvor...

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.1.2013 15:40

Dobry den ja pouzívam bylinkovej caj.Pokud to nepomuze davam 3az 5 kapek slivovice.Preventivne pak po sezone davam propolis a alpu.Ptaci se behem dvou dnu zotavi.

17.1.2013 19:58
Venca Škvor

XXX.XXX.31.61

Dobrý den, mockrát děkuji za odpověď. Přečetl jsem si v literatuře že na odčervení a celkově vnitřní parazity funguje česnek tak to zkouší od pondělka večera a řekll bych že to funguje protože vypadá o trochu lépe.
K té slivovici mohu se zeptat v jakém poměru? Díky moc. S pozdravem Venca...

17.1.2013 20:00
Venca Škvor

XXX.XXX.31.61

Venca Škvor napsal(a):
Dobrý den, mockrát děkuji za odpověď. Přečetl jsem si v literatuře že na odčervení a celkově vnitřní parazity funguje česnek tak to zkouší od pondělka večera a řekll bych že to funguje protože vypadá o trochu lépe.
K té slivovici mohu se zeptat v jakém poměru? Díky moc. S pozdravem Venca...

Myslím koncentraci jestli jako na jaký počet ptáků a hlavně na jaký druh papoušků. Já léčím bourka... Díky...

17.1.2013 20:17
jurosik

XXX.XXX.111.58

V prvom rade ste ju mal oddeliť od samčeka ,číže dať ju do karantény. Nastaviť správnu teplotu tak, aby sa zase samička neprehriala a mala možnosť vzdialiť sa od žiarovky. Trus vziať na rozbor pre veterinára (cca 100čk). Je možne že vám nachladla počas prepravy z burzy. Napísal som to stručne ,lebo okolo toho tu bolo popísané už veľa. Neexperimentujte.

18.1.2013 00:00

Dobry den ja davam 3 az 5 kapek na jednoho ptaka.Lecim stim kanary,zepbry,neofemy,korely,krepelove i holubi i drubez .Akorad u holubu a zakrsle drubeze davam tak 10kapek.Jednou nebo dvakrat dene po dobu 2 az 3 dnu.Az vystrizlivej je jim o mnoho lepe smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík