Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Olinovnik

15.1.2013 10:28
Olinovnik

XXX.XXX.103.137

Dobrý den,

v budce mám velmi zesláblou samičku andulky. Polehává, nelítá a nechodí žrát. Má částečně oškubané peří. Myslíte, že ji mohli oškubat ostatní andulky?

Díky za radu

17.1.2013 10:28
boikana

XXX.XXX.22.106

V budce je, protože je to odrsotlé ještě nevylítlé mládě nebo naopak kvůli chovu? Nebo má budku pořád k dispozici? Peří si může škubat sama na hnízdo, i když to většinou andulky nedělají. Pokud je to mládě, tak je může škubat matka, ale to asi není tento případ. Každopádně pokud je zesláblá a vypadá, že má přesto tenedence zahnízdit, tak sundat budku. Víc asi neporadím, pokud nenapíšete něco bližšího

17.1.2013 11:34
vmakovicky

XXX.XXX.45.196

Olinovnik napsal(a):
Dobrý den,

v budce mám velmi zesláblou samičku andulky. Polehává, nelítá a nechodí žrát. Má částečně oškubané peří. Myslíte, že ji mohli oškubat ostatní andulky?

Díky za radu

Záleží aké andulky máte vo voliére. Ťažká odpoveď, keď nevieme aké je osadenstvo voliéry a aký je predchádzajúci stav samičky. Či začala znášku alebo sa dostala do búdky iného páru a v búdke ju ubili. V každom prípade pre jej záchranu musíte ju osamostatniť do klietky v teple a podať posilňujúcu potravu ktorú by prijala. Hlavne roztok napr. Promotor L a pod.

17.1.2013 14:15
olinovnik

XXX.XXX.56.92

boikana napsal(a):
V budce je, protože je to odrsotlé ještě nevylítlé mládě nebo naopak kvůli chovu? Nebo má budku pořád k dispozici? Peří si může škubat sama na hnízdo, i když to většinou andulky nedělají. Pokud je to mládě, tak je může škubat matka, ale to asi není tento případ. Každopádně pokud je zesláblá a vypadá, že má přesto tenedence zahnízdit, tak sundat budku. Víc asi neporadím, pokud nenapíšete něco bližšího

Je to už odrostlejší samička. Vypadá to na hnízdění, jak jste psal. Budku jsem sundal a mám nad ní dohled a zdá se mu trochu lepší. Moc děkuji za radu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík