Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
26.1.2013 11:04
xgabax

XXX.XXX.167.77

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda je možné vypěstovat trávník pro papoušky (lori a korela) z krmné směsi obilovin? A pak jakou půdu použít. Děkuji.

26.1.2013 13:03
vmakovicky

XXX.XXX.45.196

Najdôležitejšie je slnko. Iba niektoré druhy sa uspokoja s polotieňom. Preto nedúfajte, že sa vám podarí trávnatý koberec vytvoriť kdesi pri múre či za domom, kde sa slnečné lúče objavujú iba skoro ráno, či na večer.
Ideálne je, ak má pozemok mierny sklon, aby sa pri návaloch zrážok nevytvárali na jeho povrchu kaluže a premokrené miesta. Ak vznikajú mláky, trsy trávy zahnívajú a vytvárajú sa žlté fľaky.
Vopred objektívne zvážte, koľko času ste ochotní venovať trávniku, pretože každé zanedbanie starostlivosti je citeľné.

26.1.2013 13:12
xgabax

XXX.XXX.167.77

A myslíte si, že by se dala tráva vypěstovat ted v zimě na okně v květináči? Máme totiž papoušky doma. A stačila by jejich směs obilovin nebo koupit přímo nějakou trávu pro papoušky.

26.1.2013 13:29
vmakovicky

XXX.XXX.45.196

Teraz je málo svetla na rast a to hlavne za oknom. Terajšie plastové okná neprepúšťajú UV žiarenie slnka.

26.1.2013 17:21
corvuscorax

XXX.XXX.180.6

dejte si na nějakou plochou misku trochu obyčejné hlíny, posypte pšenicí něco na způsob obilíčka na velikonoce a máte po problému. Za pár dní to vyroste a můžete zkrmit.Nebo jim nabídněte kolečka mrkve, okurky, červené řepy a ovoce a máte vitamíny bez čekání.

26.1.2013 18:59
strivi

XXX.XXX.68.181

Přesně jak již bylo řečeno - pšenice takto vyroste za pár dní bez problému. Já pro zpestření pěstuju i ptačinec žabinec. Na podzim dám do květináce hlínu s vypadlými semínky a bez problému vyroste. Jen je problém, že při nízkých teplotách (což v zasklené lodžii jsou) roste pomalu , takže je to jen taková delikatesa smajlík...

26.1.2013 19:01
xgabax

XXX.XXX.167.77

A šlo by zasít jejich krmnou směs (slunečnice, proso, obilí...)? Jinak našla jsem na internetu speciální trávu pro papoušky, ale to mi příjde spíše na marketingový tah...
Ovoce a zeleninu dávám, jenže korelka ma strašně ráda v létě trávu, tak jsem ji to chtěla trochu spestřit.

28.1.2013 18:57
cancak

XXX.XXX.90.16

xgabax napsal(a):
A šlo by zasít jejich krmnou směs (slunečnice, proso, obilí...)? Jinak našla jsem na internetu speciální trávu pro papoušky, ale to mi příjde spíše na marketingový tah...
Ovoce a zeleninu dávám, jenže korelka ma strašně ráda v létě trávu, tak jsem ji to chtěla trochu spestřit.

Vážená...vemte proso vhodte do kastrola,vědra zajijte vodou na cca 12-24 hodin,potom slijte přes cedník-sítko čajové,rozdělejte po misce,každy den roste z ručního rozprašovače...cca po týdnu máte asi 3cm-5cm vysokou"trávu" tak to můžete udělat s pšenicí,slunečnicí,dejte misku k oknu...

Přidejte reakci

Přidat smajlík