Pozor na podvod s ptáky dovozené z Kamerunu

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.2.2013 10:40
andy007

XXX.XXX.184.240

POZOR NA PODVOD S PTÁKY DOVEZENÉ Z KAMERUNU
Dobrý den chci se s vámi podělit o zkušenost, kterou jsem prožila. Vrátit to zpět už nemohu, ale můžu aspoň říci všem, aby nenaletěly jako já. Můj sen byl krásný velký pták, a když jsem našla inzerát, že někdo prodává Aru za 6000,- Kč tak jsem se toho chytla. Pán-í z daného inzerátu která špatně mluví česky mi sliboval-a jak má krásné ptáky, že má chovnou stanici, zdravé a ihned k přijetí. Neumím přesně říci, jestli psala paní nebo pán protože veškeré emaily přišly takovou zkomolenou češtinou, že si občas říkala jako holka a občas jako kluk. Fotky, které poslal je na nich vyfocený kluk s arou. Když jsem se ptala na ptáka jak a včem ho přivezou tak mi tvrdili, že ho přivezou na letiště mé blízké domovu jejich agenturou, která se jmenuje Word class pet courier. I když jsem si nebyla jistá a chtěla jsem volat na letiště, jestli taková agentura existuje, která má své letadlo jak tvrdil onen člověk, p. Klinger tak se jmenuje mne zapřísahal, že to nemám dělat, že oni to mají vše pod kontrolou a jakmile zaplatím, poletí pták nočním letem a druhý den večer si ho můžu vyzvednout na letišti. Bombardoval mne každou chvilku emailem, že předal ptáka dodávce, která mi ho má přivézt a že mám ihned poslat peníze, aby mohl odletět. Stále se mi nechtělo posílat celou částku tak jsem se s ním dohodla na polovinu a druhou polovinu že zaplatím při převzetí. Nejdřív nesouhlasil, ale s tím , že ptáka už předal tak začal souhlasit. Měla jsem poslat peníze přes Western union banku , t.j. banka kde peníze má ihned po vložení na ruce. Přes tuto banku nikdy nic neposílejte tyto peníze už nejdou dohledat!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jakmile jsem poslala peníze do čtvrt hodiny mi přišel email, že musím poslat ještě 1500,- to je na pojištění ptáka kdyby se mu něco stalo. Že to nevěděl prý mu to řekli , a zajímavé, že mu to řekli, až když jsem poslala peníze a on je ihned vybral. Posílal emaily, že musím to poslat on nemá peníze, nemá ani na školné pro své děti jinak by to zaplatil. Pták tedy neodletěl ještě dva dny mi pořád psal že jestli pták uhyne tak to bude má vina .Psali mi i z přepravní společnosit, že chtějí ptáka dát na večerní let, ať pošlu peníze . Teď mi je jasné že oba emaily obsluhoval jeden a ten samý člověk. Bylo mi ptáka líto tak jsem šla a poslala další 1500 Kč. Vlastně 2000,- protože poplatky dělají 500,- Kč. Jakmile jsem mu to poslala on vybral peníze napsal email že už mne bude kontaktovat přepravní společnost mám si nachystat věci jako klec, hračky a mám být hodná na jeho Aru. Dva dny mne nikdo nekontaktoval, i když jsem posílala emaily, jak to vypadá s mou Arou, až ejhle přišel mi od přepravní agentury Word class pet argency courier že ptáka zabavili v Bruselu a budu trestně stíhána za pašování ptáku. To je jejich politika nejdříve z vás vytáhnou peníze a pak vás začnou zastrašovat policií, že budete stíhána za pašování. TAKŽE PROSÍM VŠECHNY, ABY NENALETĚLI A NENECHALI SE NALÁKAT NÍZKOU CENOU ZA PTÁKA. Raději si našetřete a kupte ptáka u naších chovatelů stojí sice o více, ale máte jistotu, že ho dostanete a nikdo vám nebude vyhrožovat policií. Dejte si pozor na pána, který si říká KLINGER (klinger_v@yahoo.com) a na jeho povedenou přepravní agenturu Word class pet argency courier . Jsou to pouze podvodníci kteří lákají peníze, ale nikdy Vám za ně nic nepošlou.

6.2.2013 10:48
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

Ak ste platili Mastercard, dajte pozor na prípadné vybielenie Vášho účtu.

6.2.2013 11:06
koki

XXX.XXX.176.25

Těhto podvodníků je plný internet, bohužel smajlík
Není to jen přes papušky, ale i u koní a aut. Spouta lidí už na ně upozorňovalo!
Nikdy nikam neposílejte peníze! V tomto případě už je pozdě a své peníze ani papouška už nikdy neuvidíte a podvodník zůstane nepotrestán smajlík

6.2.2013 11:26
peparazak

XXX.XXX.162.50

vam se zda cena 6000 kc za aru normalni???smajlík

6.2.2013 11:29
usak

XXX.XXX.89.160

Nezlobte se, ale to snad ani není možné, že se najde takový vůl co jim na to skočí. Ted tady píšete jak chcete komu pomoct a přitom se stačilo tady zeptat a každý vám řekl, že jsou to podvodníci. Už jen k vůli tomu, že dovoz ze zemí třetího světa je zakázán. Navíc se podobné inzeráty objevují snad na všech inzercích zvířat, aut, motociklů, lodí i hudebních nástrojů. Vždy je to stejné zajímavé fotky, ujetá cena a vždy se musí platit do předu. I když jim napíšete cokoli jedou si své.smajlík

6.2.2013 20:27
tomas56

XXX.XXX.224.51

andy007 napsal(a):
Dobrý den chci se s vámi podělit o zkušenost, kterou jsem prožila. Vrátit to zpět už nemohu, ale můžu aspoň říci všem, aby nenaletěly jako já. Můj sen byl krásný velký pták, a když jsem našla inzerát, že někdo prodává Aru za 6000,- Kč tak jsem se toho chytla. Pán-í z daného inzerátu která špatně mluví česky mi sliboval-a jak má krásné ptáky, že má chovnou stanici, zdravé a ihned k přijetí. Neumím přesně říci, jestli psala paní nebo pán protože veškeré emaily přišly takovou zkomolenou češtinou, že si občas říkala jako holka a občas jako kluk. Fotky, které poslal je na nich vyfocený kluk s arou. Když jsem se ptala na ptáka jak a včem ho přivezou tak mi tvrdili, že ho přivezou na letiště mé blízké domovu jejich agenturou, která se jmenuje Word class pet courier. I když jsem si nebyla jistá a chtěla jsem volat na letiště, jestli taková agentura existuje, která má své letadlo jak tvrdil onen člověk, p. Klinger tak se jmenuje mne zapřísahal, že to nemám dělat, že oni to mají vše pod kontrolou a jakmile zaplatím, poletí pták nočním letem a druhý den večer si ho můžu vyzvednout na letišti. Bombardoval mne každou chvilku emailem, že předal ptáka dodávce, která mi ho má přivézt a že mám ihned poslat peníze, aby mohl odletět. Stále se mi nechtělo posílat celou částku tak jsem se s ním dohodla na polovinu a druhou polovinu že zaplatím při převzetí. Nejdřív nesouhlasil, ale s tím , že ptáka už předal tak začal souhlasit. Měla jsem poslat peníze přes Western union banku , t.j. banka kde peníze má ihned po vložení na ruce. Přes tuto banku nikdy nic neposílejte tyto peníze už nejdou dohledat!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jakmile jsem poslala peníze do čtvrt hodiny mi přišel email, že musím poslat ještě 1500,- to je na pojištění ptáka kdyby se mu něco stalo. Že to nevěděl prý mu to řekli , a zajímavé, že mu to řekli, až když jsem poslala peníze a on je ihned vybral. Posílal emaily, že musím to poslat on nemá peníze, nemá ani na školné pro své děti jinak by to zaplatil. Pták tedy neodletěl ještě dva dny mi pořád psal že jestli pták uhyne tak to bude má vina .Psali mi i z přepravní společnosit, že chtějí ptáka dát na večerní let, ať pošlu peníze . Teď mi je jasné že oba emaily obsluhoval jeden a ten samý člověk. Bylo mi ptáka líto tak jsem šla a poslala další 1500 Kč. Vlastně 2000,- protože poplatky dělají 500,- Kč. Jakmile jsem mu to poslala on vybral peníze napsal email že už mne bude kontaktovat přepravní společnost mám si nachystat věci jako klec, hračky a mám být hodná na jeho Aru. Dva dny mne nikdo nekontaktoval, i když jsem posílala emaily, jak to vypadá s mou Arou, až ejhle přišel mi od přepravní agentury Word class pet argency courier že ptáka zabavili v Bruselu a budu trestně stíhána za pašování ptáku. To je jejich politika nejdříve z vás vytáhnou peníze a pak vás začnou zastrašovat policií, že budete stíhána za pašování. TAKŽE PROSÍM VŠECHNY, ABY NENALETĚLI A NENECHALI SE NALÁKAT NÍZKOU CENOU ZA PTÁKA. Raději si našetřete a kupte ptáka u naších chovatelů stojí sice o více, ale máte jistotu, že ho dostanete a nikdo vám nebude vyhrožovat policií. Dejte si pozor na pána, který si říká KLINGER (klinger_v@yahoo.com) a na jeho povedenou přepravní agenturu Word class pet argency courier . Jsou to pouze podvodníci kteří lákají peníze, ale nikdy Vám za ně nic nepošlou.

Dobry vecer chcem pridat skusenost aj mne slubovali paru žakou za 6000kč z kameronu pisal som si snimi par dni ze sa stahuju a nemaju cas na papagaju a ze ich preto davaju tak lacno.su velmi dvoverihodny ale netreba sa dat zlakat, ja som bol uz pri prihratke vasterunion a ked som porozpraval tomu panovi o co ide ze mi maju poslat papagaju z kamameronu ked im poslem pniaze tak ma odhovoril ze mal viacero pripadu kedy im za peniaze nic neprislo tak som nic neposlal a napisal som in ze mi to nejde poslat boli nervozny vipisovali ze vtaci su uz na letisku ze cakaju len na peniaze.je to organizovana skupina velni dobre zohrata hlavne im nedavajte ziadne infrmacie o vas aby o vas co najmenej vedeli lebo ony sa vypytovali kolko mam deti ci byvam v rodinom dome a pod.nakoniec som im napisal ze je to podvodnicka banda a ze ak neprestanu otravovat tak ich udam na policiu a odvtedy nepisu.ja som dopadol dobre ale len vdaka tomu panovi pri okienku.tie ich falosne inzeraty sa daju lahko rozlisit ze ony maju zle prelozene slova maju to schomolene,ked kupovat vtaka tak zrucky do rucky ziadne peniaze vopred

6.2.2013 23:15
koptom

XXX.XXX.220.42

Omlouvám se předem za příkrá slova.ale ten, kdo jim dokáže poslat peníze nemůže mít všech 5 pohromadě.
Bohužel je dost takových.
Byli si u mě lidi , komunikovali asi 3 měsíce ohledně koupě žaka, pak najednou kontakt utichl a po cca dalším půlroce ho obnovili a ochotně si na mládě poslali zálohu.
Když si pak mládě dojeli vyzvednout, tak kápli božskou....poslali 10 000 kč zálohu na párek krotkých Žaků z Kamerunu.
Ona se jim původně částka 16 000 kč za mládě s kompletními testy zdála vysoká - proč ne, v inzerátu podvodníků bylo 10000 kč za pár.... a tak naletěli podvodníkovi a papoušek je celkem vyšel na 26 000 kč.
10 000 kč podvodníkovi a pak 16 000 kč mě smajlík
To se vyplatí, že???????????????smajlík

7.2.2013 18:01
cancak

XXX.XXX.107.6

andy007 napsal(a):

Dobrý den.Váš příspěvek zkopíruji s Vaši dovolením a vložím na inzertní chovatelské noviny.Pokud jste poslala peníze Westernem,tak jste musela vypsat jméno,přijmení,město,stát komu peníze zasíláte popřípadě kod,možní i heslo.Tak byste si ty peníze dohledala.Jde o to,jestli je dostanete zpět-z 99,99% je nedostanete.Jedná se o malou částku,tak že policie se asi tímto zabývat nebude.V letech 2002-04 jsem dostával tyto meily: nabízíme vám kakaduy,ary,žaky,amazonany za tak nízké ceny že to bylo podezřelé.V tu dobu jsme dováželi ptactvo tak jsem kontaktoval kolegu - vyvozce z Kamerunu a on mi napsal,že nikoho takového nezná a není uveden jako legální obchodník s licencí. K dovozu papoušků z třetích zemí: můžete dovezt a to osobně pouze 5 kusů papoušků a to odchovaných v zajetí deklarované jako miláčky-darling,pets a to OSOBNĚ.To znaméná že pro ptáky musíte letět a vezt ssebou letecky,před tím si vyřídíte dovozní povolení,ale na druhy typu Ararauna se vyřizování formalit nevyplatí( jen pokud byste žila,studovala delší čas v zahraničí-třetí zemi a koupila ste si krotkého papouška například právě tu Arararunu a zvykla si na ni-to potom si ty formality vyřídíte)vím,že takto si dovážejí papoušky někteří naši špičkový chovatelé,i zahraniční zejména holandští,slovenští chovatelé,jedná se o vzácné-dražší amazonany,ary,amazonky,kakady."Chovu zdar....

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.2.2013 09:00
Uživatel s deaktivovaným účtem

koptom napsal(a):
Omlouvám se předem za příkrá slova.ale ten, kdo jim dokáže poslat peníze nemůže mít všech 5 pohromadě.
Bohužel je dost takových.
Byli si u mě lidi , komunikovali asi 3 měsíce ohledně koupě žaka, pak najednou kontakt utichl a po cca dalším půlroce ho obnovili a ochotně si na mládě poslali zálohu.
Když si pak mládě dojeli vyzvednout, tak kápli božskou....poslali 10 000 kč zálohu na párek krotkých Žaků z Kamerunu.
Ona se jim původně částka 16 000 kč za mládě s kompletními testy zdála vysoká - proč ne, v inzerátu podvodníků bylo 10000 kč za pár.... a tak naletěli podvodníkovi a papoušek je celkem vyšel na 26 000 kč.
10 000 kč podvodníkovi a pak 16 000 kč mě smajlík
To se vyplatí, že???????????????smajlík

Jo, jo, kdo šetří nakoupí za třismajlík

10.2.2013 10:38
velpap

XXX.XXX.219.2

Omílá se to tu pořád dokola a stejně se najde trouba, který na to skočí. Šetření na nepravém místěsmajlík

10.2.2013 12:48
kizik

XXX.XXX.249.190

velpap napsal(a):
Omílá se to tu pořád dokola a stejně se najde trouba, který na to skočí. Šetření na nepravém místěsmajlík

To nejsou trouby ,to jsou vychcánci,kteří si myslí že jsou chytřejší než 99% chovatelú a myslí si že nakoupí za třetinu,nech se poučí,je to sice drahá škola ale ať,a potom ještě tyhle kvázi chytří začínající chovatelé radí jak se dá na i-faune koupit i za polovinu a chovatele co prodávají za úměrné ceny dle kvality ptáka mají za blbce ,tak jenom ať nakupují z Kamerunu,a ve finále jsou blbci vlastně oni.smajlík

10.2.2013 14:06
senegalus

XXX.XXX.9.64

kizik napsal(a):
To nejsou trouby ,to jsou vychcánci,kteří si myslí že jsou chytřejší než 99% chovatelú a myslí si že nakoupí za třetinu,nech se poučí,je to sice drahá škola ale ať,a potom ještě tyhle kvázi chytří začínající chovatelé radí jak se dá na i-faune koupit i za polovinu a chovatele co prodávají za úměrné ceny dle kvality ptáka mají za blbce ,tak jenom ať nakupují z Kamerunu,a ve finále jsou blbci vlastně oni.smajlík

....plně s vámi souhlasím,ale slovo vychcánci,bych raději nahradil vykukové,ano,a my ostatní jsme tupci !!!!!!! J.P.

10.2.2013 15:17
cancak

XXX.XXX.52.3

senegalus napsal(a):
....plně s vámi souhlasím,ale slovo vychcánci,bych raději nahradil vykukové,ano,a my ostatní jsme tupci !!!!!!! J.P.

Vážení přátelé....musím oponovat...vemte to takto : nejsem chovatel,ale mám zájem o koupi papouška a vidím inzerát v novinách nabízíme Macaw-zlato-modré papoušky popřípadě velký šedý papoušek z Kamerunu cena u ary je 6000kč co asi udělá ten zájemce-opět podotýkám nechovatel,tudíž neznající cen papoušků tak prodávajícího osloví a začne kolotoč...takže vychcánci a ani vykukové bych je nenazíval....

10.2.2013 16:04
kizik

XXX.XXX.249.190

cancak napsal(a):
Vážení přátelé....musím oponovat...vemte to takto : nejsem chovatel,ale mám zájem o koupi papouška a vidím inzerát v novinách nabízíme Macaw-zlato-modré papoušky popřípadě velký šedý papoušek z Kamerunu cena u ary je 6000kč co asi udělá ten zájemce-opět podotýkám nechovatel,tudíž neznající cen papoušků tak prodávajícího osloví a začne kolotoč...takže vychcánci a ani vykukové bych je nenazíval....

Musím oponovat zase Vám,když jdu něco koupit znám přibližne cenu,tudíž cena třetinová je podezřelá a poslat peníze napřed do Kamerunu je čisté bláznoství,jsou to lidi kteří si myslí že jsou od všech chytřejší a nebudou se snad nekoho ptát,když oni to vybaví levou zadní a cez Kamerun za pár babek,nikdo když se jedná o peníze není tak naivní,chtěli s tím jenom vychcat,tak si je až tak nezastávejte,oni dobře cenu tady vědeli proto chňapli po laciném Kamerunu,a neobjednají 1ks ale hned 3-4 aby 2ks prodali a ty svoje měli úplně zdarma a ještě na tom vydělali,tak asi tak o těch neználcích.smajlík

10.2.2013 18:59
usak

XXX.XXX.89.193

cancak napsal(a):

Dobrý den, pokud někdo ví, že existuje nějaká ifauna a chce tady upozornit na podvodníky, tak moc dobře ví v jaké cenové relaci se ptáci pohybují. Nechtějte mě ani ve srandě přesvědčit, že by někdo posílal peníze předem jen tak aniž by věděl, že může hodně ušetřit. Když je možnost koupit ptáka přímo od chovatele. Nesnažte se z nás dělat blbce prosím. I na ten podvodný inzerát 100 % dotyčný narazil tady na inzerci.

12.2.2013 11:39
ivko

XXX.XXX.122.170

Uplne s vami suhlasim.smajlík

JKnechtidlo

2.4.2016 23:11
JKnechtidlo

XXX.XXX.132.196

Dobrý den nám stal totéž ale Ara byla za 2200+300 za tax z letiště, peníze nám naštěstí western union nepustil platbu a žádost byla zrušena. Ara se měla jmenovat Mimi. Nakonec nám napsali že nejsme čestní a že Mimi trpí. Říkali že máme udat důvod platy jako že to posíláme rodině ale naštěstí jsme řekli že je to na přepravu papouška. Pán z banky říkal že s tím obchodují a že by jsme přišli více peněz a nic by nám nepřišlo jednou je to že je papoušek na ltišti, podruhé poplatek a klec, potřetí zdržení na letišti další poplatek, poté nemoc takže očkování...
přikládám foto paní máme teda 4 jiné podoby a paní se vydává za Sofie Andrea e-mail: Andea2009@inbox.ru
Má velmi špatnou čestinu ale když jsme chtěli vědět přepravní společnost a vědět jestli vůbec nějaká Mimi je tak psali výborně česky.

2.4.2016 23:33
corvuscorax

XXX.XXX.49.81

To ani nemusí být pták z Kamerunu, stačí, když si někdo myslí, že když lacinější pták je výhodná koupě. Nenapadne toho dotyčného, že za ušetřený peníz si koupí něco čeho se ten prodávající chce zbavit. Potom se opět toho lacinějšího pokouší zbavit a tak často kolují ptáci od chovatele k chovateli.

3.4.2016 07:16
kubanec

XXX.XXX.103.251

JKnechtidlo napsal(a):
Dobrý den nám stal totéž ale Ara byla za 2200+300 za tax z letiště, peníze nám naštěstí western union nepustil platbu a žádost byla zrušena. Ara se měla jmenovat Mimi. Nakonec nám napsali že nejsme čestní a že Mimi trpí. Říkali že máme udat důvod platy jako že to posíláme rodině ale naštěstí jsme řekli že je to na přepravu papouška. Pán z banky říkal že s tím obchodují a že by jsme přišli více peněz a nic by nám nepřišlo jednou je to že je papoušek na ltišti, podruhé poplatek a klec, potřetí zdržení na letišti další poplatek, poté nemoc takže očkování...
přikládám foto paní máme teda 4 jiné podoby a paní se vydává za Sofie Andrea e-mail: Andea2009@inbox.ru
Má velmi špatnou čestinu ale když jsme chtěli vědět přepravní společnost a vědět jestli vůbec nějaká Mimi je tak psali výborně česky.

Mimi mate na bazosi hyacinta za 30 000 kc tak kdo chce darovat penize tak muze

3.4.2016 08:21
pterodactyll

XXX.XXX.190.98

Ano rovněž jsem se s tím setkal. Nabízel mi lékař, Žaky po třech tisících. Měl jsem inzerát že koupím. Psal že musí odcestovat domů do Afriky. Tyto dva ks krotkých Žaků, pochopitelně nafocených s dětmi, velmi mazlivých, rodinných mazlíčků.
Musí prý vrátit se domů a nyní že žije v Belgii a musí vše opustit, vrátit se domů starat o nemocné rodiče.
Tři tisíce za kus, měl být jenom poplatek za přepravní společnost, která mi je doručí. Mám si je vyzvednout na letišti.
Podvodníci mají bujnou fantazii. Spoléhají na chamtivost českých lidí, že do toho půjdou ve vidině obohacení, protože u nás Žaka pod deset nikdo normální neprodá.
Já jsem se mu vysmál a rovnou napsal že je podvodník. On mě ještě několikrát ubezpečil že je vše legální a ke všemu že má doklady. Nezlobte se na mě, ale je to stejné jako Ara za šest tisíc.
Já bych neuvěřil... Nebuďte důvěřiví, zadarmo či za zlomek běžné ceny? Něco v tom být musí. Jediný lidumil v Č.R. je Kalousek a ani tomu nikdo nevěří.

arach

3.4.2016 21:23
arach

XXX.XXX.254.205

Toho hyacinta jsem dneska taky viděl :-D...Čeština tam byla vylepšená, nicméně evidentní zlodějna.

3.4.2016 22:35
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

Zajímavé počtení. Bohužel podvodníků je plná nejen republika, ale celý svět. Lze si najít ceník papoušků, ikdyž už je zastaralý, ale někde je i rok uveden. Nesmí být člověk hladový. Laciný, dvakrát placený. Papoušci se bez vidění nekupují. I fotky jsou mnohdy podvrhy. A ikdyž vidím, tak nevidím, že nelétá a pod. A skrytou vadu nebo nemoc nemusí znát ani prodávající. Když tomu nerozumím, vezmu si někoho, kdo ví o co kráčí.
Za vlastní chyby se platí, hlavně je člověk nesmí opakovat.
Před lety jsem jel 100 km pro žaka. Byl dobrý, domluvili jsme se, že za 10 dní pro něj přijedu. Přijel jsem, žako byl na ramínkách trochu oškubán. Prý se v noci vyděsil atd. Mohlo to být pravda, spíš ne a jel jsem domů. Byla nabízena i výrazná sleva nebo polovina a zbytek až doroste peří.

Trisha13

22.11.2016 11:18
Trisha13

XXX.XXX.31.2

Dobrý den tak jsem zřejmě naletěla taky ale tehle sranky jsem si všimla až dnes. : /.

22.11.2016 17:43
pomenka

XXX.XXX.142.1

Trisha13 napsal(a):
Dobrý den tak jsem zřejmě naletěla taky ale tehle sranky jsem si všimla až dnes. : /.

Tak tomu neverim, nabehnout muze snad jen dite, nebo clovek s nejakou retardaci. Je to pruhledne jak kristal.

22.11.2016 18:11
Moudivláček

XXX.XXX.37.245

pomenka napsal(a):
Tak tomu neverim, nabehnout muze snad jen dite, nebo clovek s nejakou retardaci. Je to pruhledne jak kristal.

Tak se musím zastat těch, co naletěli. Kdo už se jednou spálil, podruhé to neopakuje. A ti první naletí.
Když kupuji, zjistím běžné ceny. Je to hned. Kdybychom tuto možnost měli před 50. lety, co bych za to jako 22 letý kluk dal. Velice nízká cena vždy podezřelá. Zkušení prominou, píšu pro začátečníky.
Zkontroluji kroužek, ohmatám výživný stav, jestli létá, musím vidět, protože i když má všechny letky, létat nemusí. Adresa majitele. Peníze z ruky do ruky, žádná záloha.
I tak mohu být zklamán, ale pak mně někdo nebude označovat za retardovaného.
Při podvodných prodejích se je třeba smířit se ztrátou. Trestní oznámení, soud do 20 až 50 000 úplně k ničemu. V mém věku bych se výsledku nemusel dočkat a v případě vyhrání sporu bych ještě mohl platit soudní poplatky, protože odsouzený je nesolventní a někdy i v exekuci.

Přidejte reakci

Přidat smajlík