Chťel bych se zeptat, jestli nevíte někdo čím by to mohlo být:
V úterý jsme si s přítelkyní koupili kanárka a vše bylo v pořádku - kanárek jedl, pil, pípal, hrál si atd. V sobotu jsme na den den odjeli pryč, vrátili jsme se a kanárek byl mrtvý. Před odjezdem jsme udělali vše pro to, aby mu nic nechybělo - nové semínka do krmítka, 2 nádobky s vodou, nechalí jsme otevřenou ventilačku a lehce zatáhli, aby do pokoje nesvítilo přímé sluneční světlo, ale jinak je světla v místnosti dostatek. Navíc v sobotu mírně popršelo a v neděli již bylo také lehounce zataženo, takže z horka by to snad být nemělo. Úmrtí mně připadá moc náhlé bez nějaké pozorovatelné příčiny. Přes týden býval občas také doma sám - třeba 4-8 hodin v kuse a nic se nestalo.
Jinak to byl žlutý kanárek a lehce do světle hněda, ale nezvyklé bylo, že měl červené oči. Jinak nám ještě připadlo, že mněl takovou poměrně vodnatou stolici, ale nebrali jsme to v úvahu - spíš jsme si mysleli, že to je změnou prostředí apod. Přítelkyně dřív doma kanárky měla a já jsem měl andulku, takže nějaké zkušenosti už také máme.