juro222

XXX.XXX.71.211
Dobrý deň, ja osobne chovám tri páry anduliek, ale aktívne hniezdia iba dva, ten tretí je už na dôchodku. Ak už máte skúsenosti s chovom v klietkach, tak prechod do vonkajšej voliéry nebude taký problematický. Všetko závisí od veľkosti voliéry, tak aby im tam nebolo tesno. Jednoznačne tam dajte páry, tak ako sú na seba zvyknuté. Nikdy nenechávajte vo voliére samostatnú samicu, často vie narobiť veľké škody. Búdky na hniezdenie, minimálne o jednu navyše, tak aby si vtáky mohli vybrať a nevznikali zbytočné bitky. V takejto voliére nastane akási hierarchia medzi vtákmi a pármi ( tu sa možno strhne aj bitka). Vznikne dominantný pár, ktorý si vyberie najlepšie hniezdenie ( zväčša najstarší, ale môže to byť aj inak ). S mojej skúsenosti môžem povedať, že je to určite zaujímavé vidieť ako hniezdia spoločne. Je to iné, ako v bedňových klietkach. Osobne mám viacej odchovov von, ako predtým v klietkach. Aj vtáky sú silnejšie, kvalitnejšie a lepšie odolávajú chorobám. Samozrejme, že každý má iné skúsenosti a iný názor. Osobne by som začal s dvoma možno s troma, tak ešte raz, závisí od veľkosti voliéry. Tak nech sa darí v chove.