Zebřičky - jaký pár?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
28.2.2013 14:57
fincher

XXX.XXX.144.98

Ahoj,
rád bych si pořídil pár zebřiček, ale řeším jakou kombinaci pohlaví. Ideální by byl asi pár samec + samička, ale protože teď neplánuji jejich množení, bojím se aby mi nezačaly hnízdit a vyvádět mladé. Žádnou budku, ani hnízdiště v kleci mít nebudou, ale co jsem četl tak když se zblázní, snášejí kde se dá :) Lze tomu nějakým způsobem zabránit, případně jaký pár (samci/samičky) byste mi spíše doporučili? Díky za rady

28.2.2013 15:03
twig

XXX.XXX.218.68

Buď si pod spojením "pár zebřiček" představíte předem neurčený počet, a pak je otázka rozložení pohlaví na místě, nebo si pod tím představíte pár jako dva, a pak je jasné, že to musí být samec a samice.

28.2.2013 15:13
smidla

XXX.XXX.199.215

fincher napsal(a):
Ahoj,
rád bych si pořídil pár zebřiček, ale řeším jakou kombinaci pohlaví. Ideální by byl asi pár samec + samička, ale protože teď neplánuji jejich množení, bojím se aby mi nezačaly hnízdit a vyvádět mladé. Žádnou budku, ani hnízdiště v kleci mít nebudou, ale co jsem četl tak když se zblázní, snášejí kde se dá :) Lze tomu nějakým způsobem zabránit, případně jaký pár (samci/samičky) byste mi spíše doporučili? Díky za rady

Dobry den,
pro Vas by byli nejvhodnejsi dva samecci. V pripade dvou samic by byl stejny problem jako u paru samec + samice, tedy samicky by se snazily hnizdit.
navic, samci jsou barevnejsi a budou delat vsetsi ozdobu a o to Vam predpokladam pujde take ;)
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu

28.2.2013 15:24
lupus4

XXX.XXX.252.137

Znal jsem jednu velmi starou paní, co měla skupinku 5 samců (taky nechtěla množit) na volno v kuchyni v paneláku. Žili tak v pohodě mnoho let. Naprosto ji důvěřovali a tak ochočené hejnko jsem nikdy předtím a ani potom už neviděl.smajlík Měla na stojanu jakýsi ptačí "strom" kde se ponejvíce zdržovali + pověšený kokosáky jako hnízda, kde nocovali... vždy když jí nějaký uhynul stářím dokoupila nového a za pár týdnů byl krotkej stejně. Kdo neviděl, neuvěří.smajlík

28.2.2013 15:28
fincher

XXX.XXX.144.98

Tak myslím že je rozhodnuto, budou to 2 samečci :) Díky všem

Přidejte reakci

Přidat smajlík