juro222

XXX.XXX.71.211
carmela3
napsal(a):
Prosím dá se použít pro andulky na přilepšenou ječmen jako krmení ? Myslím tím jako zamíchat ho do mixu zrnin? Nikde to nemůžu najít.
Dobrý deň, pri preštudovaní si odbornej literatúry alebo pozretí si niektorého s dokumentárnych filmov o papagájoch Austrálie, tak by ste sa asi nepýtali. Je tam písané alebo spomínané, že je možne vidieť celé hejná anduliek na lánoch obylia. Ja osobne všetkým svojím vtákom obohacujem stravu, okrem tej ktorá je odporúčaná. Vráťme sa k andulkám. Zamiešať im ho môžete, ale je to na nich čo im bude chutiť. Ja osobne im v letnom období pridávam ovos, jačmeň ale v mliečnom stave ( v mäkkom stave pred dozretím ) a iba ten čo si na záhrade vysejem ( nie s polí lebo je striekaný proti škodcom ). Tak isto dostavajú na prilepšenie aj semená našich tráv, kde zozbieram vrchné časti a zviažem do trsov. Je neuveriteľné, ale má odpozorované, že ich uprednostňujú pred ponúkanou stravou a nie lem andulky. Upozorňujem nie je to hlavná zložka potravy!
carmela3
napsal(a):
Prosím dá se použít pro andulky na přilepšenou ječmen jako krmení ? Myslím tím jako zamíchat ho do mixu zrnin? Nikde to nemůžu najít.
Zdravím, použít se samozřejmě dá. Ale pro výskyt růstového inhibitoru, který zpomaluje růst, není zrovna vhodný zvláště na krmení mláďat. Výhodnější je jeho využití například na výrobu sladu (piva) nebo whisky.
saroun
napsal(a):
Zdravím, použít se samozřejmě dá. Ale pro výskyt růstového inhibitoru, který zpomaluje růst, není zrovna vhodný zvláště na krmení mláďat. Výhodnější je jeho využití například na výrobu sladu (piva) nebo whisky.
Raz som toto isté napísal na nemoderku a mali ste vidieť ako ma "odborníci" zvozili, napísal som im, že ak chcú šľachtit trpaslíčie plemená, nech ho podávajú.
saroun
napsal(a):
Dobrý deň, toho rastového inhibítoru sa báť nemusíte.Platí to len pri prevažnom alebo výlučnom skrmovaní jačmeňa. Pokiaľ sa podáva v zmesi iných zrnín tak to neplatí.Čiže v suchom aj naklíčenom stave možno skrmovať,ale len v zmesi s inými zrninami.Otázne je, či ho v suchom stave budú prijímať. Moc ochotne asi nie.Keďže je veľa iných a kvalitnejších zrnín načo špekulovať.
mirči
napsal(a):
Dobrý deň, toho rastového inhibítoru sa báť nemusíte.Platí to len pri prevažnom alebo výlučnom skrmovaní jačmeňa. Pokiaľ sa podáva v zmesi iných zrnín tak to neplatí.Čiže v suchom aj naklíčenom stave možno skrmovať,ale len v zmesi s inými zrninami.Otázne je, či ho v suchom stave budú prijímať. Moc ochotne asi nie.Keďže je veľa iných a kvalitnejších zrnín načo špekulovať.
Kedysi som čítal o jeho škodlivom vplyve na rast. Do zmesiek na výkrm ošípaných sa pridáva v množstve max. 10% a to sa tam ešte pridávajú nejaké stimulátory, ktoré eliminujú jeho nepriaznivé účinky. Vo väčších množstvách sa využíva napr. u králikov pri šľachtení trpaslíčich plemien.
Dovolím si použiť citát z knihy Dathe:Príručka pre chovateľov vtáctva:Jačmeň pravdepodobne obsahuje inhobítor, ktorého účinok možno pozorovať pri sliepkach kŕmených prevažne jačmeňom/ brzdí rast, znášku a zužitkovanie krmiva/. Tento nežiadúci jav sa správnymi zásahmi/ napučaním vo vode, peletovaním, prísadou tukov/ dá odstrániť.Pri obvyklom kŕmení zmesami obilnín sa nevyžaduje nijaká osobitná úprava jačmeňa,aj keby bol jeho podiel vyšší.
mirči
napsal(a):
Dovolím si použiť citát z knihy Dathe:Príručka pre chovateľov vtáctva:Jačmeň pravdepodobne obsahuje inhobítor, ktorého účinok možno pozorovať pri sliepkach kŕmených prevažne jačmeňom/ brzdí rast, znášku a zužitkovanie krmiva/. Tento nežiadúci jav sa správnymi zásahmi/ napučaním vo vode, peletovaním, prísadou tukov/ dá odstrániť.Pri obvyklom kŕmení zmesami obilnín sa nevyžaduje nijaká osobitná úprava jačmeňa,aj keby bol jeho podiel vyšší.
Možno máte pravdu vy, alebo ja, ale i tak nevidím dôvod podávať jačmeň papagájom, keď je veľa iných nutrične hodnotnejších zrnín.
aymara55
napsal(a):
Možno máte pravdu vy, alebo ja, ale i tak nevidím dôvod podávať jačmeň papagájom, keď je veľa iných nutrične hodnotnejších zrnín.
Ak si ešte raz pozorne prečítate moj prvý príspevok,nešlo mi o to aby som vám oponoval a presne toto som v tomto príspevku napísal,že nie je dôvod špekulovať, keď máme veía iných kvalitných zrnín.