Andulky a teplota v zimě

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
18.3.2013 18:58
cisarova.k

XXX.XXX.196.150

Dobrý den,
mám dotaz ohledně teploty, kterou andulky snesou v zimě.
Mám problém s tím, že u nás doma nechtějí podstoupit to,
že by andulka byla v mém pokoji, proto jí chceme umístit
na balkon, je to zasklená lodžie.
Myslíte, že by nebyl problém v tom, kdyby byla andulka
tam? Okolo klece by jsem sala ještě nějaký igelit nebo
něco, aby na ní nefoukalo. Jen se bojím, že by to teplotně
nezvládla. Děkuji za cenné rady!

18.3.2013 19:05
lepy1

XXX.XXX.210.254

A kolik je na balkoně stupňů.Počítám, že ji máte v malé klícce, kde nemá dostatek se proletět a to by mohl být problém.

18.3.2013 19:12
cisarova.k

XXX.XXX.196.150

Klec má 78x48x75cm a je v ní jedna andulka. Na balkoně je momentálně kolem 0-5 C, takže opravdu žádné teplo :-/ U většiny příspěvků čtu, že andulky jsou schopné si zvyknout, samozřejmě musí být klec krytá. Děkuji

18.3.2013 19:17
lupus4

XXX.XXX.252.137

Chov 1 ks je pro anče nepřirozený a pokud je chována na mazlíka, tak se jí tento pro ni nepřirozený stav vynahrazuje pozorností majitele, volným proletem po pokoji atd. atd...
To co vy jí nabízíte za "život" je bohužel bohapusté týrání. Sama v pidi kleci - na balkoně v zimě...
Pokud nemůžu poskytnout jakémuko.li tvoru odpovídající péči, tak ho prostě NECHOVÁM.
Nejlépe by jste udělala, kdyby jste ji někomu věnovala.
Další možnost je udělat jí nejlépe bednovou klec, cca 120 x 60 x 60, nebo voliérku (čím větší , tím lepší) a pořídit jí partnera.
Potom by život na balkoně ve dvojici lépe snášela.

18.3.2013 19:19
lepy1

XXX.XXX.210.254

to ano, normálně mám také andulky venku v kryté voliéře, ale dříve když jsem je měla jen ve skříňové kleci a přes zimu schované v šopce, kde samozřejmě nefoukalo, tak mi některá umřela, tak nevím zda to bylo zimou, že se neproletěli nebo nemoc

18.3.2013 19:55
woodys

XXX.XXX.153.68

Andulka vám pojde!
Tady píšou že je to týrání v tak malé kleci bez prolétnutí, ale jak ji dáte ven bude to pro ni takový teplotní šok, že to nepřežije už nepíše nikdo smajlík

18.3.2013 20:16
lepy1

XXX.XXX.210.254

o tom mluvím, klec si myslím, že je fajn, ale s tím že andulka bude doma ve společnosti a prolétne se, dát ji by nedopadlo dobře, a proč ji nemůžete mít doma?

19.3.2013 13:55
mischel

XXX.XXX.193.2

lupus4 napsal(a):
Chov 1 ks je pro anče nepřirozený a pokud je chována na mazlíka, tak se jí tento pro ni nepřirozený stav vynahrazuje pozorností majitele, volným proletem po pokoji atd. atd...
To co vy jí nabízíte za "život" je bohužel bohapusté týrání. Sama v pidi kleci - na balkoně v zimě...
Pokud nemůžu poskytnout jakémuko.li tvoru odpovídající péči, tak ho prostě NECHOVÁM.
Nejlépe by jste udělala, kdyby jste ji někomu věnovala.
Další možnost je udělat jí nejlépe bednovou klec, cca 120 x 60 x 60, nebo voliérku (čím větší , tím lepší) a pořídit jí partnera.
Potom by život na balkoně ve dvojici lépe snášela.

Dobrý den, naprosto souhlasím. Chudinka andulka sama a ještě v zimě na balkoně...Prosím věnujte ji někomu, kdo jí nabídne lepší a veselejší život.

21.3.2013 18:39
lavacca

XXX.XXX.1.3

cisarova.k napsal(a):
Dobrý den,
mám dotaz ohledně teploty, kterou andulky snesou v zimě.
Mám problém s tím, že u nás doma nechtějí podstoupit to,
že by andulka byla v mém pokoji, proto jí chceme umístit
na balkon, je to zasklená lodžie.
Myslíte, že by nebyl problém v tom, kdyby byla andulka
tam? Okolo klece by jsem sala ještě nějaký igelit nebo
něco, aby na ní nefoukalo. Jen se bojím, že by to teplotně
nezvládla. Děkuji za cenné rady!

jak již psali ostatní, chce to
a) andulku na pobyt venku zvykat už dopředu (žádné vyšoupnout bytovou andulku do takové zimy, ale postupně už dát ven někdy v květnu a nechávat si jí zvyknout)
b) opravdu se přimlouvám za větší klec na ten venkovní pobyt, aby se prolétla a zahřála se.
c) kámoš by jí určitě velmi potěšil, měla by si s kým popovídat, proletěli by se spolu, většinou pak spí i u sebe, když jsou jen 2, takže by se i vzájemně ohřály.

Přidejte reakci

Přidat smajlík