Páni chovatelé představuji Vám nový spúsob skládání volier z hliníkových jeklú 30x30 bez plastových spojek.
Teď jsem ještě dodělal okna do Nitry na zítra tak jsem neměl moc času ale v pondělí budou ty rámy.
aymara55
napsal(a):
Videl som to dnes v Nitre je to pekné, ale veľmi pracné.
Vyvŕtať dve diery podla urezanej šablónky a zošrobovať dvomi šrobmi je pracné?Nemusíte rezať do 45 stupňov,stačí to odrezať na mieru s dierou nahor alebo k podlahe.Inak cena za 1bm je 4,7eur/120kč toho z šrobovacími kanálikmi , a ten obyčajný 3,5 eur/90kč.
kizik
napsal(a):
Vyvŕtať dve diery podla urezanej šablónky a zošrobovať dvomi šrobmi je pracné?Nemusíte rezať do 45 stupňov,stačí to odrezať na mieru s dierou nahor alebo k podlahe.Inak cena za 1bm je 4,7eur/120kč toho z šrobovacími kanálikmi , a ten obyčajný 3,5 eur/90kč.
Samozrejme oveľa ľahšie je robiť s plastovými spojkami, alebo to pozvárať.
aymara55
napsal(a):
Samozrejme oveľa ľahšie je robiť s plastovými spojkami, alebo to pozvárať.
Robím aj zvárané hliníkové rámy a verte mi že to je pracnejšie a drahšie a o plastových spojkách nechcem ani počuť,preto vymýšľam niečo nové.
kizik
napsal(a):
Robím aj zvárané hliníkové rámy a verte mi že to je pracnejšie a drahšie a o plastových spojkách nechcem ani počuť,preto vymýšľam niečo nové.
Ešte niečo proti. Je jasné, že ten profil 30/30mm je kvalitnejší ako bežne používaný 20/20mm, ale je tam 300% percentný rozdiel v cene. 20-ka hliníkový jokel sa predáva max do 40Kč. za bm.
kizik
napsal(a):
Asi je to i 3-krát kvalitnejší,nerozpadne se to na mrazech po pár letech.
Já kupuji jekl za 32 Kč metr. Spojky mám taky levnější to jen tak pro zajímavost. Setkal jste se někdy s někým komu to popraskalo? Zatím jsem se nesetkal s nikým kdo by měl takovou zkušenost. Jinak to že tak vehementně propagujete to s čím jste přišel je spíše kvůli reklamě? Aby se to ujalo a prodávalo? Co je pracnější nařezat profil v nějakém úhlu, navrtat dírky, našroubovat šrouby. A nebo vzít kladívko a šoupnout tam jednoduše spojku? Nic proti, ale přikláním se k názoru, že je to sice pěkné, ale pro mě nepraktické, spojky jsou mnohem praktičtější a pohodlnější práce. Nic proti.
A taky by stálo za uvážení zjistit spotřebu elektriky vynaloženou řezáním, vrtáním a šroubováním aku vrtačkou plus samozřejmě další náklady za šrouby, aby pak ty spojky nevyšly ještě levněji.
kizik
napsal(a):
Asi je to i 3-krát kvalitnejší,nerozpadne se to na mrazech po pár letech.
Hezký večer, tak se taky připojím. Mám voliéry z Al 20 x 20 x 1,5 + spojky od r. 1998 a nevidím nejmenší problém. Naopak, když jsem se stěhoval v r. 2004, tak jsem rozebral a postavil znovu! A pořád drží a spokojenost! Výlety z AL mám 3 x 2 x 1 m. ( d/v/š) Dokonce i 3 x 3 x 2m (d/š/v).
Zdravím Vás,pokud bych neřešil prachy tak bych tutově šel do varianty 30*30*2 profil a svářené.Bez velké polemiky nej varianta na věky.Šroubované alu profily používala jedna polská firma a firma Ronal na vyrobu sprchových koutů.Několik nám jich prošlo rukama a nadšen jsem z toho nebyl.Protože s jeklem 20*20*1,5 a plastovýma spojkama jsem se setkal prvně již před několika lety když kamarád koupil kompletní chovatelské zařízení v německu a tady to znovu složil a slouží mu dodnes tak nejen z ekonomických důvodů volím tento materiál.Jekl je k dostání kolem 30 korun a spojky jsou cenově srovnatelné jako dva nerez šrouby.Tedy uspora je o 75%.Plastová spojka mi praskla jednou a to když jsem dělal oblouky kdy na spojku bylo velké pnutí.Pokud bych býval volil uhlově stavitelné spojky nebo jiny postup tak věřím,že by to bývalo vydrželo i takovy tlak.Rozum by jasně volil svařované rámy pana kirzika ale zkušenosti a prachy hovoří jasně pro 20*20*1,5 a plast.Mějte se.Toulis
hicks
napsal(a):
Já kupuji jekl za 32 Kč metr. Spojky mám taky levnější to jen tak pro zajímavost. Setkal jste se někdy s někým komu to popraskalo? Zatím jsem se nesetkal s nikým kdo by měl takovou zkušenost. Jinak to že tak vehementně propagujete to s čím jste přišel je spíše kvůli reklamě? Aby se to ujalo a prodávalo? Co je pracnější nařezat profil v nějakém úhlu, navrtat dírky, našroubovat šrouby. A nebo vzít kladívko a šoupnout tam jednoduše spojku? Nic proti, ale přikláním se k názoru, že je to sice pěkné, ale pro mě nepraktické, spojky jsou mnohem praktičtější a pohodlnější práce. Nic proti.
A taky by stálo za uvážení zjistit spotřebu elektriky vynaloženou řezáním, vrtáním a šroubováním aku vrtačkou plus samozřejmě další náklady za šrouby, aby pak ty spojky nevyšly ještě levněji.
Ještě jednou nemám nic proti plastovým spojkám,ale ani s nimi už nechci dělat,ani onich slyšet,nepotřebuju to prodávat a představil jsem tyto nové jen jako zajímavost,budu je používat hlavne jako spojnice mezi rámy a na dvířka aby byli ze stejného mat.jako svařené rámy na otázku kolik stojí jsem odpovédel,prosím založte si vlastné téma na plastové spojky ,když dělám 6-metrové rámy jsou pro mě joklíky 20x20 které ohnu v ruce nedostačující,když je mám zdvojovat je lehší našroubovat tenhle pevný..Toť vše.Ještě jednou poprosím o plastových spojkách ve druhém vláknu.Dík.
kizik
napsal(a):
Ještě jednou nemám nic proti plastovým spojkám,ale ani s nimi už nechci dělat,ani onich slyšet,nepotřebuju to prodávat a představil jsem tyto nové jen jako zajímavost,budu je používat hlavne jako spojnice mezi rámy a na dvířka aby byli ze stejného mat.jako svařené rámy na otázku kolik stojí jsem odpovédel,prosím založte si vlastné téma na plastové spojky ,když dělám 6-metrové rámy jsou pro mě joklíky 20x20 které ohnu v ruce nedostačující,když je mám zdvojovat je lehší našroubovat tenhle pevný..Toť vše.Ještě jednou poprosím o plastových spojkách ve druhém vláknu.Dík.
Omlouvám se, že jsem si začal hrát na Vašem písečku já zapomněl, že je to vlastně Vaše vlákno, kde se budou objevovat pouze kladné odpovědi. Za mě ještě jednou palec dolu. Jsem pro to, aby voliéry stáli rychle, kvalitně a za normální peníze a aby se v nich ptáci cítily dobře. A ne aby mě to stálo minimálně 4x dráž. Nejsem podnikatel jako někdo. Voliéry se spojkami si postaví snadno i laik, nebo ženská což je opět plus a je především dobře, že si to lidi můžou postavit samy a ne, aby to za ně dělala firma a chtěla za to nehorázný peníze.
Odvedl jste pěknou práci, ale pro mnohé chovatele je to zbytečně složité a drahé.
astrildii
napsal(a):
To přece bez svářečky nejde šroubovat ?? Když tam nenavaříte protikus,tak to nemáte do čeho zašroubovat . Jak to teda je ??
V jekloch jsou šroubovací kanály ,do nich šroubujete ,zítra udelám z toho rámy bude to tam podrobněji.
hicks
napsal(a):
Omlouvám se, že jsem si začal hrát na Vašem písečku já zapomněl, že je to vlastně Vaše vlákno, kde se budou objevovat pouze kladné odpovědi. Za mě ještě jednou palec dolu. Jsem pro to, aby voliéry stáli rychle, kvalitně a za normální peníze a aby se v nich ptáci cítily dobře. A ne aby mě to stálo minimálně 4x dráž. Nejsem podnikatel jako někdo. Voliéry se spojkami si postaví snadno i laik, nebo ženská což je opět plus a je především dobře, že si to lidi můžou postavit samy a ne, aby to za ně dělala firma a chtěla za to nehorázný peníze.
Odvedl jste pěknou práci, ale pro mnohé chovatele je to zbytečně složité a drahé.
Rám voliery bez pletiva 4m délka,2m výška a 1m šířka s metrovými dvířky vyjde s těhle profilú na 5000,-kč,je to podle Vás drahé když je to z jeklu 30x30.
kizik
napsal(a):
Dobry den,
v cem je jednoduzsi navrtat nekolik sroubu do dvou profilu pri zdvojeni nez pouzit vami popsany profil?
A jeste otazka. Kdyz delate sesti metrove ramy to je delate z jednoho kusu a pak jen do nich vkladate vzpery a ty svarite, nebo to delate na vice dilu? Dekuji za odpoved.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu
astrildii
napsal(a):
Tak to bez svářečky nejde ?? Když tam musíte navařit protikus , tak je to pracné a složité . To už je jedoduší navařit rámy a potom sešroubovat , ne ?? A je to 100 x pevněší . Můj názor
Žádnou svářečku nepotřebujete,jekl provrtáte durch a sešroubujete s protikusem.
smidla
napsal(a):
Dobry den,
v cem je jednoduzsi navrtat nekolik sroubu do dvou profilu pri zdvojeni nez pouzit vami popsany profil?
A jeste otazka. Kdyz delate sesti metrove ramy to je delate z jednoho kusu a pak jen do nich vkladate vzpery a ty svarite, nebo to delate na vice dilu? Dekuji za odpoved.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
Dvakrát jsem dělal 6-metrové v kusu ale už i kvúli převozu autem je to problém teď max.5-metrové a delší jen ze dvou částí a otázce ohledně 20x20už se nevyjadřuju,prostě jsou tenký a na větších volierách neestetické.
kizik
napsal(a):
Rám voliery bez pletiva 4m délka,2m výška a 1m šířka s metrovými dvířky vyjde s těhle profilú na 5000,-kč,je to podle Vás drahé když je to z jeklu 30x30.
Za 5000 Kč mám 155 metrů profilu 20 x 20 bez spojek. Z toho udělám 3 voliéry o velikosti 3x1 m x 2m výška. Ze všemi příčkami (kvůli stabilitě) i dvířkami. Je to podle Vás výhodnější? Nezlobte se už vám zde nebudu reagovat jak jsem psal pěkná, ale drahá a zbytečně složitá práce, vhodná tak pro podnikatele, nebo lidi co mají tučná konta. Ať se Vám daří.
hicks
napsal(a):
Za 5000 Kč mám 155 metrů profilu 20 x 20 bez spojek. Z toho udělám 3 voliéry o velikosti 3x1 m x 2m výška. Ze všemi příčkami (kvůli stabilitě) i dvířkami. Je to podle Vás výhodnější? Nezlobte se už vám zde nebudu reagovat jak jsem psal pěkná, ale drahá a zbytečně složitá práce, vhodná tak pro podnikatele, nebo lidi co mají tučná konta. Ať se Vám daří.
No chvála bohu už tu nebudete s těmi joklíky oponovat,je těžké pochopit že to chci dělat masivnější,kvalitněji a jinak než ostatní ,kvalita se časem uplatní,tomu věřím,a chovatelé si mezi sebou řeknou kdo a jak tomu věřte,pane ja se s Vámi nechci přít mám za sebou mimo jiné i opičí pavilon o rozloze 2000 m2 tak myslím že tomu trochu rozumím, ať se daří i Vám.
Dobry den,
chapu nazory obou stran. Dodavatel ma zajem udelat dilo kvalitne, aby se za svou praci nemusel stydet a hlavne aby mel sanci dostat praci dalsi.
Objednatel ma snahu snizit naklady.
Oboje dohromady nejde a tak je potreba najit vhodny kompromis. Svarovat hlinik si muze malokdo, takze na to ke zapotrebi dodavatel. Je zde predstavena alternativa se srouby misto svaru. Jak moc je to pracne je nepodstatne pokud si to dela clovel sam. Jak potom vypada vysledek je vec jina.
Je taky potreba si rict, ze voliera 4 x 2 x 1 je neco jineho jak pavilon s 2000m2. A take material bude jiny.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
Dnes jsem skusil z toho jenom rám,neni to složité jak se někomu na první pohled zdá,do vrchního a spodního rámu po osm dírek a sešroubovat,já jsem to na poprvé zmákonul za 30 min a vypadá to pěkne,jsem s tím spokojen takže tento pevný rám 3m x 2m podotýkám z jeklu 30x30 vyjde i sprací na 1500,-kč.
T-éčkový a ted jdu skusit nějakou sestavu čtyř volier vedle sebe,co by to vyšlo
Dobry den,
ikdyz Vas spoj vypada opravdu perfektne, nepredpokladam ze by chovatele udelali take tak pekny a presny spoj. Co si budeme namlouvat, i mistr tesar se nekdy utne. Co udela voda ktera takovym nepresnym spojem zatece dovnitr?
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
smidla
napsal(a):
Dobry den,
ikdyz Vas spoj vypada opravdu perfektne, nepredpokladam ze by chovatele udelali take tak pekny a presny spoj. Co si budeme namlouvat, i mistr tesar se nekdy utne. Co udela voda ktera takovym nepresnym spojem zatece dovnitr?
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
Ze spodu vrtám odtokové díry,jenomže to už Vám prozrazuji moje vychytávky,jsem zvěďav jestli to dělají mistři který montují s jinačím druhem hliníku,pak to roztahuje jekle a celé se to heglá,ale většina vyteče cez nity,texy či spoje , a k těm spojúm,nemám pilu nic moc extra ale vypadá to fakt perfektne.
imkas100
napsal(a):
Ahoj všem za mě znova říkám že se mi to moc líbí a složité mi to taky nepříde samozdřejmě musíte mít pilu na hliník.jediný co mě trochu odrazuje je cena za profil i tak to asi prubnu Jindra
Nemusíte mít pilu,jenom AKU dotahovačku, v té ceně 120,-kč za metr je i naŕezání a vyvrtání dír,vy si to doma jenom složíte nebo já složím hotové rámy to je také v té ceně a doma se natahá pletivo kdo jaké chce.Po dohodě to múžu i dovést kamkoliv.
Dobrý den .Nevěděl sem ,že na trhu je takový profil jeklu .Když je ten kanálek po celé délce , tak v tom nevidím žádný problém . Každý zručný kutil s tímto profilem může pracovat a nemusí mít žádné speciální vybavení .Musím Vás tímto pochválit a přeji mnoho spokojených zákazníků ( chovatelů )
Tak jsem skusil sestavu tří volier vedle sebe a vyjde komplet i s prací na 13 500,-kč .
Tak já myslím že za tři hliníkové voliery 1m šířka x 2m výška x 3m délka z jeklu 30x30 to neni prehnané.
svetopicek
napsal(a):
Dobrý den moc se mi to líbí ale jak to je s cenou tedy za rám je to 1500kč 3na 2 metry tak že tady je 5 rámů po 1500 kč to je 7500kč a ten přední rám je za 6000kč?
Na obyčejném holém rámu jsou vrchní i spodní bez kanálkú ale na té sestavě aby byla celá sešroubovatelná je většina těch šroubovaných,ajo ten přední rám vyjde skoro 3x dráž,na holém rámu je 14bm natom předním 29bm plus třikrát víc práce.
svetopicek
napsal(a):
to sice ano ale na těch 4 dílcích je ušetřeno 16 bm hliniku pokud dobře koukám tak že to je na celek 83bm po 120 kč v tom jste psal že je práce a svrtání tak že cca 9960kč + tedy panty a petličky.
Ale nepleťte sem holý rám,který se dělá na dorazoch podle šablony se sestavou která dá celý den práce,na holém rámě který delám podle šablony,jsem ochoten téch pár dír oželet,ta cena 120,-kč byla na téch rámech ne na sestavě,spájíte dvě rozdílné věci.Ale když už jste sa tak do toho tak vžil dám Vám ji v akci za 11000,-
Dobry den,
co bytostne nesnasim je prekotne slevovani. To je stejne jako kdybyste rekl prvni cenou jsem vas chtel natahnout, ted dam lepsi. Ovsem nikdo nerekl ze to je posledni a tudiz konecna.
Osobne si myslim ze takovymto jednanim si zakazniky spis odradite nez ziskate. Tedy alespon v mem pripade urcite!
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
smidla
napsal(a):
Dobry den,
co bytostne nesnasim je prekotne slevovani. To je stejne jako kdybyste rekl prvni cenou jsem vas chtel natahnout, ted dam lepsi. Ovsem nikdo nerekl ze to je posledni a tudiz konecna.
Osobne si myslim ze takovymto jednanim si zakazniky spis odradite nez ziskate. Tedy alespon v mem pripade urcite!
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
Pane Smidla,nejsem trouba ,ten pán stále napadal cenu,a když jsem tu sestavu navrhnul za tu jeho co vypočet,víc se neozval,takže to byl z druhé strany barikády,jestli víte co tím myslím (tzv.spojkař)a ta sestava je dávno objednaná bez akce,chtěl jsem jenom vědet co je zač.
Pane cenu jsem nenapadal,jen jsem se ptal a počítal nahlas,nejsem na žádné straně ,loni jsem zařízení dostavěl,chováme jiná zvířata ale i tento material mě zaujal a pokud jste si nevšiml tak jsem napsal že ta práce je pěkná,uváděl jste cena 120 kč s prací tak jsem jen kalkuloval toť celé.Omlouvám se že Vás to dotklo
Na podzim si chci postavit nové voliéry, ještě nejsem plně rozhodnut přesně z čeho. Když jsem si ale nyní spočítal, že bych Vámi uváděné voliéry postavil z profilu 25x25x2 mm a tyče spojil plastovými spojkami. Tak mi cena vychází výrazně levněji a sice 5500,-. Cena 120,-/bm se téměř rovná ceně nerezu (30x30x1,2 mm 1m=1,11 kg) a ten už je většinou opravdu navždy. Cena materiálu v nerezu mi vychází 10 800 vč. dph + připočíst cenu za svařování. Marže 45,- na metr, kterou na hliníkovém profilu máte mi přijde opravdu nekřesťanská.
kizik
napsal(a):
Ale nepleťte sem holý rám,který se dělá na dorazoch podle šablony se sestavou která dá celý den práce,na holém rámě který delám podle šablony,jsem ochoten téch pár dír oželet,ta cena 120,-kč byla na téch rámech ne na sestavě,spájíte dvě rozdílné věci.Ale když už jste sa tak do toho tak vžil dám Vám ji v akci za 11000,-
Takže nadsazeno o 2500kč,no i takhle se dá vydělávat.K.
josefodehnal
napsal(a):
Na podzim si chci postavit nové voliéry, ještě nejsem plně rozhodnut přesně z čeho. Když jsem si ale nyní spočítal, že bych Vámi uváděné voliéry postavil z profilu 25x25x2 mm a tyče spojil plastovými spojkami. Tak mi cena vychází výrazně levněji a sice 5500,-. Cena 120,-/bm se téměř rovná ceně nerezu (30x30x1,2 mm 1m=1,11 kg) a ten už je většinou opravdu navždy. Cena materiálu v nerezu mi vychází 10 800 vč. dph + připočíst cenu za svařování. Marže 45,- na metr, kterou na hliníkovém profilu máte mi přijde opravdu nekřesťanská.
Proboha s čeho ste vyčet tu marži,teda takovou mít,vy víte pořizovací cenu toho šroubovacího jeklu?To je někdy k zamyšlení jak mají lidi kteří si vydedukujou cenu hned všechno přepočteno.
kizik
napsal(a):
Neni tam nic nadsazeno ,je to moje první sestava s těhle profilú a jsem sní velice spokojen a nadšen a když budu chtít tuhle prvou dám i jako vzorku zdarma takovou mám radost že to tak pěkně s toho jde dělat.
Až Vás popadne ta radost tak mi dejte vědět já skočim do auta a jedu pro ni.
Dobry vecer,
je tristni jak se muze diskuse zvrtnout. Jeste ze to zadavatel zvlada s nadhledem. Co mne vsak zarazi je, ze v jednom prispevku napise ze jiz je sestava prodana a v dalsim o nekolik prispevku pozdeji sestavu nabizi jako vzorovou.
Nechci vypadat jako skarohlid. Je to uz podruhe co jsem v podstate napadnul zadavatele. Jen mam v posledni dobe opravdu bohate zkusenosti co se nacenovani zakazek tyce. A ze jsme jich zadavali pozehnane.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
toulis
napsal(a):
Dobry den,take u sebe klidně udělám vzorkovnu.Potřeboval bych tak 4 vzorky 5*2*2 na začátek)))))Ne samo si dělám legraci ale uvažuju o tom víc a víc.Je to sice dražší ale kvalita je určitě neoddiskutovatelná.
Toulis
No jo a víte co to je pro mě,když mám voliery ze dřeva a v hlavě krásné PUR-zimoviště a hliníkové voliery překryto lexanem-speciální IR-kou pod kterou neni sparno a všechno to vím udělat,ale musí ještě 2-3 roky vydržet a potom to taky předělám,nejprv musí být bazén ať mám doma klid.
smidla
napsal(a):
Dobry vecer,
je tristni jak se muze diskuse zvrtnout. Jeste ze to zadavatel zvlada s nadhledem. Co mne vsak zarazi je, ze v jednom prispevku napise ze jiz je sestava prodana a v dalsim o nekolik prispevku pozdeji sestavu nabizi jako vzorovou.
Nechci vypadat jako skarohlid. Je to uz podruhe co jsem v podstate napadnul zadavatele. Jen mam v posledni dobe opravdu bohate zkusenosti co se nacenovani zakazek tyce. A ze jsme jich zadavali pozehnane.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
Pane Smidla objednaná,objednaná ne prodaná v tom je rozdíl.Ale teď v tuto hodinu múžu říct že již i prodaná i s potáhnutým pletivem 19 x 19 x 2,05 ESAFORT.
kizik
napsal(a):
Pane Smidla objednaná,objednaná ne prodaná v tom je rozdíl.Ale teď v tuto hodinu múžu říct že již i prodaná i s potáhnutým pletivem 19 x 19 x 2,05 ESAFORT.
Dobrý den, trošku odbočím ale zeptám se Vás, v jaké kvalitě je pletivo Esafort, prý je plně srovnatelné s Betafence. Děkuji
zako
napsal(a):
Dobrý den, trošku odbočím ale zeptám se Vás, v jaké kvalitě je pletivo Esafort, prý je plně srovnatelné s Betafence. Děkuji
ESAFORT 100%-ní kvalita pozinku i co se týče tahaní,tohle pletivo Vám neuhne,múžu jenom doporučit,neexistuje v balíku nějaký kaz v porovnání s BETAFENCE to jisté či ne lepší.
kizik
napsal(a):
Tak jsem skusil sestavu tří volier vedle sebe a vyjde komplet i s prací na 13 500,-kč .
Vážený pane Pekar,
nedalo mi to a zkusil jsem si propočítat tu Vaši sestavu.
Kdybych ji vyrobil přesně tak, jak ji máte nafocenou z hliníkového jeklu 25/25/2mm spojenou plastovými spojkami, tak mě cena vychází i s prací na 6 500,-Kč. Samozřejmě bez pletiva.
Kdybych tuto sestavu vyrobil z profilu 20/20/1,5mm s přidanýma příčkama po jednom metru, tak mi tato sestava vyjde i s prací na 5 500,-Kč.
Myslím si, že ta Vaše cena, i když je to z profilu 30/30 je hodně nadsazena. Vzhledem k tomu, že je hodně chovatelů, kteří se dívají po ceně, tak s tím moc šancí mít nebudete.
To je můj názor.
S pozdravem
Barvík Jan
j.barvik
napsal(a):
Vážený pane Pekar,
Kdybych ji vyrobil přesně tak, jak ji máte nafocenou z hliníkového jeklu 25/25/2mm spojenou plastovými spojkami, tak mě cena vychází i s prací na 6 500,-Kč. Samozřejmě bez pletiva.
Kdybych tuto sestavu vyrobil z profilu 20/20/1,5mm s přidanýma příčkama po jednom metru, tak mi tato sestava vyjde i s prací na 5 500,-Kč.
Myslím si, že ta Vaše cena, i když je to z profilu 30/30 je hodně nadsazena. Vzhledem k tomu, že je hodně chovatelů, kteří se dívají po ceně, tak s tím moc šancí mít nebudete.
To je můj názor.
S pozdravem
Barvík Jan
Pane Barvik,je mi k popukání ,myslím že 30ks objednaných voliér,samozŕejmé jiných než je tato,během necelého týdne hovoří za vše,tímto končím tuto diskuzi,od spojkařú jsem čekal útoky a na rozdíl od Vás netelefonuji zákazníkúm a nehaním Vaše profili jak to děláte VY.To je múj poslední příspěvek v tomto vlákně.Gro mojí práce nejsou voliery,ty dělám pro potěšení a stále něco vylepšuji.Děkuji za upozornění ať se Vám daří.
Překrytí bazénú,střešní světlíky,hausboty či přístřešky to je moje práce ať máte co přepočítávat
kizik
napsal(a):
Překrytí bazénú,střešní světlíky,hausboty či přístřešky to je moje práce ať máte co přepočítávat
Tak ještě jednou ať se Vám daří.
Mimochodem ta matrice cez kterou se hliník tlačí vyšla na 50 000,-kč ,musím namontovat tonu těhle profilú,to znamena 300ks 6m tyčí aby se mi vrátil počáteční vstup až pak možná něco vydělám,ať něco počítám i já.Tímto vážne končím,všem slušným a nezávistivím zdar.
kizik
napsal(a):
Mimochodem ta matrice cez kterou se hliník tlačí vyšla na 50 000,-kč ,musím namontovat tonu těhle profilú,to znamena 300ks 6m tyčí aby se mi vrátil počáteční vstup až pak možná něco vydělám,ať něco počítám i já.Tímto vážne končím,všem slušným a nezávistivím zdar.
Nenechte se otrávit, ať se daří.
kizik
napsal(a):
Pane Barvik,je mi k popukání ,myslím že 30ks objednaných voliér,samozŕejmé jiných než je tato,během necelého týdne hovoří za vše,tímto končím tuto diskuzi,od spojkařú jsem čekal útoky a na rozdíl od Vás netelefonuji zákazníkúm a nehaním Vaše profili jak to děláte VY.To je múj poslední příspěvek v tomto vlákně.Gro mojí práce nejsou voliery,ty dělám pro potěšení a stále něco vylepšuji.Děkuji za upozornění ať se Vám daří.
Vážený pane Pekar,
asi jste mě nepochopil! Já jsem nikde nuváděl, že na Vašich spojích je něco špatného! Já nemám nic proti Vám ani proti Vaší práci. Já jsem jenom porovnával jiné cenové možnosti s podobným výsledkem.
Nechtěl jsem dále reagovat na Vaše příspěvky, ale musím! Jelikož jste mě napadnul, že já telefonuji zákazníkům a haním Vaše profili!!!
Když už jste mě tady veřejně napadnul, tak bych byl rád, aby jste tady uvedl minimálně jeden případ, kdy jsem měl tohle prohlásit!!!
Já o tom nic nevím. Napadnout někoho je jednoduché! Myslím, že by to zajímalo i ostatní. Aby jsme měli jasno!
S pozdravem
Barvík Jan
j.barvik
napsal(a):
Vážený pane Pekar,
To je můj názor.
S pozdravem
Barvík Jan
Zdravím,tak si myslím,že kdo počítá každou korunu,tak již ví,z čeho stavit,A jak je vidno,ať už pan Kizik dělá pěknou práci,tak jak je z jeho další diskuze patrno,má ceny nadsazené.Proto všem chovatelům,kteří staví voliéry,přeji šťastnou volbu.K.
Dobry vecer,
i ja jsem toto tema povazoval jiz za pase, zvlaste po obvinovani z toho ci onoho.
Nejdrive jedna dulezita vec. Kazdy podnikatel si muze nastavit ceny takove, jake chce. Je uz jen ciste na zakaznicich, jestli takove zbozi ci sluzby koupi.
Zadavatel tu predstavil alternativu k svarovani a plastovym spojkam. Timto melo cele tema skoncit, maximalne nejaka debata okolo. Ze se to cele zvrtne kolem ceny je u nas jev bezny, ale ze to skonci u obvinovani, to je opet z toho spatneho konce.
Ja jiz mam vybrano. Jelikoz si nemyslim ze bych dokazal rezat tak presne spoje a hodlam si stavet sam, volim plastove spojky. Tedy pokud se neukaze neco jineho, lepsiho a dostupneho nez zacnu se stavbou.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
Dobry den chcem sa vas spytat na cenu toho pletiva 19 x 19 x 2,05 ESAFORT kolko vide balik 25m? a aby som nebol od temy tak tie vase profily schvalujem a ak dovolia financie tak si dam urobit vonkajsie vilety u vas len vaham ci zvarovany hlinik alebo montovany.dakujem za odpoved a prajem vela objednavok
smidla
napsal(a):
Dobry vecer,
i ja jsem toto tema povazoval jiz za pase, zvlaste po obvinovani z toho ci onoho.
Nejdrive jedna dulezita vec. Kazdy podnikatel si muze nastavit ceny takove, jake chce. Je uz jen ciste na zakaznicich, jestli takove zbozi ci sluzby koupi.
Zadavatel tu predstavil alternativu k svarovani a plastovym spojkam. Timto melo cele tema skoncit, maximalne nejaka debata okolo. Ze se to cele zvrtne kolem ceny je u nas jev bezny, ale ze to skonci u obvinovani, to je opet z toho spatneho konce.
Ja jiz mam vybrano. Jelikoz si nemyslim ze bych dokazal rezat tak presne spoje a hodlam si stavet sam, volim plastove spojky. Tedy pokud se neukaze neco jineho, lepsiho a dostupneho nez zacnu se stavbou.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
Zdravím,nevidím "obviňování z toho či onoho"spíš si myslím,že se tu ukázaly alternativy,které jsou potřeba vědět,zvláště pro ty,kteří si staví nové voliéry.Ti kteří "nehledí na korunu"můžou zvolit hliníkové profily s nerezovými šrouby,a ti (myslím,že v naší republice je jich většina),kteří se snaží spojit koníčka s tím,aby tím nezatěžovali(finančně)rodinu,hledají,co nejlevnější řešení.Ono,když si tuhle diskuzi přečtete od začátku,tak uvidíte že,kromě dobrého nápadu,jde tu hlavně o reklamu.A myslím si,že pokud tento nápad,by byl tak převratný,tak by se tu nemusel prezentovat v té podobě,v jaké se zadavatel,tu snaží ukázat a přesvědčit všechny o její dokonalosti a nezbytnosti.Kika.
kkki
napsal(a):
Zdravím,nevidím "obviňování z toho či onoho"spíš si myslím,že se tu ukázaly alternativy,které jsou potřeba vědět,zvláště pro ty,kteří si staví nové voliéry.Ti kteří "nehledí na korunu"můžou zvolit hliníkové profily s nerezovými šrouby,a ti (myslím,že v naší republice je jich většina),kteří se snaží spojit koníčka s tím,aby tím nezatěžovali(finančně)rodinu,hledají,co nejlevnější řešení.Ono,když si tuhle diskuzi přečtete od začátku,tak uvidíte že,kromě dobrého nápadu,jde tu hlavně o reklamu.A myslím si,že pokud tento nápad,by byl tak převratný,tak by se tu nemusel prezentovat v té podobě,v jaké se zadavatel,tu snaží ukázat a přesvědčit všechny o její dokonalosti a nezbytnosti.Kika.
Dobry den pane Kila,
ze jde o reklamu je jasne, ja v tom nevidim problem. Kdo si zvoli jaky typ profilu, material a celkove provedeni je jeho vec.
Ja spis narazim na obvinovani z telefonovani zakaznikum, ktere tu padlo v jednom z poslednich prispevku a na ktere ragoval ten kdo byl obvinen. nevim v jakem jsou tito panove vztahu a neminim to ani zjistovat. Jen si myslim ze sem to nepatri. A jak reagoval zadavatel pomerne v s nadhledem, tak timto se u mne propadl. Tot vse.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
kizik
napsal(a):
ESAFORT 100%-ní kvalita pozinku i co se týče tahaní,tohle pletivo Vám neuhne,múžu jenom doporučit,neexistuje v balíku nějaký kaz v porovnání s BETAFENCE to jisté či ne lepší.
Autor
Dobry den chcem sa vas spytat na cenu toho pletiva 19 x 19 x 2,05 ESAFORT kolko vide balik 25m? a aby som nebol od temy tak tie vase profily schvalujem a ak dovolia financie tak si dam urobit vonkajsie vilety u vas len vaham ci zvarovany hlinik alebo montovany.dakujem za odpoved a prajem vela objednavok
smidla
napsal(a):
Dobry den pane Kila,
ze jde o reklamu je jasne, ja v tom nevidim problem. Kdo si zvoli jaky typ profilu, material a celkove provedeni je jeho vec.
Ja spis narazim na obvinovani z telefonovani zakaznikum, ktere tu padlo v jednom z poslednich prispevku a na ktere ragoval ten kdo byl obvinen. nevim v jakem jsou tito panove vztahu a neminim to ani zjistovat. Jen si myslim ze sem to nepatri. A jak reagoval zadavatel pomerne v s nadhledem, tak timto se u mne propadl. Tot vse.
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
Souhlasím s Vámi,že to na tuhle diskuzi,určitě nepatří,jenže nikdo neví,co ti dva mezi sebou mají,možná je to jen konkureční boj,ale tohle je diskuze k papouškům,tudíž to tu nemá co dělat.Kika.
BAPA

XXX.XXX.149.44
Zajímalo by mě kde se ten AL šroubovací jekl dá koupit?
Dík za info.