PROSIM O RADU ohladom zaka !!!! :(

Přidejte téma Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.4.2013 19:40
lollienka21

XXX.XXX.143.101

Prosím Vás, potrebovala by som radu. Mám doma týždeň samičku žaka kongo, ktorá ma 3,5 mesiaca. Mám takú otázku.. Celý deň som s ňou doma, venujem sa jej,.... celé doobedie je úplne ok, hraje sa, papá, píska si, spí, je atď, ale akonáhle padne 17 hod. tak sa posadí na misku, opre si hlavu o mriežky, s jednou nohou sa drží na miske a s druhou škrábe po okraji misky, ale nonstop bez prestávky. jediné čo zaberá na to, aby prestala, a to som skúšala všemožne, keď jej zakrijem klietku s dekou, potom prestane a začne jesť, potom sa aj zahrá a spí. Neviem, či je to v poriadku.. nikto mi nevie poradiť. pýtala som sa aj chovateľa, od ktorého som ju kúpila a on tvrdil, že to robia, keď sú nervózni. Ale podľa mňa nemá byť z čoho, celý deň sa jej človek venuje, aj ju vždy poobede pustíme nech si zalieta a večer ako by sa zmenila na úplne iného tvora. Viete poradiť čo robiť, aby to nerobila? alebo aspoň prečo to robí? PROSÍM!!! :(

8.4.2013 20:01
cone

XXX.XXX.156.5

Dobrý den, nedělejte nic, žakové nebo i pap. konžští - ručně dokrmováni - to v raném věku dost často dělají, ono to u některých jedinců přejde samo, jiní si tento zlozvyk ponechají i v dospělosti a hrabou v miskách s krmením, jsou schopni většinu krmiva z misek vyházet.
Nyní dokrmuji pap, konžského, který to u nějaký týden dělá také, nyní je dvanáctitýdenní.

Přidejte reakci

Přidat smajlík