Papoušek andulka vlnkovaná/francouzská nemoc opeření

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
14.4.2013 14:04
franco257

XXX.XXX.20.79

Dobrý den Mohl by mi někdo s chovatelů poradil s výše zmíněnou nemocí a ne ročního samečka andulky která se projevila při letosním teprve druhém přepeřováni.Dá se to nějak léčit nebo ke to nevyléčitelné a pták je na utracení.Tu poslední možnost bych opravdu nerad ale pokud by nebylo zbytí ...trápit bych ho nenechal.Zatím se to projevilo počátečním zbarvením nechutenstvím podrážděností a změnou opeření od ozobí přes hlavičku do celecelecelého těla.prosím poradíte mi někdo.Děkuji fcMB

14.4.2013 16:16
carmela3

XXX.XXX.155.190

franco257 napsal(a):
Dobrý den Mohl by mi někdo s chovatelů poradil s výše zmíněnou nemocí a ne ročního samečka andulky která se projevila při letosním teprve druhém přepeřováni.Dá se to nějak léčit nebo ke to nevyléčitelné a pták je na utracení.Tu poslední možnost bych opravdu nerad ale pokud by nebylo zbytí ...trápit bych ho nenechal.Zatím se to projevilo počátečním zbarvením nechutenstvím podrážděností a změnou opeření od ozobí přes hlavičku do celecelecelého těla.prosím poradíte mi někdo.Děkuji fcMB

Proč myslíte, že je to francouzké pelichání? Vyfoťe letky a ocas, já myslím, že to peří na hlavě, je nové peří, pták přepeřuje, ale samozřejmě se můžu mýlit, chtělo by to lepší foto celého ptáčkasmajlík

14.4.2013 18:59
franco257

XXX.XXX.20.79

Moc děkuji za odpověd´.Nazval jsem to tak proto že to je jediný název který jsem v dostupné průměrné literatůře našel.Zatim to je plně vidět pouze na hlavičce a ta byla vyfocena jinde se to teprve vyvíjí a to zatím není možné nafotit.Takto to foto na první pohled vypadá jakoby byl po koupeli ale při větším přiblížení je poznat že mu místo zapouzdřeného peří rostou jen růžová až krvavá brka podobná spíš trnům a to se pomalu šíři od ozobi a hlavičky po celém opeření....

14.4.2013 18:58
franco257

XXX.XXX.20.79

Moc děkuji za odpověd´.Nazval jsem to tak proto že to je jediný název který jsem v dostupné průměrné literatůře našel.Zatim to je plně vidět pouze na hlavičce a ta byla vyfocena jinde se to teprve vyvíjí a to zatím není možné nafotit.Takto to foto na první pohled vypadá jakoby byl po koupeli ale při větším přiblížení je poznat že mu místo zapouzdřeného peří rostou jen růžová až krvavá brka podobná spíš trnům a to se pomalu šíři od ozobi a hlavičky po celém opeření....

14.4.2013 19:31
carmela3

XXX.XXX.155.190

Francouzké pelichání se většinou vyskytuje u mláďat, které jsou těsně před výletem, kde jim vypadávají ocasní pera a letky na křídlech. U vaší andulky ač se mi zdá kolem hlavičky zvláštně opeřená nebo se mi to možná jen zdá/má delší peří/ bych řekla, že se přepeřuje. Tyhle ostny mají i moje andulky.

14.4.2013 20:20
vmakovicky

XXX.XXX.60.198

Mne to nepripadá ako nemoc ale preperovanie čiastočnej andulky chryzantémy.

18.4.2013 00:48
aymy

XXX.XXX.40.53

Že je podrážděný, to je u pelichání zcela normální. Že by trpěl podvýživou, na to taky nevypadá. To rosení a koupání taky pomáhá, péřová pouzdra jsou měkčí a lépe se mu vydrolí. Až peří doroste, nafoťte ho pěkně suchého. Určitě to bude pěkný pták. Pěkný den.

Apolena

26.10.2015 20:14
Apolena

XXX.XXX.243.171

Chudák!

27.10.2015 10:27
stepka

XXX.XXX.225.10

Je to ne moc povedený "vystavák" zřejmě typu "buf" proto takové problémy s přepeřováním a dá se předpokládat, že vysokého věku se taky nedožije

27.10.2015 18:31
olgasvarhova

XXX.XXX.112.238

Mám obyčejnou andulku, samce, také mi tak přepeřoval, byl nervozní, nebyl ve své kůži po pár dnech je pět veselý.Nejedná se o fr.pelychání, nebojte se.

Přidejte reakci

Přidat smajlík