Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
24.4.2013 13:00
vendelin28

XXX.XXX.21.160

Dobry den poradí mě někdo co mám dělat když mají mladé andulky v budce rozjete nožky do boku děkuji.smajlík

juro222

25.4.2013 08:33
juro222

XXX.XXX.71.211

Dobrý deň, to je veľmi slabá informácia. Sú na tom všetky rovnako? Ako sú staré ? Majú alebo nemajú zvesené krídla? Máte na dne búdky priehlbinku? Až keď odpoviete aspoň na tieto otázky je možné približne určiť problém. A pokiaľ je to ešte u mladých do jedného týždňa a nie je v búdke priehlbinka, tak ich roztlačila samica keď zahrievala mladé, ale môže to byť aj spôsobené chorobou. Bez informácií tu pomoc nenájdete! Nemajú Vám čo poradiť! Ani ja vám nemám ako poradiť. smajlík

25.4.2013 11:26
saluki

XXX.XXX.38.103

Ahoj, vkládám odkaz na podobnou diskusi, třeba tam najdete odpověď. Opravdu záleží v jakém věku jste to u mláďat zjistil. Pokud jsou ještě v budce a klouby se teprve dotvářejí, nožky zafixujte. Pokud ale již andulky jsou venku, nezbyde vám nic jiného, než zjistit, zda jsou schopné života ve volieře. Mě se třeba jeden sameček držel na bidle jen jednou nožkou, žil bez problému, i odchovával. Soused má anduláčka s pahýlky nohou po omrznutí a taky funguje vcelku normálně.

Příčin může být několik. Strava chudá na vápník, přílišné sezení samičky, a v neposlední řadě třeba i neprokázaně dědičnost.

https://www.ifauna.cz/okrasne-ptactvo/forum/r/detail/723222/rozjete-nozky-a-dedicnost

25.4.2013 13:19
vendelin28

XXX.XXX.15.32

Děkuji andulata mají tak deset dní před vylétnutím od prvního dne dostávají vajíčko a klíčený zrní taky pampelišku tak to je asi zalehla ta samička nu což začátky jsou těžký.smajlík

25.4.2013 21:19
1ms1mm

XXX.XXX.221.102

Zdravím, mne sa to tiež raz stalo a jeden pán mi poradil aby som zdrsnil dno búdky a odvtedy sa mi nič podobné nestalo.

26.4.2013 07:43
saluki

XXX.XXX.6.82

vendelin28 napsal(a):
Děkuji andulata mají tak deset dní před vylétnutím od prvního dne dostávají vajíčko a klíčený zrní taky pampelišku tak to je asi zalehla ta samička nu což začátky jsou těžký.smajlík

Nezoufejte, příště to bude lepší. Dávejte taky něco bohatého na vápník, třeba drcené vaječné skořápky, sepiovou kost koupíte ve zverimexu. Prohlédl jste si to forum na odkazu? Nožky jim zkuste zafixovat, za trochu práce to stojí. Třeba se to srovná alespoň tak, aby mohly nožky používat. Ale připravte se také na možnost, že je rodiče poté kvůli Vašemu zásahu přestanou krmit nebo je dokonce zlikvidují. Je na vás posoudit, jak moc mají nožky nepoužitelné pro další život bez zásahu. Někdo se s mladými piplá, jako já smajlík, a někdo je raději zlikviduje rovnou, aby se netrápila. Taková mláďata jsou většinou neprodejná, i když později klidně odchovávají zdravé mladé.

26.4.2013 09:31
vendelin28

XXX.XXX.14.32

Tak jsem jim to omotal a uvidím mají to jenom tři ze šesti ostatní jsou v pořádku dosipal jsem piliny až vyletí tak jim skusím na dno nalepit pytlovinu aby se neklouzali tak zatím dík za rady a at se dařísmajlíksmajlík

26.4.2013 11:15
saluki

XXX.XXX.38.103

Pokud to půjde, nafoťte průběh a dejte vědět jak to dopadlo. Jako poučení pro další.

Přidejte reakci

Přidat smajlík