Dobrý den,
chtěl bych začít s chovem naší fauny, zájem mám o stehlíky, hýly, čížky a konopky. Na burze v Přerově se tito ptáci nabízejí, máte někdo zkušenost s nákupem ptactva od těchto chovatelů?
Při únorové burze, jsem tam viděl křivky, hýly, dlasky i konopky ale při podrobném pohledu bylo zcela jasné že mají všichni ptáci kroužky minimálně o číslo větší. Proto mám obavy něco zakoupit neboť pochybuji zda jsou to opravdu odchovaní ptáci či jsou z odchytu?
Děkuji za vaše odpovědi
Všimol som si v Přerove ponúkanú eurofaunu a aj som sa rozprával s predávajúcimi. Vtáky nimi ponúkané boli vo výstavných klietkach velmi krotké na to, aby to bol odchyt. Na druhej strane, nič Vám nebráni si dojednať u týchto chovatelov návštevu. Niektoré druhy sa nedajú krúžkovať v stanovenom období a aby sa docielilo odchovu krúžkuje sa neskôr. To by Vám mali objasniť spomínaný borci. Rozhovor s nimi je velmi zaujmavý a rád sa vždy pri nich pristavím.
zbosace
napsal(a):
Všimol som si v Přerove ponúkanú eurofaunu a aj som sa rozprával s predávajúcimi. Vtáky nimi ponúkané boli vo výstavných klietkach velmi krotké na to, aby to bol odchyt. Na druhej strane, nič Vám nebráni si dojednať u týchto chovatelov návštevu. Niektoré druhy sa nedajú krúžkovať v stanovenom období a aby sa docielilo odchovu krúžkuje sa neskôr. To by Vám mali objasniť spomínaný borci. Rozhovor s nimi je velmi zaujmavý a rád sa vždy pri nich pristavím.
Tak to jsme museli každý vidět jiné ptáky, nedíval jsem se na ptáky ve výstavních klecích ale v klasických patrových přepravkách a klidně moc nepůsobili. Ale možná se mi to zdálo. Byli to chovatelé co prodávají v tom rohu jak se vychází k malé hale na drůbež?
Dobry den,
nejsem v tomhle zbehly, ale neni treba predat s takovym jedincem nejake potvrzeni nebo certifikat o tom ze je odchovany a ne odchyceny?
S pozdravem Smidla
smidla@smidla.eu
http://smidla.eu
zbosace
napsal(a):
Toto je u týchto pánov samozrejmosťou i ako postupovať po kúpe, preregistrovanie.
A právě proto mě zarazily ty velké kroužky na nabízených ptácích. Chovatelé v zahraničí přece také stehlíky a konopky nekroužkují kroužky o průměru 3,2 nebo dokonce 3,5. Vím že papír s nějakým razítkem bez problému dostanu ale..