Hezký den. Nezkoušel jste někdy někdo podložit mládě Papouška Kouřového pod Nádherné?? Věc se má tak. Kouřáci mají 4 mláďa a mezi nimi je velký velikostní rozdíl. 1 ks. je tak 5x menší,než ostatní. Samice ho zatím pořád krmí,ale bojím se,že za čas ho starší a silnější nepustí ke žrádlu a budu ho muset přikrmovat. Zatím co u nádherných se tak nezadařilo a mám tam jen 1 mládě a to je velikostntě k tomu nejmenšímu kouřákovi. Mám šanci na to ,že ho nádherná přijme,když jí ho tam přidám ???
Dík za případnou zkušenost. Biker70
Mohl byste mi vysvětlit, proč děláte takovou zbytečnou rošádu? Je přece logické, když samice snáší ob den, že mezi mladými jsou velikostní rozdíly. V přírodě je také nikdo nerozděluje a ptáci se o ně o všechny postarají.Myslím si, že vaše častá kontrola budek je na dvě věci a ptáci nemají potřebný klid. Pak se nedivte, že při častém rušení je nějaké mládě ušlapáno a zabito.Já je nechávám v klidu a např u rozel mi vyletí 7 mladých a jsou všechny v pohodě. Rozdíl v líhnutí je mezi nimi několik dnů.
Mohl byste mi vysvětlit, proč děláte takovou zbytečnou rošádu? Je přece logické, když samice snáší ob den, že mezi mladými jsou velikostní rozdíly. V přírodě je také nikdo nerozděluje a ptáci se o ně o všechny postarají.Myslím si, že vaše častá kontrola budek je na dvě věci a ptáci nemají potřebný klid. Pak se nedivte, že při častém rušení je nějaké mládě ušlapáno a zabito.Já je nechávám v klidu a např u rozel mi vyletí 7 mladých a jsou všechny v pohodě. Rozdíl v líhnutí je mezi nimi několik dnů.
Nikdo tady nepsal o ušlapání. Už jednou jsem mládě přikrmoval,protože ho starší prostě nepustili ke žrádlu. Vždycky jsme ho vzali jen na krmení a vrátili. Po čase mládě dohnalo ostatní a nebylo třeba ho přikrmovat. Tomu jsem se chtěl vyhnout a tak jsem ho dal k nádherné,která má jen jedno. Všechno je v pořádku a mohu Vás ujistit ,že samice mám tak klidné,že mohu v pohodě sáhnout pod ně a ani se nehnou. Při krmení chodím do voliéry,takže má všechny papoušky zvyklé.
corvuscorax
napsal(a):
Jo máte super profil.....