Podložení mláděte Kouřový-Nádherný

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
19.5.2013 08:22
biker70

XXX.XXX.48.30

Hezký den. Nezkoušel jste někdy někdo podložit mládě Papouška Kouřového pod Nádherné?? Věc se má tak. Kouřáci mají 4 mláďa a mezi nimi je velký velikostní rozdíl. 1 ks. je tak 5x menší,než ostatní. Samice ho zatím pořád krmí,ale bojím se,že za čas ho starší a silnější nepustí ke žrádlu a budu ho muset přikrmovat. Zatím co u nádherných se tak nezadařilo a mám tam jen 1 mládě a to je velikostntě k tomu nejmenšímu kouřákovi. Mám šanci na to ,že ho nádherná přijme,když jí ho tam přidám ??? smajlík Dík za případnou zkušenost. Biker70

19.5.2013 10:00
alex66

XXX.XXX.204.8

Neměl by to být problém, jsou to příbuzné druhy. Jeden můj známý to tak udělal loni a vše proběhlo bez problémů.
Já jsem letos byl nucen podložit alex. rudohlavé pod vousáče a už jsou v pořádku z budky venku.

21.5.2013 18:49
biker70

XXX.XXX.48.30

Podložení proběhlo v pořádku. Samice krmí obě mladé.smajlík

23.5.2013 08:53
corvuscorax

XXX.XXX.202.221

Mohl byste mi vysvětlit, proč děláte takovou zbytečnou rošádu? Je přece logické, když samice snáší ob den, že mezi mladými jsou velikostní rozdíly. V přírodě je také nikdo nerozděluje a ptáci se o ně o všechny postarají.Myslím si, že vaše častá kontrola budek je na dvě věci a ptáci nemají potřebný klid. Pak se nedivte, že při častém rušení je nějaké mládě ušlapáno a zabito.Já je nechávám v klidu a např u rozel mi vyletí 7 mladých a jsou všechny v pohodě. Rozdíl v líhnutí je mezi nimi několik dnů.

23.5.2013 08:53
corvuscorax

XXX.XXX.202.221

Mohl byste mi vysvětlit, proč děláte takovou zbytečnou rošádu? Je přece logické, když samice snáší ob den, že mezi mladými jsou velikostní rozdíly. V přírodě je také nikdo nerozděluje a ptáci se o ně o všechny postarají.Myslím si, že vaše častá kontrola budek je na dvě věci a ptáci nemají potřebný klid. Pak se nedivte, že při častém rušení je nějaké mládě ušlapáno a zabito.Já je nechávám v klidu a např u rozel mi vyletí 7 mladých a jsou všechny v pohodě. Rozdíl v líhnutí je mezi nimi několik dnů.

23.5.2013 21:25
biker70

XXX.XXX.48.30

Nikdo tady nepsal o ušlapání. Už jednou jsem mládě přikrmoval,protože ho starší prostě nepustili ke žrádlu. Vždycky jsme ho vzali jen na krmení a vrátili. Po čase mládě dohnalo ostatní a nebylo třeba ho přikrmovat. Tomu jsem se chtěl vyhnout a tak jsem ho dal k nádherné,která má jen jedno. Všechno je v pořádku a mohu Vás ujistit ,že samice mám tak klidné,že mohu v pohodě sáhnout pod ně a ani se nehnou. Při krmení chodím do voliéry,takže má všechny papoušky zvyklé.

23.5.2013 21:27
biker70

XXX.XXX.48.30

corvuscorax napsal(a):

Jo máte super profil.....smajlík

24.5.2013 15:10
aymara55

XXX.XXX.70.146

biker70 napsal(a):
Jo máte super profil.....smajlík

Čo má spoločné profil s odpoveďou ?

Přidejte reakci

Přidat smajlík