Rosela penant jako mazlík

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.5.2013 21:50
jamie

XXX.XXX.6.16

Je možné chovat roselu poenantovu na chov tzv. na mazlíka? :) Měli bychom ji doma v kleci, pouštěli ji a tak. Dříve jsme měli takto korelu a byla to zlatíčko, tak se ptám, jestli by bylo možné ochočit si a mít takhle doma i roselku? Díky za odpověď :)

31.5.2013 16:15
zbosace

XXX.XXX.111.0

Ano je to možné ale treba aby bola dokrmená a v čo najnižšom veku na aký si trúfate. Naučí sa pískať melodie, tak pozor aby ste nepískali niečo čo by Vám neskôr bolo nepríjemné. Môj penant sa naučil melodiu od Žbirku- Pozri čo pre Teba mám....a dalo sa k nemu s pískaním aj pripojiť duet. Pestrého samčeka som neučil pískať ale on kdesi začul nejaký alarm alebo čo a toho som ho už neodnaučil. Musel ísť z bytu preč. Rozely sú dosť velký ničitelia ak sú pustený po byte a preto pozor na kvety, hrany nábytku a hlavne káble od el. spotrebičov im dosť chutnali. Jedinou nevýhodou je ich rýchly let, preto pozor na okná bez záclon.!!! Podmienkou chovu je ale bezpodmienečne viazanosť na človeka inak budete mať z neho len rýchleho letca.

31.5.2013 17:04
corvuscorax

XXX.XXX.180.6

prakticky každý papoušek se může stát mazlem, ale já bych vám penanta nedoporučoval.Rozely všeobecně se nemazlí a nebude z nich nikdy mazel doslova. Raději si vyberte nějaký druh, který to má v krvi a s partnerem si probírají navzájem peří a nabízejí se k mazlení.Vím o čem píšu. Měl jsem před lety rozelu pestrou, ochočený sameček, pískal melodie, mluvil pár slov a dělal se mnou všechno. Dokonce se se mnou i sprchoval sedící mi na rameni.jakmile dospěl začal být kousavý a záludný. Málem jsem přišel o oko, když se jednou po mně ohnal.Raději jsem ho vyměnil za pár neofém. Penanti jsou sice krásní, ale asi podobného chování jako pestré.

31.5.2013 17:21
zbosace

XXX.XXX.111.0

To čo píše kolega krkavec neviem potvrdiť, pretože ja som oboch mojich rozelákov dopároval po roku a pol samičkami prirodzene odchovanými. Tam už sa zmena dá predpokladať a ja ich prítulnosť nevyžadujem. Takáto zmena v správaní je však u niektorých druhov dosť častá.

31.5.2013 19:16
jamie

XXX.XXX.6.16

A šla by ochočit i bez toho, že by neblya dokrmená? Zvyklá na člověka je a občas si s ní i "hrají"..

Přidejte reakci

Přidat smajlík