Samec pro mojí nobilisku

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.6.2013 09:50
arabara

XXX.XXX.1.191

Dobrý den, mám 2 a půl roku nobilisku a mám jí jako domácího mazlíčka. Asi už rok se nenechá od nikoho jiného pohladit než ode mě, i když ty lidi zná po celou dobu a předtím se od nich nechala hladit. Začíná mě kousat a je vidět že by chtěla samečka. Uvažovala sem o koupi samce nebo po domluvě se scházet s někým kdo má nobilisku. Mám ale strach že jak bude chvíli se samečkem, tak už se nikdy nenechá pohladit ani nic podobného. Potřebuji vědět co je pro ní nejlepší, jestli ji třeba i dát nějakému chovateli k samci, nebo jestli si ji nechat, popřípadě jestli nezdivočí kdyby trávila trochu času se svým druhem. Děkujismajlík

7.6.2013 23:34
rastislavmpavelka

XXX.XXX.36.147

arabara napsal(a):
Dobrý den, mám 2 a půl roku nobilisku a mám jí jako domácího mazlíčka. Asi už rok se nenechá od nikoho jiného pohladit než ode mě, i když ty lidi zná po celou dobu a předtím se od nich nechala hladit. Začíná mě kousat a je vidět že by chtěla samečka. Uvažovala sem o koupi samce nebo po domluvě se scházet s někým kdo má nobilisku. Mám ale strach že jak bude chvíli se samečkem, tak už se nikdy nenechá pohladit ani nic podobného. Potřebuji vědět co je pro ní nejlepší, jestli ji třeba i dát nějakému chovateli k samci, nebo jestli si ji nechat, popřípadě jestli nezdivočí kdyby trávila trochu času se svým druhem. Děkujismajlík

Svojho miláčika, samičku dajte k profesionálovi, alebo staňte sa sám chovateľ profesionál.

Prepáčte za prirovnanie; Mával som jedno väčšie výstavne akvárium. Od dodávateľa rybičiek (producenta, najbližšieho príbuzného) bolo akvárium reprezentačne odborne osadené krásnymi rybičkami. Pre radosť, relax, pre pastvu očí. Hejno pravých mladých neoniek, ktoré plávali v kolektíve. Bola to paráda. Po čase dospievajúce rybičky plné ikier už netvorili hrajúcu sa harmonickú skupinu. Preto išli na výmenu, späť k chovateľovi na profesionálne množenie, výter. Bolo vyriešené.

Túto došasnú krásu nahradil iný druh rybičiek napr. tucet skalárov zo známych variánt. Bola to opäť paráda. Po čase ťarbavé dospelé skaláre šli taktiež naspäť k chovateľovi, skúsenému producentovi.

Takúto spoluprácu Vám prajem pri chove veľkých operených miláčikov jednotlivcov.

Ilustračné foto z netu

Přidejte reakci

Přidat smajlík